Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Naemi 100 år

Publicerad 2013-04-30 07:17:00 i Allmänt, familj,

Idag skulle min farmor Naemi Jonsson född Rosengren fyllt 100 år. Jag minns som barn mina Valborgmässoaftnar med värme och många eldar då vi alltid åkte till Öland. Min farmor var yngst i en syskonskara på 13 barn. De äldsta hade redan emigrerat när hon föddes. I ett då ganska fattigt Sverige var medellivslängden 55,6 år och många hade det tufft. Hur Naemi och hennes syskon hade det vet jag inte exakt bara att farmor alltid pratade om sina syskon med kärlek. Naemis far Johan blev tidigt föräldralös och började arbeta redan vid 8 års ålder som valldräng. Senare blev han murläggare,taktäckare,stensprängare men framför allt slåtterkarl i byn Ryd där de bodde. Hilda hennes mor hade väl fullt upp med hem och omsorgen om alla barnen. Min farmor fick själv 7 barn och det var nog inte alltid en dans på rosor i hemmet även om farfar hade en mindre gård i Ryd. ( sen blev det ändring på det men det är en annan historia) Farmor älskade musik och hade en fantastisk sångröst, hon kunde dikta spela dragspel och jag älskade när hon tog fram sitt munspel. Men mest känner jag hennes glädje till livet, att alltid följa med tiden, stoltheten över sina barn , min far militären alla barnbarn. Idag tar jag fram vår lilla svenska flagga och plockar lite vårblommor till köksbordet. De ska stå där som symbol på din födelsedag farmor. Känner nu en stilla tår av saknad, precis som jag tror dina barn gör de fem som är i livet fortfarande och som träffas idag. Du har i år fått två barnbarnsbarn och minst två barnbarnsbarnbarn och fler är på väg. Så vår släkt växer vidare . Kram

ps) Farmor hette Naemi Rosalie Linnea själv heter jag också Linnea precis som min dotter, är stolt att kunna föra det namnet vidare(ds

Ögongodis

Publicerad 2013-04-29 22:29:55 i

Ibland behövs inga ord. Detta är en ögonblicksbild ifrån Öland denna vårkväll.

Att köpa mjölk

Publicerad 2013-04-29 09:30:00 i Allmänt, jobb,

Nu är kommunals avtal klart Glädjer mig med dem och särskilt att avtalet är i kronor och ören. Det gynnar de med lägst lön. Vi borde ha mer avtal i kronor och ören då det skulle öka rättvisan inte minst i hyresförhandlingar. Vill man jobba med att utjämna klyftor är det ett bra redskap. När man är i matbutiken och köper ost och mjölk så är det kronor och ören man betalar med inte procent. Alla ska kunna leva ett bättre liv. Känna frihet och framtidstro.

Avbruten älskog

Publicerad 2013-04-28 20:47:00 i Allmänt,

Dessa två rackare hade bestämt sig för en kärleksstund i vår fiskdammen. Kan väl säga att det inte uppskattad av undertecknad särskilt inte om det skulle bli massa yngel i dammen. Så de har nu blivit förflyttade till ett i våra ögon bättre kärleksnäste.

Lek eller allvar

Publicerad 2013-04-25 20:29:30 i

Är fascinerad av detta talande konstverk. Är det en flicka som leker glatt gömme med sina kamrater? Eller är det en ensam flicka utan någon vän eller vuxen att gråta ut hos?

Att anställa

Publicerad 2013-04-25 20:23:06 i

Sitter och funderar över dagens debatt om näringspolitik. Mats Odell beskyllde oss i ett inlägg att vi var företagarfientliga för vi är emot den generella arbetsgivaravgiften för unga.Han tog ett exempel att ICA Maxi anställt 25-30 unga människor bara för att alliansen sänkt arbetsgivaravgiften och om vi vinner valet skulle de 25-30 unga människorna mista sina jobb. Tänk jag tror han har fel,då jag tror ICA Maxi anställer folk efter behov. Däremot kan det finnas ett annat bekymmer och det är att arbetsgivare som är oseriösa utnyttjar systemet så till vida att de tar in unga människor på vikariat och precis lagom till att de är skyldiga att göra en tillsvidareanställning får de gå hem. Det finns ju hela tiden ny ung arbetskraft. Nä vi behöver byta regering och få ordning och reda på arbetsmarknaden.

Jobb och Företagande hand i hand

Publicerad 2013-04-25 10:04:00 i Allmänt, jobb, politik, utbildning,

Idag har vi debatt i kammaren om näringspolitik. En viktig debatt särskilt med tanke på jobb och sysselsättning. Alla människor har drömmar oavsett ålder, även om unga nog har fler en pensionärer. Några drömmer om att starta företag och bli rika, andra om en uppfinning de ska få patent och produktion på, några vill bara ha ett jobb medans en nybliven pensionär kanske vill förverkliga en hobby som näringsverksamhet. Oavsett dröm om framtiden så behöver alla en politik som går hand i hand med varandra. Ett företag är alltid beroende av en bra välfärd och kunder därför behövs en politik som håller ihop och gör överläggningar så det passar ihop. Nuvarande regering gör inte riktigt det utan låter marknadskrafterna styra och sätter skattesänkningar före helhetsperspektiv. Idag kommer vi att debattera kvotering i bolagsstyrelser, invandrares och ungas företagande, turism och branscher exempelvis trä och möbler. Kampen för jobb och företagande måste ha högsta prioritet, då alla människor behöver känna sig behövda.

Elprisområden

Publicerad 2013-04-24 10:40:00 i Allmänt, energi, miljö, politik,

Sitter i kammaren och lyssnar på debatt om energi. Ärendet heter Prövning av nätkoncession. I debatten tar moderaterna upp frågan om elprisområden och säger att det är bara under 3 månader som priset varit högre, det är bara 5 öre i genomsnitt. Tycker det visar hur tydligt det blir att moderaterna och alliansregeringen inte förstår riktigt industrins villkor. 3 månader och 5 öre, det betyder 100 000 i veckan för en elintensiv industri är mycket pengar. Våra företag konkurrerar med företag på en marknad i olika elprisområden men också globalt. Tycker att regeringen måste agera nu, för konkurrensneutralitet på marknaden.

En vecka med blandad kompot

Publicerad 2013-04-24 10:31:32 i

Sitter på X2000 på väg till Stockholm och riksdagen. Det är mulet och regn utanför fönstret. Soldyrkare som jag är gillar jag trotts allt just detta regn, då jag inbillar mig att det kommer ge bättre och varmare temperaturer. Träffade nu på morgonen en person jag suttit tillsammans med i Naturvårdsverkets styrelse. Kul och lärorik utbyte av information om , vad vi gör nu. Sen kom det ett meddelande på Facebook från en vän, om fika på tåget då vi satt på samma tåg. Särskilt spännande att möta en partikamrat man inte träffat innan och utbyta erfarenheter. Efter denna utsvävning blir det nu att återgå till att läsa handlingarna inför utskottet. Sen ska det enligt agendan var en lugn eftermiddag med länsbänk men det vet man aldrig. Veckan i övrigt består av debatt i kammaren för Näringsutskottet både onsdag och torsdag. På torsdag ska jag debattera Näringspolitik. På fredag ska Kronobergsbänken på visit på Linneuniversitetet. Tja en arbetsvecka med diverse som vanligt, det som är ovanligt är att inget är inbokat på kvällstid. Håller tummarna för att det blir så, kanske då skulle kunna hinna ikapp med e- posten.

Våren är framtid

Publicerad 2013-04-21 22:36:55 i

Idag strövade vi i Nunnedalen på Öland. Att höra fågelkvitter, vandra i solsken i ett hav av blåsippor. Tja, finns inte så många ord mer än livskvalitet.

Ingen går säker

Publicerad 2013-04-21 22:32:10 i

Igårkväll svensk tid hände det igen.Oskyldiga människor drabbas av någon eller några dåras verk.

Vittring

Publicerad 2013-04-18 23:48:34 i

Idag har media ockuperat vår ingång till riksdagshuset känns det som. Undrar varför, händer det såpass lite nyheter så de måste jaga och göra nyhet av en tummetott! Omar har ju avgått som suppleant i partistyrelsen. Moderaterna har en riksdagsledamot som har en ledande roll i samma förbund, såg/ser inte att de jagar och ställer frågor om det? Inte utan man undrar om oberoende granskning av makten. Nu verkar det som de tror de har blodvittring så jakten på egentligen ingenting pågår och den som betalar är........

Stark järnlady

Publicerad 2013-04-17 14:12:00 i Allmänt, politik,

Idag begravs Margaret Thatcher en älskad och hatad politiker(här kan du läsa mer om begravningen). Thatcher var onekligen en speciell politiker som på olika sätt drev igenom sin politik. Jag gillar defensivt inte hennes politik då hon under sina år som premiärminister gjorde allt för många engelsmän fattigare och undergrävde fackföreningsrörelsen. Trots detta negativa syn på denna kvinna från min sida så tror jag att hon för många kvinnor runt om i välden varit betydelsefull så till vida att kvinnor nog tänkt, kan hon bli ledare så kan jag. Det som är allvarligt i dagens samhälle är att flera av dagens politiker i Alliansen ser henne som en förebild. En som särskilt uttalat det som nyvald partiledare är Annie Lööf vilket får mig till att känna kalla kårar, för inte vill väl vi att Sverige ska gå samma väg som England. Ett samhälle som idag har ett tufft klassamhälle där de som är fattigast är 15 %. Därtill ställde Thatcher om England till ett service samhälle och där tjänster skulle köpas och att det var viktigare än varuproduktion. Detta är något vi kan känna igen idag i svensk politik med Alliansregeringen politik, de som säger att industrin är ett särintresse. Järnlady Thatcher är huvudperson idag i sitt hemland men vi får inte låta hennes politik utvecklas här i vårt land. Så låt hennes politik begravas tillsammans med henne . Tid för regeringsskifte.

Ingen går säker

Publicerad 2013-04-16 05:49:00 i Allmänt,

Igår kväll (svensk tid) hände det igen.Oskyldiga människor drabbas av någon eller några dåras verk. Rubriken och platsen för händelsen är Ex­plo­sio­ner vid ma­ra­ton i Boston. I skrivande stund rapporteras om minst tre döda och långt över 100 skadade. Inte utan man ställer sig frågan Vem och vilka vill andra så mycket ont. Den frågan kanske vi får svar på men inte hur blir man så ond så man vill skada och döda medmänniskor som håller på med sin fritidssysselsättning? Vad har man upplevt i sitt liv som föder sådant hat? Vägrar nämligen att tro att någon föds ond utan det är resan till vuxenvärlden som påverkar. Mina tankar går till alla anhörigas familjer just nu. Idag ser vi hur bomber exploderar mitt i folkvimlet vilket skapar osäkerhet och otrygghet. Bara under de senaste veckorna har det varit tre misstänkta bomber här i vårt lokalsamhället Växjö flygplats för några veckor sedan ännu tidigare utanför ett dagis och Kalmar så sent som i gårkväll. Bra att polisen alltid tar det på alvar, man kan aldrig veta i förväg om det är äkta eller ej. Otryggheten ökar man kan känna att man inte går säker någon stans, men vi får aldrig sluta kämpa mot alla dessa onda krafter.

Saknar konkreta jobbåtgärder

Publicerad 2013-04-15 15:59:03 i Allmänt, jobb, politik,

I skrivande stund pågår debatt i riksdagen om regeringens förslag till ekonomisk  vårproposition. Namnet kan förledas felaktigt och man kan tro att det är tillfälliga förslag  som ska gälla nu på våren. Om man tittar på regeringens politik som är kortsiktigt på många sätt så verkar även de ibland lägga förslag som är kortsiktiga. I själva verket handlar den ekonomiska vårproposition om de ekonomiska ramarna för 2014 men också hur det ska vara 15 och 16. Till hösten kommer detaljerna. De förslag som nu kommer är långt ifrån jobbskapande och främst saknas konkreta förslag som minskar klyftorna. I det läge vi är nu så behövs det ekonomisk stimulans så fler vågar investera, de som har stört behov är de med minst marginaler. ( vi andra har ju fått skatteavdrag m.m ) har inte hört något om det ännu.

Höjt barnbidrag,höjd bidragförskott, sänkt skatt arbetslösa,sjuka och pensionärer skulle förmodligen e mer stimulans liksom att få fart på byggande av hyresrätt eller varför inte ROT avdrag för allmännyttan. Har inte hört ett ord om detta i debatten. Däremot har jag hört finansministern gång på gång prata om hur bra det går för Sverige gentemot andra EU länder. Tänker vad hjälper det den unga arbetslösa tjejen eller killen som inte kan flytta hemmifrån,och planera sin framtid.  

Vår i luften

Publicerad 2013-04-14 15:15:13 i

Idag känns det som våren kommit på riktigt. Vi åt frukost ute på altanen,hur skönt som helst. När vi satt där kom det en citronfjäril flygande, inte utan man blir glad i hela kroppen. Vi har också täckt av dammen och våra fem fiskar lever och det ser ut som att även musslorna klarar av den kalla långa vintern. Vi går mot ljusare tider.

Röstboskap

Publicerad 2013-04-12 19:52:25 i Allmänt, politik,

I veckan som gått har vi röstat i kammaren om personer som är dömda till rättspykiatrisk vård och deras rätt eller inte till mobiltelefon och datorer. 2012/13:SoU13 http://www.riksdagen.se/   Vi har en reservation där tillsammans med miljöpartiet som sammafattningsvis handlar om att det inte får vara en rättighet då man kan fortsätta begå brott. Detta har varit en följetong vad gäller att så sker idag. För bara någon månad sedan var vi ledamöter från Kronoberg och träffade landstingsledningen om dessa problem och det pratades om att man ville få till en lösning.
 
Kan med dessa rader bara kontatera att från borgarnas håll så pratas det , men när det ska beslutas om frågan då är man röstboskap och vågar inte stå på sig,så det blir en lösning.
 
Hade för en tid sedan en interpellationsdebatt med Hägglund just om detta, där han nu backat något och kan tänka sig att titta på frågan. Gäller naturligtvis att driva på ministern.
 
Man ska inte kunna fortsätta begå brott när man är dömd.

Vad händer efter 2020

Publicerad 2013-04-11 10:37:00 i Allmänt, politik,

Idag sträcker sig energipolitiken från regeringens sida fram till 2014. Lite väl kortsiktigt och svårt med investering för de som funderar på det. Det finns risk att vi tappar fart. Vi vet vad EU vill fram till 2020 men sedan då ? det är bråttom då det är långa ledtider i energiinvesteringar. Vi socialdemokrater vill ha ett hållbart energisystem och då måste vi och alla medborgare veta vilken väg vi ska gå och hur. Vi måste veta alternativen, kostnad, samhällsnytta och finns det risker. Vi har räckt ut handen till regeringen för att få till en långsiktig energiöverenskommelse, men svaret är hitintills " tyck som vi så har vi en överenskommelse " det är inte ansvarsfullt och det säger också en del om att de är mer för att ta en att ge.

S-förslag är realistiska och framtidsinriktade

Publicerad 2013-04-09 13:36:00 i Allmänt, jobb, politik,

I lördagens Smålandspost kunde man läsa en debattartikel av Katarina Brännström moderaterna som helt saknar verklighet. Att skriva att socialdemokraternas partikongress förlorat i betydelse, visar med tydlighet hur lite Brännström vet. Vår kongress med 350 valda ombud från hela landet beslutar om vår framtida politik. Att media alla kategorier finns på plats och bevakar vår kongress säger åtminstone mig att Socialdemokraterna och vår politik är viktigt för Sverige. Men för Moderaterna och Brännström kanske det saknar betydelse.

I artikeln kan man läsa om skrämselpropaganda för vår S-politik utan tillstymmelse till egen självkritik över den misslyckade jobbpolitiken. I Kronobergs län är arbetslösheten dubbelt så hög mot 2006. Alliansregeringen har infört en sänkt arbetsgivaravgift för unga som ett redskap för att skapa fler jobb. Tycker Brännström den politiken har funkat hitintills när vi nu börjar närma oss en 25% arbetslöshet hos unga ?

Vidare skriver Brännström att vi kommer höja skatterna samt att det är dunkelt vilken politik vi kommer driva tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet. Detta blir än mer märkligt i en tid när väljarundersökningar gång på gång visar att centern och kristdemokraterna inte kommer in i riksdagen.

Tycker nog att Katarina Brännström och hennes allierade som har ansvaret för landet borde oroa sig mer över arbetslösheten och hur de ska få bukt på den, än att vilseleda väljare med skrämselpropaganda. Sen borde moderaterna vara mer ödmjuka vad gäller samarbetspartner då det blir allt tydligare att det inte är någon Dans på Rosor i regeringskansliet mellan de fyra borgliga partierna. När en stor äter och tär på tre mindre uppstår det ofta bråk och skiv, det är väl det vi ser nu när regeringen står mer eller mindre handelsförlamade.

Öppna landskap

Publicerad 2013-04-05 13:54:53 i

Åker inte så ofta mellan Göteborg och Malmö. Hinner därför glömma bort hur vackert det är inte bara med hav utan hela odlings landskapet. Det senare som nu börjar vakna till liv efter vintervilan. Såg nyss hur jorden rök efter n traktor, tyder på torr jord. Vi går mot ljusare tider på flera plan känns det som.

https://cdn2.cdnme.se/10085/7-3/pic_515eb96eddf2b33b6a5ace5d.jpg" class="image">

Erfarenhet ett krav för jobb !

Publicerad 2013-04-05 12:48:00 i Allmänt, jobb,

Att ha erfarenhet skapar kunskap,därför är det viktigt att vara nyfiken hela livet.  Igår valde vi Stefan Löfven till vår partiledare, en man med erfarenhet. Han inledde sitt linjetal med följande rader citat

- Mitt liv har varit långt ifrån utstakat. När jag kom till Sunnerstad som fosterbarn var jag knappt ett år gammal. Inget var säkert. slut citat. Det finns fler där ute som har liknande erfarenheter. Att få sitt första jobb är också en erfarenhet, liksom att få sitt andra osv. Själv fick jag mitt första sommarjobb som jordgubbsplockare på Öland och året efter på Lenhovda sjukstuga i köket. Nyttiga erfarenheter precis som sommaren hos faster passande kusin Lotta.

Idag ser vi tyvärr ett samhälle där allt för många unga inte får ett första jobb inte ens ett sommarjobb. Därför är vårt löfte om 90-dagarsgarantin en tydlig strategi för att fler unga ska komma ut på arbetsmarknaden.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5491455

Att skapa förutsättningar så varje ung människa verkligen fullföljer sin gymnasieutbildning är ett måste, så inte utslagningen och klassamhället ökar. Är väl medveten om att många är skoltrötta, men då får man hitta en lösning där man blandar utbildning med praktik eller jobb. Man ska komma ihåg att ungdomar som saknar gymnasiekompetens konkurrerar med de ungdomar som har fullföljt sin utbildning. själv gjorde jag just den tabben att inte läsa gymnasiet , det fanns ju jobb.

Att som partiledare ha erfarenhet från jobb och fackligt arbete skapar kunskap men också respekt. Att som partiledare inte alltid levt ett liv som  gått som en dans visar också på livserfarenhet.

http://www.youtube.com/watch?v=SKxTaJtwetU&playnext=1&list=PL1B4EE836B311307D&feature=results_video
 
 

En arbetargrabb från Ådalen

Publicerad 2013-04-04 16:20:17 i

För ett par timmar sedan valdes Stefan Löven till partiledare.Därefter höll han sitt linjetal med en tydlig politisk inriktning med jobb och utbildning i centrum. Att arbetargrabben från Ådalen vars liv startade lite osäkert nu blivit partiledare visar att alla kan om man bara får en möjlighet. Därför måste vi ha en politik i Sverige som gör att ALLA får samma chans i livet. Det är viktigare med mindre klasser i skolan än att 9 åringar får papper på om de duger eller ej.

Avveckla de arbetslösa

Publicerad 2013-04-04 09:59:05 i Allmänt, jobb, politik,

Stefan Löven lovade igår i sitt inledningsanförande att Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU.http://www.dagensarena.se/innehall/lofvens-mal-lagst-arbetsloshet-i-eu-till-2020/ Det är bra. för som läget är idag, med massarbetslöshet, går vi mot ett samhälle med allt fler som blir utslagna. Att vara arbetslös tär på människan. Att inte känna sig behövd och efterfrågad är bland det värsta som kan hända en människa.http://www.aftonbladet.se/nyheter/skongressen/article16534022.ab

Vi behöver också lägga ner eller förändra arbetsförmedlingen. Framför allt behöver arbetsförmedlingens uppdrag förändras så de jobbar med rätt saker men också har rätt kompetens ,tänker då främst att som platsförmedlare måste du ha arbetslivserfarenhet i möte med arbetslösa  jobbsökande personer och arbetsgivare.

Moderaterna försöker sig på med motargument som att manipulera med siffror och statistik, vilket visar tydligt att de helt saknar politik för jobb, eller rättare sagt ,den enda lösning de har är sänkta skatter och privata företag som driver arbetsförmedling. Idag rapporterar t.e.x SVT http://www.svt.se/nyheter/sverige/kursen-var-rent-nonsensom riskkapitalister som privata aktörer på arbetsmarknaden och att det inte går särskilt bra för de arbetslösa som de möter ,medan vinsterna till företaget går lysande.

 
 
 
 
 

Rovdjurens hunger

Publicerad 2013-04-03 13:38:53 i Allmänt, företagande, jobb, politik,

Idag kan vi höra på morgonnyheterna om hur dyrt privatiseringen av arbetsförmedlingen blivit. Det handlar om den upphandling av privata företag. http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/arbetsformedlingen-kande-inte-till-bolagens-miljardvinster Att sedan arbetsförmedlingen är förvånad över vinstmarginalen förvånar inte mig, vad ska de säga ? De gör bara vad Alliansregeringen beslutat ska genomföras. Igår förmedlas de ökade kostnaderna hos migrationsverket när de gör affärer med privata aktörer. http://www.smp.se/nyheter/lessebo/miljoner-i-kostnader-varje-manad-for-migrationsverket(3716063).gm  Det som förvånar mest är att så få ifrågasätter HUR våra gemensamma skattepengar används. Undertecknad vill påstå att det är de rika/ eller ska man säga de som har pengar  som skor sig, som vanligt. När borgliga regeringar styr vårt land blir det alltid denna effekt, vi ser det idag och det var samma sak för etthundra år sedan. Tänker på textraden från Internationalen
 
- Många rovdjur på vårt blod sig mätta http://www.internationalen.se/internationalen-sangtext/ , det är just det vi ser hända mitt framför ögonen på oss, samtidigt som det finns andra medborgare som lever på eller under existensnivå, då de inte bara råkar vara födda i fel familj och med fel föräldrar. ( det vill säga en familj som saknar pengar på bank eller egendom) utan därtill är sjuka eller arbetslösa. De betraktas som lata och andra eller tredje klassens medborgare, då de ska få mindre del av kakan,de vill säga våra skattepengar eller från de gemensamma trygghetsföräkringarna.
Bäst lägga till att jag delar defenetivt inte den människosynen utan anser vi ska ha ett samhälle där vi fördelar resurser efter behov och betar skatt efter bärkraft.
 
Att borliga politiker tycker att det är bra att fler privata företag tjänar mer pengar även av våra skattemedel är inget nytt,det som möjligtvis är nytt är att inte svenska folket reagerar mera och säger ifrån. När vi socialdemokrater lyfter dessa ideologiska frågor , så uppfattas vi som gnälliga,visst är det märkligt. Men sådan är kapitalismen otack är den armes lön,de är de rikas paradis men.........

Någon att lita på

Publicerad 2013-04-02 13:14:00 i Allmänt, företagande, politik,

Igår kunde man läsa om hur förtroendet såg ut för våra partiledare http://www.demoskop.se/?id=1748. Det går framåt för vår socialdemokratiska partiledare, vilket är mycket glädjande och visar att vår politik går åt rätt håll. Det vill säga som väljaren ser sin vardag. Vi är ett parti i folks vardag och med en partiledare med bred erfarenhet av vardagen så skapar det förtroende. Centern partiledare däremot går det åt andra hållet för, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16519210.ab. Förtroendet för Annie Lööf har mer eller mindre halverats. VARFÖR undrar säkert många centerpartister. Funderar över följande om man inte levererar utan bara åker runt och pratar, klart att människor ifrågasätter. Att vara ung utan mer eller mindre erfarenhet från arbetslivet och i möte med ett näringsliv med bred erfarenhet av vardagen, då måste man veta vad man vill och våga lägga förslag.

Att ha huvudansvaret för ett av våra största och viktigaste departement ställer höga krav, på leverans för tillväxt och företagande. Känns inte som centerpartiets partiledare lever upp till det i nuläget. Eller är det så enkelt att centern har övergivit landsbygden där de hade sina trogna väljare och de känner inte igen sig längre i Stureplanscentern utan väljer andra partier. ??

Ny generaldirektör äntligen

Publicerad 2013-04-02 12:24:00 i Allmänt, företagande, politik,

Idag kan man läsa på Tillväxtverkets hemsida (klicka här) att regeringen utsett en ny generaldirektör för Tillväxtverket. Det är bra att näringsministern nu äntligen efter sju månader kommit till skott med ett beslut. Det som är synd är att hon inte ska tillträda förrän om två månader vilket gör att det vakuum som idag finns med anledning av avsaknaden av chef i ledningen kommer fortsätta fram till första juni. Då kommer det tyvärr att ytterligare ta tid innan något börjar hända, då en ny person på jobbet ALLTID behöver en viss tid att sätta sig in i sina nya arbetsuppgifter. Det kommer också att vara semestertider. Kan med dessa rader bara konstatera att tyvärr kommer vi inte att ha ett Tillväxtverk som kör för full kapacitet förrän framåt hösten. Något oroväckande med tanke på deras viktiga uppdrag. Viktigt också att lägga till att jag är övertygad om att alla som jobbar på verket gör ett bra jobb, men att man alltid är beroende av en chefs handlingar. Förövrigt önskar jag den nya GD lycka till på jobbet.

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela