Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Avstånd och politiska poänger

Publicerad 2006-02-28 08:29:16 i Allmänt,

Jag tar starkt avstånd mot de e-postmeddelande som Mats Lindström skickat till moderaternas Fredrik Reinfeldt. Det är inte korrekt att skicka e-post med uppgifter som känns kränkande till verkan partiledare eller någon annan.
Har även själv fått några e-post där jag funderat över uppsåtet och vilket parti avsändaren är ifrån.
Men när jag nu på morgonen lyssnar på nyheterna och de spekulationer som moderatledaren gör Ang nidbilder exempelvis så känns det mer som ett försök att plocka politiska poänger än att han känner sig kränkt. Jag behöver inte gilla nidbilderna men frågan är
gör aldrig de unga moderaterna några bilder på Göran Persson.

Moderaterna kommer aldrig att bli ett arbetarparti hur mycket moderatledaren än marknadsför det.
Jag undrar varför moderaterna inte använder sina egna ord om hur de vill bygga samhället, utan använder socialdemokratiska klassiska ord i retoriken.
Idag ska jag till Åseda och gymnasieskolan. Ska tala med eleverna om hur man skriver motioner.
Ikväll har S-kvinnor styrelsemöte. Carina

Många bollar

Publicerad 2006-02-27 13:27:18 i Allmänt,

Idag har jag svårt att få ihop tankarna,har för många bollar i luften,just nu. Har på morgonen varit på bostadsbolaget där jag är ordförande och tillsammans med ägarna talat om framtiden vad gäller personalfrågor.Sitter just nu och förbereder mig inför kvällens anförande i Ljungby S-förening.
Ska också förbereda inför morgondagen då jag ska till St Olof Gymnasiet i Åseda och träffa elever om hur man skriver motioner.Samtidigt med detta så ringer telefonen ett antal gånger,bl.a ang en intervju om Entrepenadskap. Ska också göra smörgåstårta till min egen s-förenings årsmöte. Carina

"I drömmar och kärlek är ingenting omöjligt"

Damkronor Grattis

Publicerad 2006-02-23 16:44:02 i Allmänt,

Det är roligt att det gick så bra för damkronorna,synd tycker jag att vi inte får möjlighet att hylla dem folkligt här i huvudstaden nu när de landar om en stund. Visserligen kan man åka ut till Arlanda till Olympic Village i Sky city men det hade varit roligare med en folkfest på Sergels torg.
Jag fattar inte varför inte Ishockyförbundet tar chansen och visar upp sig för den breda allmänheten,borde vara ett gyllene tillfälle att visa upp sin sport och rekrytera nya tjejer till att spela hocky. Carina

Inte speciellt smart

Publicerad 2006-02-22 10:34:59 i Allmänt,

Inte speciellt smart politisk strategi av borgarna tycker jag att presentera ett förslag där man sänker skatten för den äldre arbetskraften om de jobbar några år till efter 65 års ålder.
För mig får de gärna arbeta lägre om de känner sig pigga och friska det är inte det men med tanke på att ungdomsarbetslösheten ökar så är det väl på det man bör satsa ,känns som om de gjort självmål.
Med tanke på att centern även vill försämra arbetsvillkoren för unga på arbetsmarknaden så
undrar jag
- Hur ser framtidens samhälle ut i ett borgligt perspektiv. För mig känns det skrämmande med dessa förslag vad gäller arbetsmarknad i kombination med skattesänkningar med totalt 250 miljarder.
Jag ställer mig frågan jagar hungriga vargar  bättre ?
Idag ska Näringsutskottet besöka ITPS och få information retar mig lite på det en anställd uttryckte i går i media vad gäller låglönejobb. apporten om att det inte är så många jobb som det görs gällande som flyttar till låglöneländer är bra. Att det är mellan 2-4000 istället för 23 000 som förekommit i debatten.
Men när man i en intervju uttalar att det inte så farligt med de jobb som flyttar ut för det är ju "bara" enkla industrijobb, blir jag störd. Klart det är bra om det inte är de mer avancerade men det är viktigt att vi även har lite enklare jobb. Alla vi människor har olika förutsättningar och för dem som av olika anledningar inte klarar av att läsa på Universitet eller är mer praktiskt lagda måste det också finnas förutsättningar för arbete. Precis som det behövs till dem som på grund av handikapp psykiskt eller fysiskt inte klarar av för avancerade jobb Alla ska ha rätt att känna sig behövda. Carina

Var är folket ?

Publicerad 2006-02-21 09:26:23 i Allmänt,

Igår var jag på tre olika arbetsplatsbesök inom träförädling. Småföretag alla tre men med allt från 3 till 120 anställda. Konkuransen från övriga världen är tuff särskilt för de som levererar till IKEA.
Efter dessa besök hade sektionen i Skogs och Träfacket inbjudit till medlemsmöte,tyvärr kom allt för få utöver styrelsen.Det får mig att fundera över hur får vi medlemmarna att vilja börja diskutera medlemskapets värde,så man tycker det är värdefullt att komma på ett medlemsmöte.
För det kan väl inte vara så att det arbetande folket har det så bra idag att de inte vill ha förändringar/förbättringar. eller är det i allmänhet så pass bra arbetsmiljö,lön och välfärd så det är inte värt att gå på ett möte och framföra sin åsikt. Eller vad det OS som var rivalen,vilket inte jag tror,möjligtvis att det är skiftgång på allt fler företag så man är lite rädd om sina kvällar.
Medlemskapets värde tror jag är viktigt att vi ständigt diskuterar inte minns med tanke på att jag under kort tid nu varit på två arbetsplatser där klubbstyrelsen tagit upp att de har allt svårare att få de unga människorna att bli medlemmar i facket,det kostar för mycket tycker de.
Jag tror att vi mycket mer måste ut i debatten om varför medlemskap i facket.
Enade vi står ,söndrande vi falla.

Förövrigt hade vi en bra diskusition om såväl fackliga som politiska frågor inte minst ur ett demokratiskt perspektiv. Carina 

Skogs och Trä

Publicerad 2006-02-20 08:53:55 i Allmänt,

Idag ska jag ut på arbetsplatsbesök med Skogs och Träfacket Hultsfred. Ska på företag i min egen hemkommun.ska också medverka på ett medlemsmöte, som jag nu håller på at förbereda lite.

Har i helgen varit himla förskyld som så många andra.

"Livet är som en labyrint.Man måste gå vilse några gånger för att hitta rätt"

Carina

Straff positivt eller !

Publicerad 2006-02-17 19:41:03 i Allmänt,

Just nu pågår straffläggning för Tre kronors damlag,jag vågar inte titta, men vilka fantastiska tjejer.
Båda lagen har missat två straffar och det är förmodligen mycket nerver som spelar roll.

Jag har själv idrottat inom fotboll och vet lite om vilka spänningar det finns inom en när man är mitt i matchen.

Nu leder Sverige hör jag,

MÅL, MÅL , final ,underbart ,fantastiskt,vem trodde det när matchen började.
Härom dagen hörde jag en sportkomentator som sa att nu börjar tre konor äntligen att spela,det var herrlaget han avsåg,jag retade mig lite på komentaren just för att damerna hade spelat redan och de ska väl ha samma värdegrund som lag. Det känns just nu som om all den satsning som gjorts på damidrotten under senare år börjar visa sig i resultatlistorna såväl nationellt som internationellt.
Grattis till Tre Kronors damlag. Carina

Man ser

Publicerad 2006-02-16 18:39:30 i Allmänt,

Man ser sig själv
som man blir sedd.

Så sa jämställdhetsministern Jens Orback på ett seminarium jag var på i Örebro på vår valupptakt. Ämnet var integration.
Om man bott i Sverige i 15 år betraktas man då som Svensk ? Betraktar omgivningen mej som svensk ?
Det är en fråga som nog behöver diskuteras men också funderas över och hur vi alla var och en ser på männisskor.
Jag tänker också på hur vi fostrar våra barn. Alla föräldrar behandlar väl sina barn lika eller ?
Eller är det så att vi ser våra barn på olika sätt och det skapar/formar barnet ?

En stor fråga, som förmodligen har många svar.

Nu ska jag straxt springa till Arlanda express för hemresa. Carina

Rådjur och Va rädd om

Publicerad 2006-02-14 08:43:08 i Allmänt,

I helgen såg jag och maken 11 rådjur springande på ett led,lite ovanligt tror jag med så många,även om de brukar röra sig i grupper men det brukar vara mer 2-6 st tror jag. Det var vackert och lite mäktigt.

Det har varit eller är stömavbrott i Växjö nu på morgonen tydligen en brand i ett ställverk,verkar lite för sårbart.

Förövrigt idag är det hjärtans dag ,så va rädd om varandra och tänk på att

Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern. Carina

Utsatthet

Publicerad 2006-02-09 09:21:28 i Allmänt,

Idag ska S-kvinnor i Kronoberg ha premiärvisning av vår nya hemsida,känns lite kul och äntligen har vi kommit till skott.Vi börjar med ett upprop/protest mot traffickingen under fotbolls VM.
Det är aldrig ok att utnyttja andra människor,för sina egna lustar. Allt för många kvinnor och barn luras till olika typer av bordellverksamhet världen över,och det finns en människosyn och attetyd hos allt för många att det är ok om man betalar för sig. Det finns också en tro utifrån att det finns de som frivilligt väljer att arbeta som prostituerad. Det är inte sant , vilken ung flicka drömmer om att ha det som yrke, vilka fäder förordar sina döttrar att välja detta. Frågor att ställa sig och dess fler vi är som protesterar och lyfter fram detta i dagljus dess bättre.

Gå gärna in på vår hemsida
www.s-kvinnorkronoberg.se

Carina

Vacker !

Publicerad 2006-02-08 13:21:31 i Allmänt,

Idag har en vän sminkat och fönat mitt hår, så som hon tycker jag ska se ut.
Har fått många komplimanger, det är kul och känns skönt.
Det får mig att tänka på hur viktigt det är att vi blir sedda ,hörda och uppskattade.
Vi behöver det alla såväl små barn som gamla människor.
Ibland tror jag att vi glömmer bort att även äldre människor behöver komplimanger och att någon vidrör dem
i en kram eller klapp.

Men jag tänker särskilt på dem som av olika anledningar inte får kärlek och omtanke som barn hur de formas i livet. Får man hugg och slag i livet klart att det påverkar hur jag beter mig i min vardag men också hur jag beter mig mot andra. Växer jag upp under ständigt hot och rädsla  klart att det påverkar hur jag ser på  min omvärld.

Förövrigt så håller jag på med S-kvinnor i Kronobergs nya hemsida som ska ha premiär i morgon, pressmeddelande på frågesvar från skolministern,träffa SIF i Småland, gratulera vår gruppordförande och alla post såväl snigel som e-post. Carina

Tänk om

Publicerad 2006-02-06 15:11:19 i Allmänt,

Alla vi människor har olika bilder av vilka frågor man ska diskutera,en bloggare vid namn Sven Svensson skriver med ironi om min fundering runt hur polisen i sitt arbete klarar att arbeta med hundar som är i chock eller skadade. Svensson påstår se nedan

citat "Det är verkligen upplyftande att se att en riksdagsledamot ägnar tiden åt våra fyrfota vänner. Det är ju lätt att glömma bort dem när över 1 000 000 människor står utanför arbetsmarknaden och missaren breder ut sig och jobben flyttar ut. Vi kanske kunde starta någon slags hundsocialinrättning? det skulle ju ge jobb också! Vad säger du? "

För mig som socialdemokrat är kampen om rätten till arbete den fråga som står överst på agendan,vilket jag också skrivit om på bloggen så sent som förra fredagen.
Det känns lite som om man inte får bry sig om hur våra husdjur blir behandlade i olyckssituationer, vilket i sin tur får mig att fundera över hur mycket tid vi ägnar åt att diskuterar våra rovdjur.

Förövrigt är det en snöig dag idag, vilket jag inte gillar framför allt för att snön inte ligger still.
Tänkte idag avsluta med ett citat ur en citatsamling jag hittat på internet. Carina


"Blott  de tama fåglarna har en längtan
 De vilda flyger"

Helmer Diktonius

Fredag igen

Publicerad 2006-02-03 18:49:10 i Allmänt,

Ibland tycker jag att tiden går lite för fort,men det är kanske så när man står mitt i livet och har sitt fritidsintresse som heltidsarbete.Det är redan fredag igen.
Idag har jag varit på polisstyrelsen som vanligt intressant och lärorikt.
Ställde där en fråga angående hur polisen i Kronoberg arbetar med hundar vid olyckstillfällen och i andra situationer med anledning av två händelser som media rapporterat om under de senaste dagarna.
En var om en hund som polisen efter en bilolycka i Jönköpings län inte riktigt hade tagit hand om, och en är i Gävle där man skickade in en ung flicka i en lägenhet efter ett mord för att ta hand om en hund.

Det kändes lite konstigt när man läste om dessa två fall, har inte polisen mer kunskap om hur man tar hand om hundar som är stressade, skadade osv.
Efter svaret från polisen i Kronoberg känner jag mig trygg utifrån att det finns såväl kunskap som redskap till hjälp för att kunna ta hand om en skadad eller aggressiv hund. De har också ett bra kontaktnät om behov av ytterligare hjälp/kunskap behövs. Kan bara konstatera att det är den mänskliga faktorn som är avgörande i de två andra fallen. Carina

Stolta arbetare

Publicerad 2006-02-02 10:48:46 i Allmänt,

Det är roligt och en stor förmån att få komma ut på arbetsplatsbesök och se andra människors vardag.
Det är också roligt att möta arbetstagare som berättar med stolthet om sitt arbete.Jag blev särskilt glad när en undersköterska på serviceboendet i Braås berättade om sin vardag och hur givande den var för hon hade så många olika arbetsuppgifter under ansvar att utföra. En stolt ambassadör för alla som arbetar inom vården och omsorgen. Det behövs fler ambassadörer inte minst utifrån rekryteringen till utbildningarna inom vårdyrket ,så unga människor känner att det kan vara ett bra och intressant arbete.

Vi  besökte tre helt olika industrier och det känns bra att vi har så bra och utvecklande industri som har framtidsvisioner och är stolta över att produktionen är just där den är, och ändå känner de av den stenhårda konkurrensen från andra länder inte minst från Asien.
Jag upplever att vi är duktiga i Sverige på tillverkning och utveckling och vi ligger i framkant.
Vi besökte bl.a. Spegelsliperiet i Alstermo och tänk att man kan böja stora glasskivor som till en duschkarbin utan att det spricker och sen är det snyggt också.
Idag jobbar jag mest med allt administrativt som ligger efter när man varit på turné i två dagar. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela