Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Domus mitt första varuhus

Publicerad 2012-07-25 21:47:22 i Allmänt,

När jag var barn på 1960-talet i Växjö ( där jag är född och bodde de fösta 10 åren i mitt liv) så hade vi barn några favoriter. ett var att besöka Domus och åka i rulltrapporna. skäll fick vi av de vuxna - Vi dskulle inte vara där och leka ! Men vi lekte inte som så, vi bara åkte för det var en sån härlig känsla,att bara stå där och åka med. Minns också hur jag älskade deras mjukglass,just mjukglass är min favorit än idag. Själva automaten var i intill ingången från Storgatan som min minnesbild ser ut.

När jag blev lite större/äldre var en favorit att gå till Domusrestaurang och äta räkmacka. Tyvärr finns inte denna pärla kvar. Här om kvällen såg undertecknad en dokumentär på SVT om Domus och dess utveckling och fall.

En utmärkt dokumentär för den som gillar handel och dess utveckling. Tänker att förra veckan var jag på Biltema i Kalmar som hade invigning då de öppnar ny butik där. Funderar med den utveckling av handelskedjor och köpcentra i vårt land och runt våra städer, hur länge håller det ! Vet att det är så att där det bedrivs handel samlas människor, men kan det hålla på hur länge som helst med utveckling och etablering av nya butiker och köpcentra ?



http://www.svtplay.se/video/187817/nar-domus-kom-till-stan

!977 fick undertecknad jobb på Konsum och lärde mig då mycket om kooperationen och dess affärside,läste då också boken som Paul Blomen skrev och domus och dess utveckling ett lästips i sommarvärmen. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela