Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Att jaga

Publicerad 2008-03-28 18:52:54 i Allmänt,

Det är en mycket märklig politik regeringen för.Att jaga sjuka med att göra försämringar gör väl dem inte friskare ?
Att ta bort det individuella programmet gör väl inte att eleverna får det lättare i skolan ?
Att förlänga grundskolan enligt vad Björklund idag förespråkar ökar väl riksne för två år i varje klass.

Förövrigt har det varit en händelserik vecka och i morgon lördag har socialdemokraterna i Uppvidinge Distriktskongress i Alstermo. Carina

Fattigbarnsbidrag

Publicerad 2008-03-26 13:25:40 i Allmänt,

Centern med Maud Olofsson i spetsen föreslår nu att barnbidraget ska vara inkomstprövat.Ovanligt dumt förslag.
Varför ska man göra skillnad på barnfamilj och barnfamilj. Visst har vissa det mer förspännt redan från födslen vad gäller ekonimoska förutsättningar men det finns aldrig några garantier.
Hörde också att förslaget byggde på att man satte en gräns på en lönesumma på 20 000 i månaden.
Då tänker jag på mina arbetskamrater på Elitfönster i Lenhovda,vanliga träindustriarbetare många av dem skulle inte få något barnbidrag då och jag tror att det spelar roll för de familjerna i deras vardag för att få eknomin att gå ihop.
Att ha ett generellt system som alla får del av gynnar alla men mest de fattiga,alla forskning visar på det oavsett om det handlar om sjukvård,skola eller barnbidrag. När alla är med och betalar skatt till något som man sen får tillbaka något av expelvis barnbidrag när man är förälder så håller smahällsbygget ihop vilket vi alla tjänar på.Carina

Glad Påsk

Publicerad 2008-03-22 11:48:25 i Allmänt,

Hoppas alla bloggare har en skön och trevlig påsk.
Äter gott och njuter av livet.

Vi som bor i södra Sverige har ännu en gång fått stormigt väder denna gång med snö inblandat så det gäller att ta det lugn.Carina

Va vad det vi sa

Publicerad 2008-03-19 18:40:43 i Allmänt,

Idag kan jag känna att det går att vara med och påverka. PTS (post och telestyrelsen) ger nu Telia bakläxa vad gäller fast mobil. Det är kanske ett system som kommer att bli bra på sikt men behöver nog utvecklas mer innan det tas i funktion. Varför ska glesbygden stå för försöksperioden.
Bakgrunden är att Telia efter stormen Gudrun tycker att det är för dyrt att renovera upp och gräva ner kablar på landsbygden så flera byar/boende här i Kronoberg har tvingats till att istället för fast telefoni istället fått installerat s.k fast mobil.vilket inte har fungerat tillfredställande. Nu får de backa och det är bra.
Vi  har varit många från olika politiska partier som drivit på frågan,precis som många av de drabbade.
Det lönar sig att klaga och driva på frågor ibland.

Nått annat som också har visat sig idag är att all den kritik vi fört fram vad gäller sänkning av sociala avgifter för vissa tjänsteföretag har gjort att regeringen backar. De har väl insett att det inte går att genomföra framför allt har de väl inte fått igenom det inom EU kretsen. Det var ett orättvist förslag.
Sen är det nya förslaget om att ge företag som anställer ungdomar lägre arbetsgivaravgift inte så mycket bättre men det skapas inte alls den orättvisa konkursens situationen som det tidigare förslaget gjorde.
Det här ger däremot de företag som alltid har många ungdomar ökade vinster och förmodligen kan det också finnas risker med att unga blir utnyttjade som arbetskraft. När de fyller 27 och inte längre omfattas av den särskilda sänkningen vad gör arbetsgivaren då ?
Förövrigt blir jag allt mer orolig över den kapitalförskjutning vi ser pengarna förs över från arbetstagarna till arbetsgivarna,typisk borglig politik men vad betyder detta på sikt vad gäller våra trygghetsförsäkringar på arbetsmarknaden ? Carina

ps)Förövrigt i denna kalla snöiga tid (där vårblommorna som primula och krokus blommade så vackert) har jag köpt lila påskfjädrar och dekorerar med i den vita snön(ds

Telefonavbrott

Publicerad 2008-03-17 19:50:38 i Allmänt,

Har haft en interpellationsdebatt i kammaren med infrastrukturministern.
Känner mig frustrerad och arg för jag uppfattar att hon inte vill förstå problemt hur det är att leva med ständiga avbrott med telefonen.Nu senast var det ett snickeri som brann ner och trygghetslarmen i delar av Ljungby kommun slog ut.Inte acceptabelt 2008 i Sverige.Att man inte fullt ut kan klara av allt vi orkanvindar och väldigt extrema väderlekar tror jag vi är många som har förståelse för, men det är ju allt för många som blir drabbade så fort det blåser kraftigt.
Det måste bli slut på det,man måste kunna larma.112 måste fungera särskilt när det är krislägen som vid stromar. Jag tycker att Infrastrukturminister Åsa Torstensson hänger upp sig allt för mycket på operatörerna och ser inte människan som blir drabbat.

Gå gärna in på riksdagens hemsida och ta del av protokollet hur debatten gick.Carina

Från en Kronobergare till en annan Kronobergare

Publicerad 2008-03-17 19:32:23 i Allmänt,

Visst är det kul med all denna slagerrmusik ? Jag gläder mig åt SVT framgångar med detta men också med alla som har arbetar inom branschen. Tänker då inte bara på de artister som är frontfigurer utan alla som finns bakom.

Allt från låtskrivare,doakörer till designer av kläder.Stora vinnare är också alla städer som festivalen uppför i.

Upplevelseinustrin växer.

När sedan Charlotte Perrelli vinner med ganska bred marginal och får ta emot någon form av pris av förra årets vinnare Ola Salo så är det inte utan att man är/blir lite stolt att vara Kronobergare. En Rottnegrabb lämnar över till en Hovmantorpstjej.Tror att vi alla är ganska lika och känner extra glädje när någon du känner gemenskap med har framgång.I detta fall är vi Kronobergare.

Förövrigt höll jag på Sanna.Carina

Politiska debatten

Publicerad 2008-03-12 18:49:16 i Allmänt,

Idag har EU-nämnden haft utfrågning av statministern.Vilken tillställning kändes bitvis faktiskt som om det var oppisitionen som skulle stå till svars blir lite märkligt.Tycker mig märka det allt mer även i kammaren i debatten.

Funderar över varför. Beror det på det dåliga siffrorna som borgarna får i alla väljarundersökningar !

Eller har de redan räknat ner sig själva att det kommer att vara vi som bildar regeringen 2010 !

Är det så att de känner sig mest hemma om de får skälla på oss och inte behöva ta ansvar !

Inte säkert att något  av dessa hastiga tankar har någon grund allas men man kan inte låta bli att fundera på vad som hänt när retoriken går ut på att ställa oss till svars, när vi inte har makten.

Nu ska jag träffa UNIONEN ska bli givande att höra deras synpunkter.Carina

Välfärd för alla

Publicerad 2008-03-11 15:18:36 i Allmänt,

Nu har moderaterna fått för sig att de ska vinna slaget om väljarna med att de är bäst på välfärdsfrågor.

Hur nu det ska gå till för ett parti som inte vill ha generella och solidariska lösningar ska kunna bli trovärdiga.

Nu handlar det om efter modetarernas möte i helgen om vem som är bäst på att finansiera välfärden.

Vem tror man att man lurar.
Om man har ett samhälle där marknadskrafterna styr,kommer alla då att få samm möjligthet till vård och skolgång?

Jag tror att samhället ska finansiera välfärden så alla oavsett barn och unga får möjlighet att gå i en bra skoal utan att storlek på plånboken för fräldrarna spelar roll.
Det får heller aldrig vara storleken på plånboken som avgör  vilken vård du får.
Det får heller aldrig spela roll vilken ålder du har för att få vård. Carina

Vikarie

Publicerad 2008-03-06 00:04:37 i Allmänt,

Nu kommer allt fler rapporter om att de tillfälliga anställningarna ökar och att det är mest kvinnor som lever med det i sin vardag. Att inte ha en tillsvidaranställning påverkar livet på många olika sätt .Dels känner man nog inte sig i mindre så kallat utanförskap som borgarna kallar att vara arbetslös. Att få ett tillfälligt arbete under en tid känns skönt för stunden men otryggheten lever kvar
-Hur blir det sen.
Man får heller inte låna pengar till bostad ,det kan vara svårt att få ett hyreskontrakt eller mobil abonnemang

Den socialdemokratiska regeringen hade lagt fram ett förslag i riksdagen där vi ville strama upp anställningsformerna för att få fler trygga människor i arbetslivet. Det var bland det allra första proppar som alliansregeringen drog tillbaka. Egentligen som jag ser det ett agerande som gör att fler förmodligen känner utanförskap .Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela