Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Minnen

Publicerad 2014-07-30 11:28:30 i Allmänt, Carina Adolfsson Elgestam, LO, arbete, företagande, företagare, pengar, personal, politik, skola, utbildning, Östran,

Önskar jag hade fört dagbok över alla företags och arbetsplatsbesök jag gjort som politiker. Åker just nu längs med E4:an och ser orter och företag jag besökt. Tänk vilken rikedom med erfarenheter man får vid alla dessa besök. Det är också ett previlegium att få ta del av folks vardag på jobbet. Ger erfarenhet och kunskap när man ska fatta beslut i politiken.  
Dörrknackning hos folket i vardagen ger en typ av samtal, besök på företag ett annat. Vi politiker måste jobba med båda sakerna för bredd i politiken. 

Retar upp mig

Publicerad 2014-07-25 17:44:47 i Allmänt, Carina Adolfsson Elgestam, Kalmar, LO, arbete, arbetsmiljö, dinröst, facket, företagare, Östran,

Inte utan jag blir uppretat idag vid frukostbordet när jag läser i tidningen Östran och callcenterföretaget Sykes

Rubriken lyder "Man är inte människa utan robot"" Här får man del av vardagen och arbetsmiljön på arbetsplatsen.

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Man-aer-inte-maenniska-utan-robot

För mig låter det som orimliga villkor. Det måste vara en självklarhet att alla anställda alltid oavsett vad du jobbar med kan gå på toaletten vid behov.

Sen detta tävlande på arbetsplatser är endast av ondo. Det är min fulla övertygelse att varje anställd gör sitt bästa om man blir sedd och uppmuntrad inte att någon talar om hur du ligger till i förhållande till dina arbetskamrater.

Att få möjlighet till utbildning och fortbildning för att klara sina arbetsuppgifter skapar sannolikt trygghet i vardagen och då gör man ett bra jobb.

Tänker som kund till Telenor så funderar jag, om jag verkligen vill fortsätta vara det.

Det är hög tid vi får en debatt om arbetets villkor och inte som idag på alliansens villkor, skatt , skatt och åter skatt.

Livet och vardagen består av mer frågor. Upp till kamp…..

Hot,oro,rädsla Vad blir det ?

Publicerad 2014-07-24 11:35:44 i Allmänt, Carina Adolfsson Elgestam, Norge, Utöya, arbete, demokrati, droger, makt, pengar, solidaritet, terrordåd, terrorhot,

Nyss kom TT-Flash med varning för terrorhot mot Norge. Inte utan man funderar lite över vad som sker i världen.

För tre år sedan var attentatet på demokratin och alla unga socialdemokrater på Utöya. Finns det ett samband med dagens terrorhot.

Vad är det som skapar all denna ondska och rädsla, pengar makt, droger,sexhandel ?

Tänker att i alla tider har et funnits våld/krig massaker i samhället, dock har vi svenskar varit relativt förskonade, allt sedan

Jean Bernadotte kallad Karl IX Johan blev regent. Under andra världskriget och Hitlers terror blev inte Sverige ockuperat som våra grannländer. Däremot har vi haft två nationella politiker som blivit mördade i sk. modern tid.

Under min ungdom på 1970-talet var terrorhoten och attacker av RAF, Rote Arme Fraktion ( delvis var en urspårad studentrevolt) i Tyskland det stora som fanns i vår närhet. Lite längre bort dock i Europa fanns

I Italien Röda brigaderna som med mord och kidnappningar försökte driva fram en revolt.

I Storbritannien kastade IRA sina bomber alltmedan Nordirland förvandlades till ett slagfält i det första lågintensiva kriget i Europa.

I Spanien ETA med sina attentat.

Att det fanns ett kidnappningshot mot statsrådet Anna-Greta Lejon ska man också komma ihåg.

Tänker för det första tur vi har EU som fredsprojekt, för hur skulle det annars se ut i Europa.

Tänker för det andra att Sverigedemokraterna inte vill vi ska vara medlemmar i EU och att tyvärr allt för många medborgare i vårt land såväl som i Norge delar den åsikten. Själv har jag många kritiska åsikter om politiken i EU men medlemskapet och samarbetet gör att vi har fred i Europa och kan arbeta tillsammans mot bl.a. terrorism.

Vem eller vilka som ligger bakom terrorhotet i Norge just nu jag ingen aning om, men det finns allt för många idag som tror att det störta hotet mot Sverige är invandring och människor med tron på islam.

Tänker för det tredje att så är inte fallet men att vissa krafter rider på den vågen och får inte bara allt fler röster till sitt parti i valen utan dess värre även medlemmar som vill arbeta för en ideologi som inte bygger på ALLA människors lika värde. Jag avser i första hand Sverigedemokraterna, men även de andra partierna som står för rasism och nazism såväl i Sverige som i Europa. När rädsla och våld får för mycket utrymme i ett samhälle ihop med avsaknaden av framtidstro växer misstron och såväl partier som SD som terrorgrupper växer.

Jag tror på solidaritet mellan människor, jag tror på religionsfrihet. Det gör lika ont i och på en människa oavsett vilken hudfärg du är född med. Jag tror också att om människor har arbete, känner sig sedda, har rätt till utbildning och sjukvård oavsett inkomst kan vi skapa en bättre värld.

Det blir demokrati och fördelningspolitik i ett nötskal och jag är stolt över vårt EU medlemskap och samarbete, för hur skulle det annars se ut i Europa om vi tittar bakåt på historien.

 

 

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela