Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Kritiska och bortskämda

Publicerad 2010-02-25 12:11:02 i Allmänt,

Nu snöar det igen, visst är vi många som känner en viss frustration av detta ständiga snöande som i sin tur innebär förseningar med tåg flyg bilkörning osv. visst är det jobbigt att skotta och promenera i all snö.


Visst ska vi vara kritiska när tågen inte går eller kommer i tid tror också att de flesta av oss förstår att resande under oväder gör att det blir förseningar och att tåg och flyg ställs in. Samtidigt är det tydligt att det går att göra förbättringar vad gäller tåg , snö och kyla vilket naturligtvis måste göras. Frågan är vi berädda att betala prislappen.
Blir naturligtvis upprörd när jag hör att SJ inte har RÅD att ta in tågen för avisning för att Jernhusen tar hutlöst betalt, något måste vara fel i systemet, möjligtvis att det är allt marknadstänkande och bolagisering som allt för många tror är frälsningen på allt.

Tänker också att alla de som nu jobbar nästa dynget runt för att alla vi arga resenärer ska komma fram,de som skottar snö överalt och enligt rappoter får skäll ,finger till och med stryk hur bortskämda är vi egentligen tror vi att det är deras fel,eller vilka friheter tror man att man som enskild individ har. Nä en skärpning behövs hos dem utifrån att vi alla utför en uppgift i samhällsskedjdan för att den ska fungera. Oväder och naturens makter kan vi aldrig styra.

Ska nu hasta iväg för att prata om vår politik för valseger hos IF Metall. Carina

Jakten fortsätter

Publicerad 2010-02-18 16:11:39 i Allmänt,

Människosynen hos regeringen måste vara att sjuka kommer fortare tillbaka till arbete om man svälter dem, annars skulle man inte fatta beslut med såpass dåliga underlag som man gjort vad gäller att de som är långtidssjukskrivna nu ska vara inskrivna på arbetsförmedlingen. Idag har man kunnat konstatera att 73% av de drabbade har fått lägre ersättning. Inte lätt att förändra livet såpass snabbt,utgiften för bostad har man likväl.

Däremot har regeringen inga problem med att avskaffa förmögenhetsskatten påtal om hur de fördelar de ekonomiska vilkoren.

citat från pressmeddelande undertecknad sänt idag

Strax före jul berättade arbetsmarknadsministern att de som accepterade att flyttas över till Arbetsförmedlingen inte skulle drabbas ekonomiskt. De första siffrorna från Försäkringskassan visar nu att av de 11 500 personer som hittills har flyttats över så var det 73 procent, eller över 8 300 personer, som fick en lägre ersättning i januari, enligt uppgifter från dagens EKOT.

- Regeringens akutlösningar för sjukförsäkringen är förödande för de människor som drabbas. Senast i förra veckan träffade jag två kvinnor som blivit utförsäkrade och som inte visste från en dag till en annan vilken ekonomisk ersättning de skulle få. Detta är vanliga människor som trots att de är sjuka måste kunna betala sin hyra och köpa mat, säger Carina A Elgestam.

När regeringen i december 2009 deklarerade att "majoriteten" av de som skulle bli utförsäkrade skulle komma att få högre ersättning än vad de hade innan utförsäkringen påpekade Socialdemokraterna att det förutsatte en rad olika grundförutsättningar som t.e.x att personen är inskriven hos Arbetsförmedlingen och frisk nog att delta i introduktionsprogrammet samt att man behövde vara medlem i en arbetslöshetskassa. Det sistnämda framgick inte av uppgifterna från regeringen i vilken utsträckning som berörda personer verkligen var det.

- Regeringen lurar människor. Istället för att bedriva en långsiktig och hållbar politik fortsätter arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin(M) att sätta små plåster på såren varefter problemen dyker upp istället för att ta ett nytt helhetsgrepp om sjukförsäkringen,

 

Carina

Fel val Fredrik

Publicerad 2010-02-17 13:44:56 i Allmänt,

När ungdomas arbetslösheten växer kraftigast i hela EU i Sverige då pasar sveriges statminister på att besöka ett tjänsteföretag i Växjö som inriktar sig på att förmedla jobb till pensionärer. Snacka om märklig prioritering. 
När vi har högkonjuktur och arbetskrafts brist kan det vara utmärkt med att ta till vara äldre arbetskraft men när det är lågkonjuktur får man prioritera. För mig är valet enkelt,De unga måste få jobb först.De som har ett helt arbetsliv bakom sig kan vänta lite.

Nedan är citat från pressemeddelande på regeringskansliet.

 "Veteranpoolen är ett tjänste- och bemanningsföretag med anställda som är ålders- eller avtalspensionärer. På kontoret i Växjö kommer Fredrik Reinfeldt att samtala med seniorerna om bland annat företagets verksamhet, utsikterna för framtiden och möjligheterna för äldre på arbetsmarknaden."

Ung och inte efterfrågad

Publicerad 2010-02-17 07:29:30 i Allmänt,

Idag är allt för många unga arbetslösa som kanske riskerar att tappa framtidstron en smula.
Att tappa sina framtidsdrömmar och stå i beroendeställning till någon annan är förödande för självkänslan.

Att inte tjäna egna pengar kanske leva på sina föräldrar och att inte kunna ta steget till eget boende kan göra att man mår pyton men också att man i sin frustration vänder sig mot hela samhällsbygget just därför är det jobbpolitiken och rätten till ett arbete den viktigaste frågan på agendan.

Idag besöker statministern Växjö och Linneuniversitetet undrar om han har med sig några konkreta förslag på hur ungdomsarbetslösheten ska minska. lösningen är inte fler skattesänkningar utan konkreta åtgärder som fler utbildningsplatser,praktikplatser,morötter till de arbetsgivare som faktiskt anställer en ung människa inte till alla oavsett om man anställer det hamnar bara i arbetsgivarnas egna fickor. Avskaffa 90 dags reglerna och gör åtgärder från dag ett.

Nu har regeringen under mer än tre års tid gynnat arbetsgivarna med ekonomiska morötter nu är det tid för de drabbade arbetslösa att få del av fördelningskakan. Rättvisa och fördelningspolitik måste prioriteras. Carina

Oväder i vardagen

Publicerad 2010-02-10 07:55:01 i Allmänt,

Det snöar i Afganistan,det har börjat regna i Haiti för folket i dessa länder är vardagen allt tuffare.

Att gå till en lågpristandläkare kan vara riskfyllt visar updrag granskning,förmodligen eller sannolikt är det de, av våra medmänniskor med de lägsta inkomsterna som åter igen kommit i kläm.

Svenska yrkessoldater köper sex i Tyskland och försvarmakten säger det är ok, rätt som de inte var i tjänst vid tillfället och rätt som det är lagligt att köpa sex i Tyskland. Dubbelmoral och inget annat då yrkessoldaterna var i Tyskland å tjänstens vägnar.Carina

Häktisk dag

Publicerad 2010-02-09 20:21:30 i Allmänt,

Dagen som gått har varit ganska häktisk. Började med gruppmöte inför samrådet med statministern.
Under samrådet ställe undertecknad fråga om vikten av arbetsmarknadspolitik på EU:s agenda.
Nu när åtgärder gjorts mot finanskrisen är det hög tid att alla 5 miljoner arbetslösa i EU och de 3 miljoner som beräknas bli arbetslösa under 2010 får sin del av fördelningskakan. vi vet sedan tidigare att det alltid är fler som blir långtidsarbetslösa efter en lågkonjunktur och dess snabbare vi kan göra åtgärder dess bättre för alla drabbade.

SAS ekonomiska problem är en annan stor fråga för dagen, där näringsministern nu måste visa sin regeringsdugligthet.Viktigt att staten nu tar sitt ansvar som ägare. Regeringen måste aktivt och seriöst säkerställa att SAS får så bra förutsättningar som möjligt att komma ur sin nuvarande kris.

Har också haft samtal/möte om handelspolitiken och EU 2020 (Lissabonstrategin)

Gruppmöte ,lokalt partiarbete En ganska vanligt dag för en folkvald. Carina

Tåg och EU 2020

Publicerad 2010-02-09 06:59:07 i Allmänt,

Nu känns det som vi är mitt i en vargavinter och resandet med tåg tar mycket tid. De senaste veckorna har det varit snöoväder när jag rest och det har varit ständiga förseningar. Vilket visar hur sårbara vi är och att något bör göras för att klara tidtabellerna bättre,frågan är om vi resenärer är beredda att betala för det. Sen kan man undra om borgarnas konkurensutsatta järnväg med fler aktörer kommer att underlätta,det tror inte undertecknad då det förmodligen bara kommer att öka kaoset.

Idag ska den nya kommisionen klubbas vi får hoppas den går igenom så arbetet kommer igång EU tappar fart annars. I riksdagen ska vi ha utfrågning av statministern inför det extrainsatta toppmötet där bl.a det nya EU 2020 det som tidigare varit Lissabonnstrategin ska behandlas. Undertecknad tänkte fråga om hur jobbpoliitken. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela