Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Var är folket ?

Publicerad 2006-02-21 09:26:23 i Allmänt,

Igår var jag på tre olika arbetsplatsbesök inom träförädling. Småföretag alla tre men med allt från 3 till 120 anställda. Konkuransen från övriga världen är tuff särskilt för de som levererar till IKEA.
Efter dessa besök hade sektionen i Skogs och Träfacket inbjudit till medlemsmöte,tyvärr kom allt för få utöver styrelsen.Det får mig att fundera över hur får vi medlemmarna att vilja börja diskutera medlemskapets värde,så man tycker det är värdefullt att komma på ett medlemsmöte.
För det kan väl inte vara så att det arbetande folket har det så bra idag att de inte vill ha förändringar/förbättringar. eller är det i allmänhet så pass bra arbetsmiljö,lön och välfärd så det är inte värt att gå på ett möte och framföra sin åsikt. Eller vad det OS som var rivalen,vilket inte jag tror,möjligtvis att det är skiftgång på allt fler företag så man är lite rädd om sina kvällar.
Medlemskapets värde tror jag är viktigt att vi ständigt diskuterar inte minns med tanke på att jag under kort tid nu varit på två arbetsplatser där klubbstyrelsen tagit upp att de har allt svårare att få de unga människorna att bli medlemmar i facket,det kostar för mycket tycker de.
Jag tror att vi mycket mer måste ut i debatten om varför medlemskap i facket.
Enade vi står ,söndrande vi falla.

Förövrigt hade vi en bra diskusition om såväl fackliga som politiska frågor inte minst ur ett demokratiskt perspektiv. Carina 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela