Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Jakten fortsätter

Publicerad 2010-02-18 16:11:39 i Allmänt,

Människosynen hos regeringen måste vara att sjuka kommer fortare tillbaka till arbete om man svälter dem, annars skulle man inte fatta beslut med såpass dåliga underlag som man gjort vad gäller att de som är långtidssjukskrivna nu ska vara inskrivna på arbetsförmedlingen. Idag har man kunnat konstatera att 73% av de drabbade har fått lägre ersättning. Inte lätt att förändra livet såpass snabbt,utgiften för bostad har man likväl.

Däremot har regeringen inga problem med att avskaffa förmögenhetsskatten påtal om hur de fördelar de ekonomiska vilkoren.

citat från pressmeddelande undertecknad sänt idag

Strax före jul berättade arbetsmarknadsministern att de som accepterade att flyttas över till Arbetsförmedlingen inte skulle drabbas ekonomiskt. De första siffrorna från Försäkringskassan visar nu att av de 11 500 personer som hittills har flyttats över så var det 73 procent, eller över 8 300 personer, som fick en lägre ersättning i januari, enligt uppgifter från dagens EKOT.

- Regeringens akutlösningar för sjukförsäkringen är förödande för de människor som drabbas. Senast i förra veckan träffade jag två kvinnor som blivit utförsäkrade och som inte visste från en dag till en annan vilken ekonomisk ersättning de skulle få. Detta är vanliga människor som trots att de är sjuka måste kunna betala sin hyra och köpa mat, säger Carina A Elgestam.

När regeringen i december 2009 deklarerade att "majoriteten" av de som skulle bli utförsäkrade skulle komma att få högre ersättning än vad de hade innan utförsäkringen påpekade Socialdemokraterna att det förutsatte en rad olika grundförutsättningar som t.e.x att personen är inskriven hos Arbetsförmedlingen och frisk nog att delta i introduktionsprogrammet samt att man behövde vara medlem i en arbetslöshetskassa. Det sistnämda framgick inte av uppgifterna från regeringen i vilken utsträckning som berörda personer verkligen var det.

- Regeringen lurar människor. Istället för att bedriva en långsiktig och hållbar politik fortsätter arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin(M) att sätta små plåster på såren varefter problemen dyker upp istället för att ta ett nytt helhetsgrepp om sjukförsäkringen,

 

Carina

Kommentarer

Postat av: MFC

Publicerad 2010-02-21 14:34:41

Dags att vakna och känna doften av aska. Nu är det dags för finanskrisen att presentera sitt sanna jag. Ni politiker oavsett parti-tillhörighet skulle ha tvingat bankerna att vara återhållsamma med utlåningen. Nu har man blåst upp en bolånebubbla av episka mått samtidigt som kreditkrisen går in i sin "andra fas". Varnade för detta!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela