Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Vårskrik

Publicerad 2008-04-24 07:46:37 i Allmänt,

Nu när naturen vaknar solen skiner är det inte utan man lite känner precis som Ronja Rövardotter
Att man vill göra ett vårskrik.
Men också ett skrik i protest mot orättvisor. Sakta och säkert monterar borgarna ner välfärden och trygghetssytem.
Tänker på att det ska införas sju karensdagar i arbetslöshetsförsäkringen istället för fem. Det slår hårdast mot de som inte haft förutsättningar att spara pengar till oförutsatta utgifter. Det kan handla om en ensamståedne förälder boende i hyresrätt. Eller en familj boende i en nybyggd villa/bostadsrätt med lån på 2 miljoner.
Det handlar också om nedmonteringen av det som berör vår arbetsmiljö. Att ta bort rehabiliteringsansvar och medfinansiering vid sjukdom lägger över allt ansvaret på den enskilde. Samtidigt har man lagt ner arbetslivsinstitutet och gör kraftiga neddragningar på arbetsmiljöverket. Är det en satning på utanförskap !
vilket regeringen påstår att de gör. Så alla bloggare lämna tangetbordet 1 maj och ut och demonstrera mot orättvisorna och skik ut ilskan i tåget under plakaten. Carina

Att rusta i tid

Publicerad 2008-04-17 18:37:30 i Allmänt,

Efter att ha fått lite distans till borgarnas förslag till vårproposition så stärks min känsla av att borgarna (samma gamla vanliga borgliga idéer som alltid) slösar Sveriges chans för ökat tillväxt. allt för tron på sänkta skatter och att marknaden och den enskilde själv ska stå på egna ben.
Inget fel att stå på egna ben eller att vi har en marknadsekonomi ,men när det blir nedgång i tillväxten och sysselsättningen så är inte lösning sänkta skatter allra helst inte för de som står längst bort på arbetsmarknaden.
De har det tufft redan nu och för dem kommer det ytterligare att hårdna nu.
Inte heller blir arbetsgivarna mer benägna att anställa på heltid för att man tar bort möjligheten att deltidsstämpla längre än 75 dagar. Däremot gör man vardagen tuffare särskilt för många kvinnor som nu kanske kommer att bli arbetslösa på heltid, de kanske inte har råd att arbeta deltid. Med utgifter för resor och barnomsorg.
andra kommer kanske att ta två jobb med resor emellan så vardagsstressen ökar. Om man då är ensamstående mamma jobbar 66% inom vården eller handel så kan vardagen bli tuff .Samtidigt sänker borgarna skatten så de som har mycket i plånboken redan för mer. Detta är inte acceptabelt, Sverige hårdnar och det är långt till 2010 då det kan bli förändring. Carina

Arbetsplatsbesök

Publicerad 2008-04-14 22:39:29 i Allmänt,

Idag har jag varit på arbetsplatsbesök på Svetruck i Ljungby.
Intressant och lärorikt men också inponerande dessa stora maskiner som kan lyfta så många ton.
Intressant också att möta de anställda i vardagen och höra hur de trivs på sitt arbete. Det är också bra med samtal om hur arbetsmarknaden och exportmöjligheter ser ut.
I morgon presenterar finansminister Anders Borg vårpropisitionen den blir nog inte så rolig läsning,efter vad man kan förstå på dagens nyhetsrappotering så blir det fortsatt sänkta skatter och ingen satsning på arbetskraften och det i en tid när det så tydligt pekar nedåt i sysselsättningen.Märkligt att slarva bort högkonjukturen så.
Återkommer när jag vet mer.Carina

Varför ska Apteket privatiseras !

Publicerad 2008-04-10 22:25:23 i Allmänt,

idag har konkurrensverket och konumentverket besökt oss i näringsutskottet.anledningen är regeringens förslag om en omorganisering av Apoteket. jag undrar varför.
Påstående att det handlar om att öka tillgängligheten och servicen. Jag udnrar ökar tillgängligheten om någon annan privat aktör driver apotek ? och kommer det att finnas apotek i tätorter och mindre städer  ? hur blir det med ökat service i våra miljonprogramsområden?  Carina

Väpnad konflikt

Publicerad 2008-04-09 19:33:29 i Allmänt,

Igår hade jag en interpellationsdebatt med migrationsministern om att vi i Sverige utvisar flyktingar från Afghansistan. Anledningen är att det inte råder väpnad konflikt i vissa delar av landet, som i Kabul.
Med en rapportering vi får nästan dagligen om läget känns det inte tryggt och säkert.
Ministern hänvisar till en utvärdnering ska göras av hur systemet fungerar idag,jag tycker inte vi har råd att vänta.
Något behöver göras nu.För den läsare som är intresserad gå in och läs debatten eller lyssna på webbTV på riksdagens hemsida.Carina

Utskälld

Publicerad 2008-04-06 20:28:21 i Allmänt,

10085-21Utskälld hoppas jag att Odell och resten av regeringen blir när de säljer ut våra statliga företag. Carina

Lite av varje

Publicerad 2008-04-06 20:19:36 i Allmänt,

Det har varit en händelserik vecka i riksdagen.
Odell har sålt Vin&sprit en av nationens kronjuveler.Vilket också statssekreteraren sa när han informarade oss i näringsutskottet. På samma möte fick vi också information om att Svenska posten och danska posten går samman.Svårt att se några nackdelar med det kanske det är lyckat utifrån att våra vanor har ändrats om hur vi idag använder posten.
Näringsutskottet har också tillsammans med kulturutskottet haft en hearing om fildelning vilket var lärorikt på felra sätt.
Näringsutskottet har också haft tre debatter i ondagskväll så det var en lång dag med mycket sitta still.
Imorgon börjar en ny arbetsvecka och den börjar jag med att S-kvinnor i Kronoberg har årskonferens.Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela