Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Upprörd

Publicerad 2007-08-25 19:15:51 i Allmänt,

Är upprörd över att det fortfarande är kvinnas fel att hon blir våldtagen.
Upplevde häromdan när jag lyssnade på domstolsväsendet att det faktiskt är så

Undrar hur mycket vi måste förändra lagstiftningen för att få till en attetydförändring.

Det ifrågasätts hur berusad en kvinna är och i nästa andetag säger man att rätt som förövaren var berusad
så kanske inte han uppfattade att kvinnan sa nej.

detta handlar om attetyder och kvinnosyn och det gör mig oerhört upprörd.

Vi kanske ska vända på hela rättsförfarandet så mannen /förövaren alltid måste bevisa att han är oskyldig.Carina

Mångfald och attetyd

Publicerad 2007-08-23 18:36:16 i Allmänt,

Har i dagarna varit på Malmöfestivalen.Var en kul upplevelse i mångfald.Att gå runt och ta del av olika typer av musik allt från blues,rock,pop,klassigt till mat från hela världen i inte allt för stor portioner utan man kan prova flera rätter kändes spännande och smakrikt.

Idag har jag deltagit i Naturvårdsverket invigning av sina nya fina lokaler.Trevligt och vackert.
När jag skulle ta mig därifrån tillbaka till riksdagen tänkte jag åka taxi, men de hade enligt mitt sätt att se ingen vidare bra service här i Stockholm.Vi har ingen bil i det området du får ringa om 5 minuter igen får vi se.Jag bryr mig faktiskt inte om om de har en bil i det området som kund ville jag köpa en tjänst då borde säljaren vara intresserad mycket märkligt sätt att behandla sina kunder.detta var Taxi Stockholm.Något besviken ringde jag då taxi 020 det var nästan ännu värre. De lovade först en taxi om 10 minuter när det gått ca 15 minuter (förövrigt satt jag i solen på en parkbänk) så ringde jag igen och fick då besked nä vi har ingen bil i det området just nu så jag kan inte skicka någon   !!!!!!! men ni lovade skicka en som skulle komma om 10 minuter vart har den tagit vägen ?

vet ej.Då tänkte jag varför krusa ,det finns kollektivtrafik.Träffade på en mycket trevlig kvinna som hjälpte mig vilket bussnummer jag skulle åka( är inte så van med bussåkandet här i Stockholm då jag promenarar mest)
ch när jag väl var på bussen uppstod nästa problem.Det går inte att betala kontant, inte vidare gästvänligt tycker jag.Möjligtvis att det är bra ur rånriskperspektiv.Fick då rådet av chaffören att skicka två bokstäver till ett telenummer så skulle det lösa sig.Då gick inte det med riksdagens telefon ty där får man inte använda betaltjänster.Vilket tur att jag då även hade med min privata telefon så jag kunde lösa det.Tänk att det ska vara krångligt att åka i vår huvudstad. Vad det gäller taxi känner jag att de ska man inte besvära i onödan.Carina

Unga människor

Publicerad 2007-08-20 23:07:09 i Allmänt,

Härom dagen var det några ungdomar i 16 -årsåldern som lekte på järnvägsspåren i Kalmar på morgonkvisten.
De hade säkert roligt så länge det varade. För trotts försök av personalen att få dem att förstå hur farligt det var så slutade de inte. Tyvärr slutade det med en olycka och en av dem blev alvarligt bränd.
Varför lyckas aldrig vi vuxna riktigt att förklara för barn och unga vad som är riktigt farligt,är vi dåliga på att berätta så de vill lyssna eller förmanar vi utan att förklara varför.Jag har inget svar men minns att liknande olyckor skedde även i min ungdom. Kanske vi måste tala mer i vardagen om våra erfarenheter så vi på det sättet förmedlar farorna som lurar i livet.

Förra veckan rapporterades också om unga flickor som gav sig på ännu yngre och helt enkelt slog och sparkade.
Jag blir riktigt rädd när jag tänker på det. Inte bara för den lilla flickan i tio-årsåldern utan också på vad har de flickorna själva mött för vardag när man helt oproviserat  ger sig på 10 åringar ?
Varför har inga vuxna reagerat och fångat upp dem på vägen.
Något är fel, och jag tror att vi måste lägga mycket mer resurser på de unga som inte känner trygghet och tillit till samhället.

Förövrigt har det nu blivit fullt ös som vanligt. Imorgon åker jag till Köpenhamn. på överläggningarCarina

Arbetskraftsinvandring

Publicerad 2007-08-09 12:50:29 i Allmänt,

Funderar över regeringens förslag om i princip fri arbetskraftsinvandring.Det som förvånar mig är att det skapas en bild av att behovet är stort utifrån att det saknas arbetskraft.
Det är inte längesedan sommaren och hösten 2006 (under valrörelsen) som samma politiker påstod att vi hade massarbetslöshet i landet. De sa också att allt för många var ofivilligt förtidspensionärer.
För mig går inte detta riktigt ihop, ena stunden massarbetslöshet och nästa arbetskraftsbrist.
Är detta exempel på den borliga regeringens långsiktigt arbetsmarknadspolitik ?
Tycker det känns mer som en 5 dygnsprognos. Carina

Strejkrätten

Publicerad 2007-08-08 23:19:08 i Allmänt,

Maud Olofsson föreslår att facket inte får sätta företag i blockad om det inte finns medlemmar anställda.Det visar på att hon inget har förstått om vårt kollektivavtal.Det visar också att hon inte vet något om solidaritet.
Centerns förslag har ett hot och intrång i strejkrätten. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela