Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Det ofattbara har hänt igen

Publicerad 2010-11-24 16:47:46 i Allmänt,

Nu har det hänt igen en 14 årig flicka har blivit tvingad till prostitution. SVT rapporterar om detta idag. Över 100 män har utnyttjat tjejen, ingen kommer enligt uppgift att bli dömd.

Detta tillsammans  gör att det känns ofattbart att ingen från samhällets sida reagerat trots att enligt uppgift såväl skola som socialförvaltning fått tips om vad som pågick.

 

Undertecknad blir så arg så det är svårt att finna ord som är lämpliga att formulera ner i text.

 Senast det hände fast då var det en pappa som utnyttjat sin dotter,som kom upp i offentlighetens ljus var det en ung tjej i Vetlanda. Man kan undra hur stort mörkertalet är. Kan också undra HUR kan det komma sig att inte samhället tar till sig och lyssnar på de som lämnar tips. Ligger det fördomar i botten, tillhör flickan en problemfamilj och därför reagerar man inte  ? Har flickan i sig uppvisat olika problembilder som gjort att vuxensamhället inte lyssnar. Eller är det att flickor ibland får skylla sig själva beroende på sitt uppförande om de blir utnyttjade, det vill säga, är det en fråga  om att vårt samhälle fortfarande är uppbyggda efter manliga normer. Oavsett vilket så får detta inte bara hända.

Vuxensamhället måste ALLTID lyssna in och kolla upp , det är en skyldighet.

Tur för denna tjejen att det fanns en vuxen som lyssnade,fy skäms alla ni andra.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela