Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Telefoni och vår !

Publicerad 2008-02-29 20:00:56 i Allmänt,

Jag blir förb.... när jag hör alla som vittnar om hur de blir drabbade vad gäller telefoni eller rättare sagt brist på tillgång vad gäller telefoni vid storm.Det är inte acceptabelt att pensionärernas  trygghetslarm inte fungerar för att det stormar lite.Berdskapen och tekniken måste utvecklas.Det är inte heller ok att när det börjar brinna funkar inte alarmnummeret 112 utan man måste själv ha tillgång till bil så man kan köra och larma. på annan ort.

Om detta har jag nu gjort en interpellation till infrastrukturministern.

Har också en interpellation på gång vad gäller utvisningar av flyktingar från Afganistan.


Förövrigt så är väl våren här !
Maken och jag har idag suttit ute och fikat, njutit av den blommande primulan
och frågan är om medeltempraturen är över noll mer än sju dagar ? i så fall är det vår.Carina

Mycket händer

Publicerad 2008-02-27 22:39:25 i Allmänt,

Hej alla bloggare har inte haft riktigt med tid och för den delen ork och insperation att skriva där av att det varit lite dåligt med skrivandet sista tiden.
Inte för att det inte har funnits tankar att skriva om men det har varit mycket annat som jag har gjort.
Naturligt vis har resandet den senaste tiden också spelat roll.
Man kommer efter med allt och posthögarna tar sin tid såväl vanlig post som e-post.

Tänkte ändå omnämna några saker.
var i Slovenien på förberedande Cosac möte som vanligt intressant och det var en lång debatt om terorism men också om befoklningsutvecklingen i EU vilket är en negativ trend och med födelseunderskott.Ingen hade någon enkel lösning att presentera. men jag tror att det finns positiva saker att göra som vi har gjort i sverige med satsning på barnbidrag och förskola men också frididsaktiviteter för barn och unga som inte kostar allt för mycket.

Något annat som jag funderar över är de papperslösa och hur arbetsgivare utnyttjar dessa människor är lite nästan som slaveri.Här måste mer göras vi kan aldrig acceptera det.

Vidare måste regeringen ändra flyktingstatus i Afganistan.Socialförsäkringsutskottet borde ta ett initativ.det är inget tryggt land att återvända.

Förövrigt har jag de senaste tre dagarna varit ute på olika arbetsplatsbesök.Som vanligt lärorikt.Carina

Rätten att ändra sig

Publicerad 2008-02-12 20:56:07 i Allmänt,

Man får väl ändra sig när det kommit kritik mot ett förslag. Självklar säger nog de flesta vid en första anblick.
Men det är också viktigt att först titta ordentligt och utreda konsekvenser innan man lägger fram förslag. Inte bara föreslå utan att först göra grundläggande konsekvensanalys.
Jag tänker naturligtvis på att regeringen med statministern i spetsen backat på sitt eget förslag om att få lösa privata sjukförsäkringar.

Känns som att vi i Sverige idag har en regering som börjar tappa greppet om verkligheten, undrar om de vet hur människor r har det i sin vardag eller småföretag.Carina

Indien

Publicerad 2008-02-11 22:11:43 i Allmänt,

Nyss hemkommen från Indien som var ett mycket intressant land ur många olika perspektiv, känner jag
-Vad jag är glad att jag är född och uppvuxen i Sverige och med vår välfärd där alla får del.

Av Indiens befolkning ca 1,1 miljard lever 1/3 del på mindre en 1 dollar per dag .Hälften av alla barn är under 5 år är undernärda. Samtidigt som tillväxten ökar i allt snabbare takt och flera kloka beslut är fattade som att alla ska ha tillgång till el 2012.Även vatten till hushållen behövs så kvinnorna/döttrarna kan jobba och bidra till försörjning istället för lägga många timmar om dagen på kampen om vatten.

Vi fick möjlighet att se flera av Indiens sidor såväl den fattiga som den växande medelklassen .Att sitta i ett nybyggt företagsområde där det även fanns nybyggda lägenheter och titta ut över gatan så promenerar det förbi en ko lite förvirrande  (för en svensk)och typiskt Indiskt. Att se kor,hundar grisar ströva fritt inte bara på landsbygden utan även i städerna visar på hur olika kulturer vi lever i.
Att sedan möte Indiska företagsledare som leder moderna IT företag som konkurrerar med våra företag gör att det blir fascinerande. Att få del av hur Svenska företag upplever att det är att arbeta och utveckla i Indien är också intressant lärdom.
Det som jag tror är det viktigaste för Indiens utveckling på sikt är några grundläggande saker och också stora utmaningar.
Infrastruktur både el och vatten men också vägar så de som lever av jordbruket kan leverera sina produkter hela och fräscha.
Utbildning till alla och att utbildningen utvecklas och breddas sist men inte minst så lever ca 60% av jordbruket och har små jordbitar som är svåra att få lönsamhet på,de måste lyckas med att förändra så fler människor får sin utkomst inom industrin och detaljhandel (vilket knappast finns något i dag) då tror jag att Indien kommer att vara en konkurrera på marknaden. Imorgon tisdag börjar det vanliga jobbet i riksdagen igen.Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela