Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

6 timmar

Publicerad 2007-06-03 06:22:44 i Allmänt,

Nu har vi haft en lång debatt om 6 timmars arbetsdag. Det är intressant att höra alla inlägg det som kanske är mest förvånande är att så många inte vill släppa taget om krav på 6 timmars arbetsdag till förmån för Rätt till heltid och krav på kortare arbetstid.
Förbundstyrelsen blev nedröstad vilket kanske inte är förvånande i sig då 6 timmars arbetsdag har varit vårt varumärke sedan 1972.
Det krävs nog en längre debatt med en grundlig genomgång om för och nackdelar.
När man har ett starkt varumärke gäller det att förvalta det rätt men också att utveckla och följa med tiden.

Jag har tidigare varit stor anhängare av 6 timmars arbetsdag och fast och regelbunden arbetstid.Det tror jag de flesta vill ha men det är olika hur vi ser på vad som är regelbundet. I möte med människor har jag lärt mig att vissa vill jobba enbart helger kanske 12 timmar per dag tufft men de är nöjda med det andra jobbar skift kankse bara kväll och ser det som livskvalitet. En tredje vakar kanske inom vården och känner att jag vill jobba mindre men att det inte skulle funka med 6 timmar per natt utan att få en natt ledig till under en månad.(eller hur nu schemanen ser ut över tid)
De finns också allt för många, kvinnor mest som inte får arbeta heltid de kan ha svårt att identifiera sig med vårt krav på kortare arbetstid. Deras dröm är att få jobba mer.

Därför tycker jag att kravet på kortare arbetstid och rätten till heltid känns mer i tiden.Vad som sedan i arbetstid är måttet för heltid är en annan sak.Det kan vara 35,32 eller 30 timmar.Carina

Kommentarer

Postat av: Mikael Zetterström

Publicerad 2007-06-12 21:32:27

Hej. Jag är miljöpartist och jag måste verkligen hålla med dig om att 6 timmars arbetsdag är en mycket bra lösning. Hoppas vi kan både inom miljöpartiet och Socialdemokraterna sammarbeta på dessa frågor mer ingående.
mvh micke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela