Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Märklig syn på sjukdom

Publicerad 2007-06-18 22:57:39 i Allmänt,

Att höra hur moderaterna diskuterar när det gäller sjukdom och sjukskrivningar gör att man blir lite rädd inför den människosyn de företräder.
Att införa en karensdag till i sjukförsäkringen och en dag 14 plus ytterligare en dag 90
gör det att man blir friskare då ! Carina

Mellanösten

Publicerad 2007-06-15 14:12:27 i Allmänt,

Vad som just nu händer i mellanösten och vilken utveckling det kommer att få är det nog inte någon som kan förutse idag.Det som oroar mig mest är alla som lider i brist på vatten och mat och alla de unga män som inte ser någon annan väg än att bli soldater.
Vi får hoppas att världens utrikesministrar kan hitta ett sätt att få  till en tidsfrist.Carina

Att vara fattig

Publicerad 2007-06-13 17:45:03 i Allmänt,

Idag har det varit partiledardebatt i riksdagen.Det var en bra och ideologisk debatt där skillnaderna blev tydliga tycker jag.
När Statsminister Reinfeldt påstår att under vår regeringstid har de fattiga blivit fattigare tycker jag det känns som ett hån särskilt mot alla dem som idag lever på existensminimum och det inte minst utifrån de försämringar och omdaning av samhället som nu påbörjats.
Nuvarande regering har omfördelat resurserna i samhället så redan rika blir rikare att små kommuner som många gånger har det knapert att få resurserna att räcka till får vara med och finansiera de rikare kommunernas framgång,snacka om omvänd Robin Hood politik.

Tänk att statsministern talar om att de har hjälpt människor från utanförskap med sitt jobbavdrag (skattesänkning) och samtidigt tar de bort pengarna från komvux.Det som har gjort att så många får en andra chans i livet.Märklig politik får man säga.
Det är samma gamla borgliga politik som det alltid har varit det är bara det att man gömmer sig bakom ord som förmodligen någon PR firma tagit fram och nu upplever jag det börjar bli tjatigt med samma retorik som man hade genom hela valrörelsen.

Nu ska jag straxt gå hem till lägenheten och läsa handlingar inför morgondagens riksrevision.Carina

Utförsäljning till varje pris

Publicerad 2007-06-11 17:42:13 i Allmänt,

Idag har vi haft en lång interpellationsdebatt om utförsäljningarna av statliga företag. en bra debatt som visar på tydliga skillnader i politiken.
Det som förvånar mig är att Mats Odell påstår att de fått väljarnas förtroende att sälja.hur jag än läser Alliansens valmanifest kan jag inte hitta ett ord om det.Upplever att alliansen lite för väljarna bakom ljuset i denna fråga.
Tänk att med 7 röster här i kammaren den 20 juni kommer borgarna att avgöra framtiden för våra statliga företag.

Förövrigt är det varmt vilket jag uppskattar men det är mindre kul att ha ett arbetsrum med eftermiddagsol.Carina

Bad o Alkohol

Publicerad 2007-06-08 15:20:36 i Allmänt,

Jag har skrivit en fråga till folkhäloministern ang införelsekvoter av alkohol.
I sitt svar skriver ministern att det finns inte mycket Sveige kan göra i EU för att förändra införelsekvoterna.Mycket förvånande att regeringen bara ger upp.Problematiken med alkoholproblem finns inom hela EU därför är det viktigt med oppinion och debatt på alla nivåer.Kan man inom EU jobba gemensamt med problematiken av att allt fler blir överviktiga och sätta upp mål för det arbetet borde man även kunna arbeta med alkoholfrågorna.Det är inte i sverige vi har de största problemen.

Ibland tar man saker för givna, det ska man aldrig göra.Jag har fått en fråga om kanalbolaget.Det är ett statligt bolag Göta Kanalbolag som har ansvar för Göta kanal.

På måndag ska jag vara i Stockholm och ha interpellationsdebatt med Odell om utförsäljningen av Vin & Sprit AB därför har jag varit tvungen att lämna återbud till mitt arbetsplatsbesök på SAMHALL syn men jag får boka ett nytt datum.

Förövrigt har jag idag tagit sommarens förata bad 21 grad ljuvligt.Carina

Levererar vad de lovat

Publicerad 2007-06-07 15:46:08 i Allmänt,

Denna fina varma försommardag då så många unga åker runt och sjunger för full hals om de framtida lyckliga dagarna har näringsutskottet beslutat att påbörja utörsäljningen av 6 statliga företag. Detta är bara början på ett samhälle i förändring. Frågan jag ställer mig blir
-sedan då när vi frånsagt oss makt och inflytande från delar av kapitalflödena hur blir det då ? och
åter igen hur kan en regeringen så enkelt utan konsekvensanalys sälja ut våra gemensamma tillgångar !

I denna fråga håller de vad de lovade i valrörelsen till skillnad från exempelvis frågan om minskande av införandekvoter vad gäller alkohol.Carina

Bra dagar

Publicerad 2007-06-06 21:50:37 i Allmänt,

Det var 2 intressanta praodagar på kanalbolaget i Motala. Man lär sig mycket av att vara på arbetsplatser.

Idag på nationaldagen har jag bara latat mig i solen och det känns också skönt. Carina

Göta kanal

Publicerad 2007-06-04 08:43:21 i Allmänt,

Sitter på järnvägsstationen i Alvesta och väntar på ett försenat tåg.
Är på väg till Lindköping för prao i två dagar på Kanalbolaget.
Ska bli intressant och se hur de arbetar både med samhället som myndigheter.
Turism är en växande näringsgren så det blir spännande att få ta del av deras vardag.Carina

Ny era börjar

Publicerad 2007-06-03 17:53:56 i Allmänt,

Nu har klubban gått i bordet för sista gången detta förbundsmöte.Det har varit många olika åsikter som bytts och votering med rösträkning som är en viktigt del av vår demokrati har utförts många gånger under förbundsmötet.

Nu är min förhoppning att alla klubbister brinner för att i alla led tala om vår politik och varför vårt samhällsbygge ser annorlunda ut än borgarnas.Det är olika hur vi lägger byggstenarna.

Sitter nu på tåget på väg hem till Småland ska bli skönt med några timmar på hemmplan innan jag ställer kosan till Lindköping och Motala i morgon för prao på kanalbolaget.

Förövrigt funkar inte stabiliseringen av X2000 så det är lite väl gungit.Carina

6 timmar

Publicerad 2007-06-03 06:22:44 i Allmänt,

Nu har vi haft en lång debatt om 6 timmars arbetsdag. Det är intressant att höra alla inlägg det som kanske är mest förvånande är att så många inte vill släppa taget om krav på 6 timmars arbetsdag till förmån för Rätt till heltid och krav på kortare arbetstid.
Förbundstyrelsen blev nedröstad vilket kanske inte är förvånande i sig då 6 timmars arbetsdag har varit vårt varumärke sedan 1972.
Det krävs nog en längre debatt med en grundlig genomgång om för och nackdelar.
När man har ett starkt varumärke gäller det att förvalta det rätt men också att utveckla och följa med tiden.

Jag har tidigare varit stor anhängare av 6 timmars arbetsdag och fast och regelbunden arbetstid.Det tror jag de flesta vill ha men det är olika hur vi ser på vad som är regelbundet. I möte med människor har jag lärt mig att vissa vill jobba enbart helger kanske 12 timmar per dag tufft men de är nöjda med det andra jobbar skift kankse bara kväll och ser det som livskvalitet. En tredje vakar kanske inom vården och känner att jag vill jobba mindre men att det inte skulle funka med 6 timmar per natt utan att få en natt ledig till under en månad.(eller hur nu schemanen ser ut över tid)
De finns också allt för många, kvinnor mest som inte får arbeta heltid de kan ha svårt att identifiera sig med vårt krav på kortare arbetstid. Deras dröm är att få jobba mer.

Därför tycker jag att kravet på kortare arbetstid och rätten till heltid känns mer i tiden.Vad som sedan i arbetstid är måttet för heltid är en annan sak.Det kan vara 35,32 eller 30 timmar.Carina

Förbundets ordförande

Publicerad 2007-06-02 15:45:34 i Allmänt,

Nu är valet klar.
Nalin får förnyat förtroende.

Nu får vi påbörja det nya arbetet och det är viktigt att vi samlar oss
i ett led och att ingen ser jag:et utan vi jobbar för laget för målet
valseger 2010. Carina

Debatten har börjat

Publicerad 2007-06-02 14:17:15 i Allmänt,

Just nu pågår debatten om vem som ska bli förbundsordförande.
Det är bra att vi har flera kvinnor som vill och känner lust till att leda vårt kvinnorförbund.
Just nu talas det om vem som bäst kan leda vårt förbund.Carina

Förbundsmöte här o nu

Publicerad 2007-06-02 11:33:27 i Allmänt,

Tänk vad underbart att få sitta här i Sollentuna och lyssna på starka kvinnor med sikte på framtiden.
Att ha lyssnat på Kvinnoförbundets ordförande Nalin om allas rätt till integration och att vi alla har ett ansvar
Det är inte nån annan som kan göra det.Vi måste våga se olikheter.
När Mona talar vår partiordförande känner hur kraften att jobba mot orättvisorna måste öka.
Just nu talar Vanja och tydliggör hur viktigt det är med solidaritet i arbetslivet.Att de löneledande förbunden från industrin också är med och är solidariska så de som är felavlönade får bättre förutsättningar.

Vi måste kämpa för ett mer jämställt arbetsliv.Gör ett vårdnadsbidrag att kvinnor och familjer får mer makt i arbetslivet. Vi tror att en mer jämställd föräldraföräkring är en bättre maktfördelare.

Återkommer senare med rapport från Förbundsmötet.Carina

LITE AV VARJE

Publicerad 2007-06-01 15:14:07 i Allmänt,

Igår bildade vi en Svensk-Rumänsk förening  i riksdagen. Vi var på Rumänska ambasaden och år god mat och utbytte erfarenheter.
Idag har vi haft ett långt möte i EU-nämnden där bl.a frågor om energi och transporter var aktuella.

Har också under veckan lämnat in fyra interpellationer och en skriftlig fråga så lite opponerande har det blivit.

Nu ställer jag kosan till Solletuna där vi (s-kvinnor)i helgen ska ha vårt förbundsmöte.Det kommer att bli spännande dels med den politiska debatten där jag tycker att rätten till heltid och arbetstidsförkortning är vår viktigaste fråga.Det kommer också att vara val av förbundsordförande och ryktet säger att det blir en motkandidat.
Hur utfallet blir kommer framtiden att utvisa men det kommer att bli härligt med möte mellan mer än 100 kvinnor från hela landet  som ska mötas och debattera.Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela