Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Mörkt och kallt

Publicerad 2006-10-30 21:31:55 i Allmänt,

Nu har höstrusk coh mörker kommit på allvar. Känns som att det är skönast att sitta inomhus med brasan tänd.
Idag har jag jobbat med min post såväl elektroniska som de vanliga breven.
Det blir lite av varje gjort och samtidigt känns det som att det är en hel del kvar.

Har förövrigt fått ett telefonsamtal idag från en medborgare som vile lämna synpunkter på hur hon vill att vår näste partiledare ska vara. Bra att medborgarna har synpunkter och berättar om dem.Carina

Lika värde

Publicerad 2006-10-24 20:20:00 i Allmänt,

Det är intressant att lyssna på kvällens nyhetsrapportering vad gäller att England och Irland nu sätter stopp för fri arbetskraftsinvandring för de nya EU medlemmarna Rumänien och Bulgarien.
De som är välutbildade och förmodligen har det rätt hyfsat ekonomiskt är välkomna men de som är lågutbildade eller inte bildade alls är inte välkomna. Känn slite som att de fattiga ställs mot de rika och att männsikor inte bedömms lika i vårt enade europa. Frågan är om vi vill ha det så i en union som bygger på fri röröighet över gränserna.

Förövrigt är det motioner som gäller nu från morgon till kväll. Det är en fantastisk kreativitet bland mina kolleger.Carina

Det går inte ihop

Publicerad 2006-10-23 22:34:39 i Allmänt,

Den nya regeringen moderaterna och kompani påstår att det är massarbetslöshet i landet och samtidigt föreslår de att vi ska ha arbetskraftsinvandring som arbetsgivarna ska avgöra inte AMS som vi skulle tycka.
Lämnar det utrymme till godtycke ?
Kommer företagarna  att sätta  sina egna vinstintressen i första  rummet eller individens ?

För mig handlar detta om hur vi vill bygga samhället och vilka intressen som ska styra.Det är en tydlig värderingstråd i detta.

Förövrigt jag glad att ha fått förtroende att sitta med i partiets valberedning som ska arbeta fram förslag  till nu partiordförande  på extrakongressen. Carina

Att känna osäkerhet

Publicerad 2006-10-20 15:09:38 i Allmänt,

Det är svårt att förstå hur "de nya moderaterna " och den nya regering ska få ihop sitt s.k jobbpaket när man så utstuderat föreslår försämringar som skapar osäkerhet vilket gör att mäniskorna i Sverige förmodligen inte kommer att våga investera på samma sätt som tidigare. Men det är väl som vi sätt tidigare när de haft majoritet. Att deras satsningar på de redan rika och företagen möjlighet till större ekonomiska vinster förmodligen
(och då avser jag naturrligtvis inte alla våra småföretagare som kämpar på i vardagen utan mer de som sysslar med systematisk vinstplanering de sk. kapitalisterna)
kommer fatt framtvinga en lågkunjuktur kanske fortare än vi kan ana.
Det är inte de rika i samhället som skapar tillväxten utan alla vi som på olika sätt bidrar till efterfrågan av varor och tjänster.När man upplever att ekonomin och tryggheten stramas åt vågar man byta bil då ?Carina

På språng

Publicerad 2006-10-19 11:13:25 i Allmänt,

Just nu är det mycket på gång här i riksdagen. Det är allmänna motionstiden vilket gör att vi alla motionerar mycket.
Det är också idag utfrågning av statsministern i EU- nämnden och därefter frågestund i kammaren där jag hoppas få ställa en fråga. Ska förövrigt nu innan utfrågningen gå och fika med två kamrater som lämnat riksdagen men som är här på visit idag. Carina

De fattiga och rika

Publicerad 2006-10-18 21:00:53 i Allmänt,

Är det ett samhälle som nu ska växa fram till 2010 där klyftan mellan fatitiga och rika ökar.
För mig är svaret ja, och det är också glasklart när man läser "de nya arbetarpartiets" budgetförslag.
Det är samma gammla högerpolitik som alltid, precis som vi sa under valrörelsen, men då ville inte så många lyssna.(tyvärr)Jag mötte till och med en del medborgare som sa
-Det blir ändå ingen skillnad.
Jag funderar över vad de tänker nu.
Att se hur alliansen nu förslår att a-kassan sänks/försämras och alla de arbetsmarknadsårgärder vi tidigare arbetat med upphör gör mig mer än upprörd.
Jag kan se framför mig hur parkbänkarna i centrum runt residenset och arbetsförmedlingen  ( om den nu blir kvar) Växjö kommer att fyllas med mäniskor som helt enkelt blir utslagna ur samhället.
Många av dem som idag är i arbetsmarknadsåtgärder har haft det tufft av olika anledningar och har ibland också varit i psykisk obalans. Kanske har de precis börjat repa sig efter en lång arbetslöshet och känner
hur glädjen att känna sig efterfrågad och behövd gör att livet blir enklare att leva.
Nu ska de ut till arbetslöshet igen,och en det med en lägre ersättningsnivå.
Precis som om hungriga vargar jagar bättre.Carina

De nya moderaterna

Publicerad 2006-10-16 11:29:49 i Allmänt,

De nya moderaterna börjar nu att visa sitt rätta jag. Visserligen har nu två ministrar fått lämna nya regeringen vilket tyder på att det bland vissa moderater finns hederskoder vilket är poitivt i sig.
Men man kan ändå inte låta bli att fundera över
att är det så att i de kretsar som de har rört sig så är det ok att köpa svart arbetskraft och att inte betala avgift till Radiotjänst.
Med tanke på deras inkomster är det än mer skrämmande, och frågan är -
är detta de nya moderaterna.
Svaret är nog ja till vissa delar .Mer av detta kommer vi att få presenterats för oss idag kl.13.00 då moderatbudgeten ska presenteras.
Redan har vissa saket läckt ut och det som får mig att fundera är hur det blir en satsning på jobb
när man sänker A-kassan, lägger ner länsarbetsnämnden och tre andra myndigheter.
För mig handlar detta om att göra fler arbetslösa och skapa otrygghet i samhället.Carina

Gjorde som många andra!

Publicerad 2006-10-11 12:17:52 i Allmänt,

Det är inte utan man blir lite förundrad när jag hör nye handlesministern säga att hon gjorde som många andra, när hon köpte svart barnpassning. Att föda 4 barn på 5 år är tufft .Det sista kan hålla med om men för den skull ger det inte någon rätt att utnyttja en annan människa.
Det är skrämmande att det  inom vissa kretsar i samhället är ok att köpa svart arbetskraft.
Det oroar mig också att ministern i fråga är handelsminister och ska vara sveriges röst i världen när det gäller frihandel,WTO-frågor osv. Där ingår exempelvis frågor om tullar och så vidare hur trovärdiga blir Sverige som land i dessa frågor nu ? Vi ska inte förledas och tro att detta om svart arbetskraft enbart är en fråga som debatteras i svensk media.

Förövrigt ställer jag mig frågan var fanns pappan till barnen, var det bara mammans ansvar i hemmet för barnen som gällde. det som för mig då blir följdfrågan är
-Kommer detta på något sätt att prägla de borgliga regeringens familjepolitik.Carina

Att göra rätt för sig och Tack till Tomas

Publicerad 2006-10-08 22:38:22 i Allmänt,

Kan inte låta bli att fundera över att två personer i den nya borgliga regering köpt svart arbetskraft och verkar inte tycka att de har begått något större fel med det. Snarare får jag känslan när jag läser media att de upplevde att
-det var så dyrt.
Det kan inte vara ok att köpa svarata tjänster av någon bara för att det är dyrt. Då får man väl avstå.
Det som oroar mig är att vilken syn får övriga medborgare på svarta tjänster.

Förövrigt tack Tomas för din kommentar om valförlusten jag delar den helt. Carina


ps)Tomas kommentar ifall någon undrar (ds

varför vi inte tog upp jobbfrågan" självkritik ja men de S´are som nu kommer ut i och ondgör sig över S valstrategi och var tysta under tiden före valet tycker jag ska tänka efter vad de själva kunde gjort bättre före!! valet. Eftertänksamheten kanske ska peka inåt och inte mot andra. Lätt att vara efterklok.


Kopiering

Publicerad 2006-10-05 11:40:23 i Allmänt,

Idag ska riksdagen utse en ny statsminister. Det är inte utan man känner sorg i hjärtat inför det men svenska folket har sagt sitt och de föredrog en ny regeringen, fast jag tror inte de i grunden vill ha ett annorlunda samhällsbygge. En majoritet av folket vill ha en generell välfärd det är tydligt och det är väl därför som moderaterna kopierar delar av vår politik och säger att vi söker samarbete med socialdemokraterna i socialförsäkringsfrågorna. De ska heller inte ha konfontration med LO utan samarbete. Hur det nu ska gå till kan man inte låta bli att fundera över, men syftet med det uttalandet är väl att slå in en kil i fackföreningsrörelsen, då det idag finns (tyvärr) allt för många unga som kommer ut på arbetsmarknaden och säger nej till medlemsskap i facket.

Förövrigt känner jag irritation över de partikamrater som kritiserar Persson vad gäller valresultatet.
Att det inte gick bra är väl allas vårt ansvar inte bara en. Känner att den gamla devisen Enade vi står
söndrande vi falla, gäller ännu. Carina

Sol och nystart

Publicerad 2006-10-01 20:47:39 i Allmänt,

Tänk att kunna sitta ute och äta såväl frukost som lunch 1 oktober visst är det skönt.
Det var även några som badade idag i Vita Sand det var 18 grader i Kalmar sund så det var nog rätt så skönt. Själv var jag inte badsugen föredrog att sitta och sola.Men kalle badade han älskar att springa efter pinnar i vattnet. Förövrigt skrämde  han upp några fasaner vilket gjorde honom förvånad särskilt när de flög iväg.

I morgon är det upprop i riksdagen och vårt arbete denna mandatperiod startar. Det är med lite blandade känslor inför det nya att vara i oppositon jag imorgon flyger till Stockholm.
Det blir helt annorlunda att arbeta politiskt när man inte har regeringsmakten.Men det är väl som allt annat i livet man får lära sig och jag har redan lite planer på frågor och interpellationer.
Ska nu packa resväskan inför veckan i huvudstaden.Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela