Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Släktträff

Publicerad 2012-07-31 16:42:05 i Allmänt,

I helgen hade vi släktträff. Vi var fyra generationer, äldst var född 1934 och yngst i år. Min farmor och farfar hade 7 barn, fem av dem är i livet och alla var med precis som 16 av mina 19 kusiner samt deras barn och barnbarn.

Att ha släktingar/förfäder som förekommer i litteraturen är både kul och gör släktforskningen något enklare.

Min farfars,morfars far Petter Pettersson Sandberg var fribytare och båtsman och en av Ölands mest kända på sin tid, finns omnämnd i flera böcker han var även stämd inför ting ( är något man får söka vidare på när tid medges till det ) då han var läkakunnig och anlitad av många på Öland och även i Kalmar.

Ni kommer under de närmaste dagarna att få veta mer om detta, när jag skrivit ner lite mer fakta.

Att träffas omkring 60 personer och prata släkthistoria nutid och va kul att ses, det var länge sen, vad gör du nu osv är hur kul som helst, något att rekommendera. Precis som tipsrunda med personliga frågor om var och en.
Hoppas ni alla fortfarande har sol och lite lagom med avkoppling,själv jobbar jag typ halvtid .......... Carina

Domus mitt första varuhus

Publicerad 2012-07-25 21:47:22 i Allmänt,

När jag var barn på 1960-talet i Växjö ( där jag är född och bodde de fösta 10 åren i mitt liv) så hade vi barn några favoriter. ett var att besöka Domus och åka i rulltrapporna. skäll fick vi av de vuxna - Vi dskulle inte vara där och leka ! Men vi lekte inte som så, vi bara åkte för det var en sån härlig känsla,att bara stå där och åka med. Minns också hur jag älskade deras mjukglass,just mjukglass är min favorit än idag. Själva automaten var i intill ingången från Storgatan som min minnesbild ser ut.

När jag blev lite större/äldre var en favorit att gå till Domusrestaurang och äta räkmacka. Tyvärr finns inte denna pärla kvar. Här om kvällen såg undertecknad en dokumentär på SVT om Domus och dess utveckling och fall.

En utmärkt dokumentär för den som gillar handel och dess utveckling. Tänker att förra veckan var jag på Biltema i Kalmar som hade invigning då de öppnar ny butik där. Funderar med den utveckling av handelskedjor och köpcentra i vårt land och runt våra städer, hur länge håller det ! Vet att det är så att där det bedrivs handel samlas människor, men kan det hålla på hur länge som helst med utveckling och etablering av nya butiker och köpcentra ?http://www.svtplay.se/video/187817/nar-domus-kom-till-stan

!977 fick undertecknad jobb på Konsum och lärde mig då mycket om kooperationen och dess affärside,läste då också boken som Paul Blomen skrev och domus och dess utveckling ett lästips i sommarvärmen. Carina

Upptäcksresande

Publicerad 2012-07-11 21:44:57 i Allmänt,

En tvååring har invaderat vårt sommarhus. Tänk att vakna varje morgon nyfiken på livet och
- vad ska jag upptäcka för nya saker idag.
Att göra allt detta har vi vuxna glömt. Allt för ofta ser vi vardagen som ett hot snarare en en möjlighet.
Någ har vi mycket att lära av våra barn,barnbarn,barnbarnbarn.

Att som mormor få dela denna vardag är underbart även om man känner av att det är 32 år sedan man bodde ihop med en tvååring. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela