Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Enade vi står, söndrande vi falla

Publicerad 2010-11-12 09:57:51 i Allmänt,

Det spel som nu pågår mitt framför ögonen och via media är nog egentligen inte oväntat.

Efter den brakförlust som vi gjorde i valet så är det som om vi levt i ett vakuum , med först chock och sedan som en tyst minut av sorg. Nu är vi inne i nästa fas och vissa partimedlemmar verkar sätta jaget före laget. Eller tänker jag har de glömt fullständigt att vi är ett folkrörelseparti. Vi har så många arenor att prata om detta som alla nu känner.

Vi kan göra det tillsamman på S-föreningsmöten, på medlemsmöten i Arbetarekommunen, eller styrelsemöten på olika nivåer, varför i media. Undertecknad har nog sina funderingar om det också, men de är nog inte riktigt lämpade att formulera i text här på bloggen.

Att vi inte går i takt med våra väljare visar valresultatet och det finns flera orsaker till det naturligtvis men vi är alla en del av det inte bara någon eller vissa. Många skriker efter förnyelse och vissa börjar redan med tydliga förslag, men kanske det är en del av problematiken. Kanske det är just alla tvära kast, som är ett av problemen, kanske väljarna inte riktigt vet vad vi står rätt som vi hela tiden spelar upp nya saker.

Det kanske är tid att vara mer hållbar, hålla oss till det som våra partimedlemmar enligt vårt arbetssätt har sagt. Den politik vi bedriver är det som vår kongress och ombuden beslutat om. De politiska riktlinjerna. Undrar om de som nu är ute och kastar sten åt olika håll och på partikamrater läst dem, och vårt partiprogram!

Att det under valrörelsen funnits väljare som sagt att de inte känner förtroende för vår partiledare och det samarbete vi rödgröna har, är inte heller någon hemlighet och självklart måste det nu upp i ljuset och vägas in i en helhet. Men för den skull är det inte ok att anklaga via media partikamrater. Kan bara konstatera på tal om förnyelse att det kanske ligger något i det gamla talesättet ENADE VI STÅR SÖNDRANDE VI FALLA.
Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela