Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Det ofattbara har hänt igen

Publicerad 2010-11-24 16:47:46 i Allmänt,

Nu har det hänt igen en 14 årig flicka har blivit tvingad till prostitution. SVT rapporterar om detta idag. Över 100 män har utnyttjat tjejen, ingen kommer enligt uppgift att bli dömd.

Detta tillsammans  gör att det känns ofattbart att ingen från samhällets sida reagerat trots att enligt uppgift såväl skola som socialförvaltning fått tips om vad som pågick.

 

Undertecknad blir så arg så det är svårt att finna ord som är lämpliga att formulera ner i text.

 Senast det hände fast då var det en pappa som utnyttjat sin dotter,som kom upp i offentlighetens ljus var det en ung tjej i Vetlanda. Man kan undra hur stort mörkertalet är. Kan också undra HUR kan det komma sig att inte samhället tar till sig och lyssnar på de som lämnar tips. Ligger det fördomar i botten, tillhör flickan en problemfamilj och därför reagerar man inte  ? Har flickan i sig uppvisat olika problembilder som gjort att vuxensamhället inte lyssnar. Eller är det att flickor ibland får skylla sig själva beroende på sitt uppförande om de blir utnyttjade, det vill säga, är det en fråga  om att vårt samhälle fortfarande är uppbyggda efter manliga normer. Oavsett vilket så får detta inte bara hända.

Vuxensamhället måste ALLTID lyssna in och kolla upp , det är en skyldighet.

Tur för denna tjejen att det fanns en vuxen som lyssnade,fy skäms alla ni andra.Carina

Somliga går med trasiga

Publicerad 2010-11-22 13:52:30 i Allmänt,

Allt fler säger NEJ till att bli partiledare,kan man läsa som rubrik i dagens Smålandspost och förmodligen i ett flertal media runt om i vårt avlånga land. Inte så konstigt i sig då det inte är media som bestämmer vem det ska bli, det gör vår kongress och vi kommer att ha en valberedning som jobbar med att förbereda valet. Själv är jag inte nått orolig utan att det kommer att finnas kandidater både kvinnor och män som vill bli partiledare, det är bara det att det inte är media som ska fråga.

 

Det undertecknad slås av är att vem som ska bli partiledare för socialdemokraterna är fortfarande medianyhet, säger väl en del om betydelsen av socialdemokraterna och vår politik.

Vi är efterfrågade och det  trotts vårt dåliga valresultat. Fast man ska också komma ihåg att det är  mer än 30% av väljarna som delar våra värderingar och sympatiserar med vår  ideologi.

 

Känner också själv i dessa dagar av kritik och prat om förnyelse att alla de som röstade alla de som satte ett kryss på just undertecknad att det finns många som fortfarande tror på vår samhällside om hur man bygger land.

 

Kände igår kväll än mer tydligt vikten av att vi håller i och blir bättre på att förmedla vår politik. Orsaken till känslan just igår var att maken och undertecknad var och såg filmen

Cornelis, man blir så tydligt påmind om klassklyftorna och inte minst om hur de ökar i dessa dagar. Strofen somliga går i trasiga skor känns lika aktuell nu som då. Carina

 

Ps)filmen är mycket sevärd(ds

I väntans tider

Publicerad 2010-11-18 21:21:57 i Allmänt,

Nu är det många som går i väntans tider. Barnen väntar på julen och tomten. ( vem gör inte det föresten)
Journalisterna väntar på besked VEM blir partiledare. till skillnad från barnen så kan inte de behärska sig utan försöker öppna paketen i förskott , vilket de sannolikt inte har något för då de inte är inköpta ännu.

Har under de senaste dagarna mött många människor som nu äntligen bekräftar Monas duglighet, det är så dax nu.
Har också träffat många som säger att de tycker att som media hanterar Mona är oacceptabelt. När jag skriver folk så menar jag inte partikamrater utan vanliga människor som är intresserade av samhällsfrågor.

Nog om detta , nu tror undertecknad trotts allt att det kan komma något gott ur allt detta , för upplever ändock att våran folkrörelse som undertecknad känt inte varje dag varit i högform har nu vaknat upp och protesterar högljutt och verkar nu vara redo för kamp.

Nu startar en process där vårt partis stadgar och arbetssätt sätter dagordningen, en valberedning ska utses sen kan nomineringsarbetet påbörjas.

I väntan på Xtra-kongress så kan vi fortsätta att driva våra politiska frågor , vi har våra politiska riktlinjer från kongressen 2009 att jobba och med. Carina

ps) jag är intresserad av framtiden, där ska jag tillbringa resten av min tid(ds

Enade vi står, söndrande vi falla

Publicerad 2010-11-12 09:57:51 i Allmänt,

Det spel som nu pågår mitt framför ögonen och via media är nog egentligen inte oväntat.

Efter den brakförlust som vi gjorde i valet så är det som om vi levt i ett vakuum , med först chock och sedan som en tyst minut av sorg. Nu är vi inne i nästa fas och vissa partimedlemmar verkar sätta jaget före laget. Eller tänker jag har de glömt fullständigt att vi är ett folkrörelseparti. Vi har så många arenor att prata om detta som alla nu känner.

Vi kan göra det tillsamman på S-föreningsmöten, på medlemsmöten i Arbetarekommunen, eller styrelsemöten på olika nivåer, varför i media. Undertecknad har nog sina funderingar om det också, men de är nog inte riktigt lämpade att formulera i text här på bloggen.

Att vi inte går i takt med våra väljare visar valresultatet och det finns flera orsaker till det naturligtvis men vi är alla en del av det inte bara någon eller vissa. Många skriker efter förnyelse och vissa börjar redan med tydliga förslag, men kanske det är en del av problematiken. Kanske det är just alla tvära kast, som är ett av problemen, kanske väljarna inte riktigt vet vad vi står rätt som vi hela tiden spelar upp nya saker.

Det kanske är tid att vara mer hållbar, hålla oss till det som våra partimedlemmar enligt vårt arbetssätt har sagt. Den politik vi bedriver är det som vår kongress och ombuden beslutat om. De politiska riktlinjerna. Undrar om de som nu är ute och kastar sten åt olika håll och på partikamrater läst dem, och vårt partiprogram!

Att det under valrörelsen funnits väljare som sagt att de inte känner förtroende för vår partiledare och det samarbete vi rödgröna har, är inte heller någon hemlighet och självklart måste det nu upp i ljuset och vägas in i en helhet. Men för den skull är det inte ok att anklaga via media partikamrater. Kan bara konstatera på tal om förnyelse att det kanske ligger något i det gamla talesättet ENADE VI STÅR SÖNDRANDE VI FALLA.
Carina

Förtroendebranchen

Publicerad 2010-11-10 18:10:30 i Allmänt,

Politik är en förtroendebranch och det är väl i skuggan av det vi nu ser ett mediadrev men också att det pratas överallt om vad som hände , hur det kunde hända och vad som ska hända.

Att alla i partistyrelsen nu ställer sina platser till förfogande är kanske bra i grund och botten.

Frågan är väl naturligtvis, - Vad händer under tiden.

Funderar också över hela det drev som nu, om personer och att de ska avgå.

Mot bakgrund av att vi är ett parti som brukar hålla ihop i vått och torrt solidariskt

Så kan undertecknad nu känna att vi anpassat oss till övriga samhället som brukar köpa ut folk.

Undertecknad tror att vi har en resa att göra, med de tre F:en

Förändra, förnya och förbättra med  detta avser jag inte att vi helt ska byta politik eller folk

Utan ha en process i takt med folket och våra medlemmar på gräsrotsnivå, så vi talar samma språk. Men också vilket är viktigt att partiets politik ligger i framkant i den föränderliga allt mer konkurrensutsatt värld och därmed vardag.

Just därför tror jag att vår politik som bygger på frihet,jämlikhet och solidaritet är vägen.

Alla vill göra sina egna val i livet, och vi vill alla få samma möjlighet och om det ska fungera i värkligheten så måste vi alla solidariskt vara med och betala skatt men också att vi har trygghetssystem som fångar upp när livet krånglar. Carina

Inflytande och demokrati

Publicerad 2010-11-03 11:57:34 i Allmänt,

Tack Åke Melin för ditt inlägg ang inflytande och demokrati.
Har kommenterat ditt inlägg med följande text

Tack för inlägget. Instämmer särskilt ang lobbyister. Inte minst utifrån vilka som finns bakom och hur stor plånbok de har för att finansiera sina lobbyister. Delar också detta med att det är för många ja sägare som får ledande förtroendeuppdrag.

Tveksamma inlägg

Publicerad 2010-11-03 11:32:17 i Allmänt,

Sitter nu i skrivande stund i kammaren och lyssnar på partiledardebatten. Det är lite fascinerande hur vissa inlägg i debatten låter. Tänker på Maud Olofsson som lyfter kvinnors företagande och då i sitt antagande tror att just att man privatiserar offentlig sektor , så blir det fler kvinnor som startar och driver företag. Personligen tror jag inte för ett ögonblick att just privatiseringen av Apoteken har gjort att fler kvinnor driver företag. Undertecknad tror snarare att det är den långa kamp för attitydförändring hos banker och finansiärer som påverkat. Men också alla den forskning som pågått under de senast årtiondena om kvinnors företagande och att kvinnor hanterar företagandet annorlunda än män. Inte utan att drivkraften är den samma. Björklund tar upp frågan om ökad globalisering och konkurrens, och att detta kan bara mötas med ökad kunskap. Det blir lite märklig retorik när regeringen mest har satsat på inhemsk produktion som hushållsnära tjänster. Tänker att kostnaden är ca 1,3 miljarder, om vi hade satsat 1,3 miljarder på kompetenslyft i stället så hade vi kanske rustat oss bättre på sikt. Vidare vill regeringen satsa på en allmän a-kassa för alla. Det kallar jag dubbelmoral. Först försämrar man a-kassan så ca ½ miljon lämnar försäkringen, sen vill man värna löntagarna med en obligatorisk. Syftet är glasklart, man vill slå sönder fackföreningsrörelsen. En obligatorisk kommer naturligtvis att göra att alla för något men frågan är –hur mycket ? Sannolikt blir det en grundplåt till var och en, sen får de som har råd köpa till en privat försäkring. Hägglund tar upp familjepolitiken med rätten till barnomsorg och föräldraförsäkring och ska i det sammanhanget försöka svartmåla oss och vår politik Det anser undertecknad blir lite som att kasta sten i glashus. Det är vi S-kvinnor som drivit dessa frågor och så sent som på 1960 och 70- tal fått till dessa reformer. Carina

Just nu säger Maud Olofsson att de genomfört frihetsreformer för kvinnor och då syftar hon på RUT avdrag och privatisering av offentlig sektor. Tänker då att de som betalar är alla de kvinnor som jobbar inom äldreomsorgen och nu med lägre personalstyrka men konsekvens av en allt mer stressad vardag.

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela