Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Skolan och kyrkan=dubbelmoral

Publicerad 2012-11-30 08:48:46 i

Under senaste veckan finns det en debatt hur vida man ska fira skolavslutningar i kyrkan nu i advent men också vid sommarlovet. Riksdagen har antagit en ny skolplan( som man kan ha många andra synpunkter på vad gäller alla elevers möjlighet) i den är det tydligt ang religionsfrihet. En rektor i Värmland har blivit hotad då han beslutat att adventsfirandet inte ska vara i kyrkan. Svårt att förstå varför svenska folket är upprörda. Varje söndag kallar svenska kyrkan till högmässa/möte det är inga längre köer för att komma in och delta. Vi har ett visst antal helgdagar som har anknytning till kristendomen jul,trettondels,påsk,pingst,kristiflygaredag,midsommar. Undertecknad uppfattar inte att det är så bred del av medborgarna som firar dessa helger utan har väl snarare utvecklats till att äta mat och köphysteri av julklappar och dans och intagande av alkohol. Hör inga större protester om det. Blir väl lite av dubbelmoral bland folket kan tänka. Sedan kan det inte vara något problem om skolan använder kyrkan oftast i många samhällen är det en "lokal" som kan ta emot många människor, klart den ska användas. Om man i kyrkan sjunger den blomstrets nu kommer eller julens alla omtyckta julpsalmer så är väl det inte bara religion utan också en del av vårt kulturarv. Ibland tycker undertecknad man förstorar upp saker och ting.

Gör något NU

Publicerad 2012-11-29 14:19:49 i Allmänt,

På ekot i måndags kunde vi höra att i Kronobergs län ökar varslen mest. Vilket känns lite hotfullt särskilt med tanke på att vi inte repat oss efter finasnskrisen helt. Att ena dagen ha jobb och bra lön kanske 100-200 kr/tim för att sedan gå ner på a-kassa som då blir på högsta nivån 85 kr/tim är en tuff omställning. När nu regeringen valt att inte ha tilltro till de arbetslösa utan sänkt vilkoren SÅ borde de ialla fall satsa på arbetsmarknadsutbildningar så man kommer tillbaka snabbt till arbtetslivet. Intresset från regeringens sida är sådär. Visst påstår de att de ger mycket pengar till arbetsförmedlingen, men vad hjälper det när de får skicka tillbaka pengar. Undertecknad skickade ut det pressmeddelande som ni kan ta del av här nedan i måndags tyvärr var intresset från Kronobergsmedia nästan noll.

 

Akut läge i Kronobergs län –Dags att agera, Nu!

 

Sedan årsskiftet så har nästan 2000 personer varslats i Kronobergs län. Det är mer än 3 gånger så många som under hela förra året. Ljungby kommun, Lessebo kommun och Tingsryds kommun ligger på landets 10 i topp lista på värst drabbade kommuner. Kronobergs län är landets värst drabbade län!

 

Det varslas på många ställen runt om i Sverige. Många företag har stora problem med lönsamheten. Detta beror både på det rådande läget i världsekonomin samt att exportindustrin drabbats hårt av den starka svenska Kronan. Samtidigt som arbetslösheten ökar så är arbetsförmedlingen hårt styrd av regeringen och kan inte agera fullt ut, utan skickar tillbaka pengar till regeringen. De senaste åren, trots massarbetslöshet, så har arbetsförmedlingen skickat tillbaka 17 miljarder. Årets prognos visar att arbetsförmedlingen kommer skicka tillbaka 3 miljarder till regeringen i år.

 

– Varslena har drabbat Kronobergs län extra hårt, nästan 2000 varsel i år. De personer som varslas och blir arbetslösa drabbas extra hårt eftersom Regeringen verkar stå helt handfallna mot varselvågen, menar Carina Adolfsson Elgestam. Det är svårt att förstå hur regeringen kan dra ner på antalet utbildningsplatser samtidigt som varslena ökar lavinartat, fortsätter Carina Adolfsson Elgestam.

 

– Samtidigt som nästan 2000 personer har varslats i länet så skickar arbetsförmedlingarna i länet tillbaka 140 miljoner. Pengar som skulle kunna användas till att få många människor tillbaka i arbete. Vi måste ge människor chansen att ställa om till ny arbeten och det kommer att kosta pengar. Det är uppenbart att ett som detaljstyr arbetsförmedlingen inte fungerar. Tänk hur mycket vi skulle kunna göra med de 17 miljarder som arbetsförmedlingen skickat tillbaka, menar Carina Adolfsson Elgestam. Jag är beredd att debattera den här frågan med vilken borgerlig politiker som helst, det kan inte vara rimligt att arbetsförmedlingen styrs så pass hårt att de inte kan agera fullt ut. Idag så förmedlar arbetsförmedlingen i snitt 1 jobb per anställd i månaden så kan vi inte ha det, avslutar Carina Adolfsson Elgestam

 

 

Carina Adolfsson Elgestam är ansvarig Socialdemokrat i Riksdagen för Småföretagarfrågor och sitter i Näringsutskottet.

 

Vattenfall

Publicerad 2012-11-29 01:04:59 i

Förra mandatperioden när Maud Olofsson var näringsminister köpte hon , nä tillät som högst ansvarig politiker att det statligt ägda företaget köpte Nuon. Då var vi lite frågande om detta var den rätta vägen för Vattenfall. Vi var oroliga att med den profilen av företaget Nuons energi, så skulle det kosta att ställa om. Nu börjar facit närma sig känns det som. Nu går statssekreterare Tedeen ut och sänker avkastningskravet, måste väl ändå finnas en särskild orsak bakom , då företaget Vattenfall brukar ge real vinst till statens jassa. Hög tid att ställa ministern till svars. Hur är det med ägarstyrningen

Skurtant eller lokalvårdare

Publicerad 2012-11-27 08:20:00 i

Rapport från en skurhink är en bok undertecknad har i bokhyllan. Det var lite av en revolution när den kom ut 1970 skriven av Maja Ekelöf, förövrigt städerska. Boken bygger på hennes och hennes arbetskamraters erfarenheter i vardagen. Mot bakgrund av många lokalvårdares vardag och arbetsmiljö idag måste den frågan upp på agendan igen. Det är inte ok att lägga en så liten tidsram att den anställde inte hinner med sin uppgift i rimlig takt. Alla vill ha det rent runt sig men få vill betala för det. Sen tror allt för många att bara vi lägger ut det på entreprenad så blir det billigare. Hur då tänker undertecknad , alla vill väl ha avtalsenlig lön, så vad finns det då att göra vinster på ?? Den brokiga regeringen har valt att ge bidrag till alla hushåll som har lust och råd att köpa städning men är inte beredda i offentlig sektor att betala för arbetsuppgifter blir lite av dubbelmoral. Därutöver är det också allt för många privata företag som tidigare hade anställda lokalvårdare som nu köper tjänst. Stressen och arbetsskador tar fart under sådana premisser. Upp till kamp för arbetsmiljön för de med skurhink.

Tyvärr 2

Publicerad 2012-11-21 23:01:00 i

Idag har det lagts ytterligare varsel 25 personer på Elitfönster i Lenhovda eller Inwido som de nu heter. Det är 25 av mina arbetskamrater. Känner med de som kommer gå ut i arbetslöshet och att det naturligtvis finns en oro för framtiden. Det är nu hög tid att införa ROT avdrag för hyresrätter så det kan bli lite volymer för alla som producerar typ fönster och dörrar. Sen måste till en bostadspolitik och få igång byggandet. Sverige har inte råd att vänta, det krävs handling.

Tyvärr

Publicerad 2012-11-21 22:54:36 i

Tyvärr fick Borg förtroendet att bli kommissionär och det i hälsofrågor. Har lite svårt att se hur han ska driva en jämställd sjukvård med en såpass konservativ syn på kvinnan.

Hallå där ute

Publicerad 2012-11-21 08:04:13 i

Verkar finnas hopp för att EU parlamentet inte väljer en abortmotståndare till kommissionären. Hög tid att det blir en debatt om alla människors lika värde även i parlamentet där allt för många gammaldags konservativa sitter. Tänker att alla kvinnor ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp, alla barn ska vara välkomna. Här i vårt land finns också de som inte tycker att det ska vara kvinnas eget beslut. Här i Sverige pågår det mer en debatt om muslimer och dess syn på samhällsbygget men allt för sällan om alla de som idag är abortmotståndare. Vi har olika religiösa samfund som på olika sätt har ett tänk som bygger på ett föråldrad syn på kvinnan sex och samlevnad. Läste nyss en artikel om en man som lämnat Jehovas vittnen och hur han bl.a fick lämna sexintyg till sin fd svärfar så hans fd fru fick gifta om sig. På tal om frihet och alla människors lika värde, så är det ett måste för verklig jämställdhet att alla kvinnor oavsett i vilket öns man är född får bestämma över sitt eget liv.

Olika värdar men

Publicerad 2012-11-17 16:15:34 i

Sitter och lyssnar på olika bilder om entreprenörskap. Vilket ger inspiration inför framtiden. Lägger då till mina senaste dagars möten, så kan man se ett samband. Det är fler nya företag vi behöver inför framtiden. Inte bara här i vårt land utan även runt om i världen. Att röra sig lite i olika världar som undertecknad gjort från Geneve via Araby kvinnomässa till entreprenörskap visar tydligt på olika världar men samma behov. Jobb och humanism.

Kvinnomässa

Publicerad 2012-11-17 12:21:52 i

Idag ska undertecknad besöka kvinnomässan i Araby park Arena. Där pågår ett spännande program hela dagen. Det är ALMI och Somaliska kvinnoföreningen tillsammans med några eldsjälar som står bakom. Flera kvinnor med invandrarbakgrund som driver framgångsrika företag medverkar.Det är även teater och informationer om bra att veta saker. Samt mat från jordens olika hörn. Ser fram emot detta mångkulturella besök. Därefter blir det partiets höstmöte med tema jobb. Återkommer.

Sista passet för dagen har inletts det handlar om handel och tjänster nog så viktigt. Från svensk sida har vi flera företag som säljer tjänster kopplat till sin produktion. Viktigt mervärde inte minst för kunden. Här i salen finns nog de som är lite skeptiska till tjänster som handel. En av talarna är Joakim Reiter ambassadör WTO . Om ca två timmar avslutas årets WTO möte känns som det viktigaste budskapet är att Doha rundan måste slutföras. Vi får hoppas på ministermötet. Vi kommer anta ett papper med text som varje land tar med sig hem och förhoppningsvis jobbar utifrån. Politik spelar roll och det är viktigt med att det inte är organisationen som kan verkställa. Vem ska göra , hur ska det göras och vad som ska göras måste vara på varje lands agenda.

Publicerad 2012-11-16 15:49:53 i

Verktyg för frihandel

Publicerad 2012-11-16 12:36:00 i

Att kvinnor ska få mer inflytande över sin vardag och ökade möjligheter till att bli företagare är en nyckel till tillväxt. Att våra barn och unga får utbildning är nyckel två, om detta är nog alla överens här i lokalen. I respektive hemland gäller verkstad. En man från Bangladesh berättade om hur frihandel utvecklat hans land med många fler jobb. Tack EU för denna möjlighet. Att få till överenskommelse om Doha är som en röd tråd och allt fler sätter sin tro till ministermötet på Bali nästa år. Fattigdomsbekämpning och klimatarbetet är frågor som återkommer hela tiden. Vi måste alla jobba med dessa frågor för lösning då vi alla sitter i samma båt. Om inte finns risk båten sjunker.

Trä en del av framtiden

Publicerad 2012-11-16 11:20:00 i

Då undertecknad är i Geneve så kan jag tyvärr inte var med och lyssna men idag presenterades en övergripande Träsatsning i Möbelriket. Att satsa på materialet trä är bra för vår region. Om vi bara kunde få fart på byggandet så skulle fler kunna få jobb. Ett bygge genererar 3-5 andra jobb. Att använda mer trä är miljösmart.

Här kan man läsa mer om satsningen

 

Fixa Doha

Publicerad 2012-11-15 17:55:47 i

När vi är samlade från nästan alla medlemsländer i samma lokal infinner sig en viss stämning. Flera talare är tydliga på att vi måste gå till Doha rundan det är endast då vi kommer vidare. Att jobba för minskad fattigdom är framtiden men då måste vi ändra agendan sa en man från Chile.- Vi måste sätta människor i centrum inte pengar som det är idag. Att få till rättvis handel och rättvisa på arbetsplatserna är det viktigaste sa en kvinna från Indonesien, kan bara instämma. Finns det möjlighet för Afrika att få ökad tillgång till tillväxten undrade just en man
Chad. En man från Haiti säger bi har miljoner människor som inte har mat för dagen vad kan WTO göra åt det. En av föredragande en kvinna vid namn Sharan Burrow pekade på många tydliga problem. Vi står fortfarande inför många utmaningar i det 21 århundrade när billioner människor står utan rättigheter. 86% av alla som blir arbetslösa i vår värld står helt utan säkerhet. Så kan vi inte ha det, något måste göras. Förövrigt vi sitter i bokstavsordning vad gäller land så på min sida till vänster sitter en man från Sudan till höger sitter en kvinna från Switzerland. Lite längre bort sitter en kvinna från Sydafrika med jackan på, hon fryser naturligtvis på denna kalka del av jordklotet. Några rader direkt från mötet.

WTO och back to basics

Publicerad 2012-11-15 14:21:00 i

Att parlamentariker från hela världen (157 medlemsländer) diskuterar handel med varandra är bra för tillväxten i alla länder. Det är också ett måste för utveckling av välfärd i alla länder. Kruxet är bara att finna samsyn i det vi alla vill, då allt för många är rädda vad frihandel innebär just för dem. Att inte sätta upp höga tullar för andra länder är ett tydligt exempel på hur handel kan utökas. Tullar har varit en stötesten, inte minst har Ryssland varit experter på det före sitt inträde. För oss som nära granne kommer det betyda mycket med sänkta tullavgifter. Att våga utbyta tjänster eller sälja jordbruksprodukter är en del av vägen. Industri som har varit Sveriges möjlighet till utveckling är ett måste om vi ska ta oss ur krisen, men naturligtvis också om hur vi använder de medel som finns. Idag är de oerhört snefördelat och vi har fortfarande allt för många utvecklingsländer som måste få bättre förutsättningar. När Sverige och EU förhandlar om villkoren så har vi gott om personer som jobbar med dessa sakfrågor och driver på. När utvecklingsländer som Moçambique förhandlar består hela deras administration totalt av 12 personer ( sa Susan jag träffade för några år sedan) om en stund ska jag lyssna på folk som medverkar i paneldebatter om just allt detta. En är från Canada en annan från Indien en tredje en Pakistan en fjärde från Afrikas förenade republik och några är från EU. Blir spännande att ta del av. Men det viktigaste är att vi orkar hålla i att vi måste samarbeta för att nå resultat. Återkommer...

Alla människors lika värde

Publicerad 2012-11-15 09:51:00 i

Vi socialdemokrater har en ideologi som står för alla människors lika värde. För mig blir det lite som i sången jag lärde mig som barn."Både röd och vit och svart gör det samma har han sagt" oavsett i vilket land du är född oavsett vilken hudfärg eller sexuell läggning så gör det ont när någon slår. Alla vill bli älskade, alla gråter när man mist en nära. Att vi här i vårt land har ett mångårig ( hundratals år) öppet samhälle där vi tycker att folk med annan bakgrund bidrar till samhällsutvecklingen och är en del av dagens tillväxt och välfärd. Att vi också är öppna till vår nästa som är förföljda eller lever i krigsländer är också en del av solidaritet och alla människors lika värde. Att fly från sitt land är inget lätt beslut. Mot bakgrund av det står jag fortfarande undrande till viss del om vad det är som gör att så många medborgare la sin röst på Sverigedemokraterna. Är alla de väljarna lika rasistiska? Går de också ut och behandlar sin nästa likt Expressens film visar? När jag tänker på att i min valkrets Lenhovda fick Sverigedemokraterna mer än 10% av rösterna. Det vill säga vad tionde person jag möter utanför Konsum och Ica har samma inställning till saker i samhället som nu Ekeroth och Almqvist visar upp. Knappt man vågar gå ut när jag tänker på det. Att en person som är rättspolitiskt ansvarig själv är med och uppviglar brott och därtill filmar säger en del om människosyn.

Här är en länk till filmen på expressen 
 
 

Utrensning eller rumsren

Publicerad 2012-11-14 11:52:00 i

SD har idag i expressen blivit avslöjade med sitt rätta jag. Personer i partitoppen avslöjade med bildbevis som inte går att komma bort från. I ett försök att komma ifrån löpsedlarna väljer Sverigedemokraterna att lyfta bort personen/personerna. Talar du ut offentligt om vad vi egentligen anser så lyfter vi ut dig. Jag känner som om det känns igen från en annan tid när utrensning också pågick i dubbel bemärkelse. Då rådde också hög arbetslöshet. Men det som oroar undertecknad mest är ändock att allt fler väljare sympatiserar med detta parti och vill att de ska styra vårt land. Har en dikt men minns inte i skrivande stund vem som skrivit den men - "Först kom de och hämtade judarna men jag höjde inte min röst för jag är inte jude. Sen kom de och hämtade kommunisterna, men jag höjde inte min röst för jag är inte kommunist. Sen kom de och hämtade fackföreningsfolket, men jag höjde inte min röst, för jag var inte med i facket. Sen kom de och hämtade mig och då fanns det ingen kvar som kunde tala för mig". ( fritt från hur jag minns orden från dikten )

Är vi rika eller ?

Publicerad 2012-11-12 08:22:00 i

Läster nu på morgonen om en man som är 90 år gammal och blind som nekas färdtjänst. Ålder är inte skäl nog. Märkligt kan undertecknad tycka i ett rikt land som Sverige. Denne man menar samhället ska åka buss han är inte tillräckligt sjuk, någon familjemedlem, eller ev ledsagare får åka med.Själv är jag omkring 50 och tycker ibland att vissa bussar med trappor kan kännas som man klättrar i. Hör nästan varje vecka om människor som fått kraftigt försämrad hjälp från samhället med anledning av LSS. Undrar hur kan det bli så här? Har vi inte längre råd att hjälpa och fördela våra resurser (skattepengar ) solidariskt till de som behöver bäst. Har egot och drömmen om lågskatteland tagit över före solidaritetstanken.

Varför super jeppe

Publicerad 2012-11-10 15:37:13 i

Åker buss i skrivande stund, med på bussen är en kraftigt berusad ung tjej (med vin pava i handen) 18 enligt killen som löste biljetten. Hennes sällskap verkar nykter. Kan då inte låta bli att undra vad det är som gör eller gjort att en ung flicka dricker ensam på lördagseftermiddagen. Vad är det vuxenvärlden inte ser.

Polis i utbildning

Publicerad 2012-11-09 08:17:00 i

Igår i omröstning i kammaren förlorade alliansen frågan om att det behövs fler civilanställda inom polisen. Delvis behövs det för specialkompetens men också så polisen kan göra sitt jobb och inte hålla på med uppgifter som inte är polisiära.Däremot fick vi tyvärr inte gehör för en förlängd polisutbildningen tyvärr. Vi anser att polisutbildningen ska knytas till högskolan och att den förlängs till tre år och att det blir fler utbildningsorter för att bl.a underlätta rekrytering i hela landet. Men främst handlar det om att utveckla och höja kvalitén för att svensk polis ska stå väl rustade i en allt mer global brottslighet.

Öppet brev till regeringen om Glasrikets framtid

Publicerad 2012-11-08 10:36:00 i Allmänt,

Förra veckan så besökte jag tillsammans med Riksdagsledamöter från Kalmar län, glasbruk i alla 4 kommuner som ingår i Glasriket. Vi besökte glasbruken som nyligen drabbats av varsel men vi besökte även glasbruk som går bra och som har massor av nya idéer och stor framtidstro. Det är lätt att tro att alla glasbruk går dåligt och att de alla varslar, men ett lysande exempel på glasbruk som går bra är Målerås Glasbruk, som vi också besökte. De går med vinst och har stor framtidstro.
Men trots det så är den manuella glasindustrin i en kris och vi behöver göra något för att rädda kvar industrin i Sverige. Glasbruken i Glasrikesregionen är inte bara en lokal angelägenhet utan faktiskt en Nationell angelägenhet. I dagens Smålandsposten så skriver jag tillsammans med kommunalråden i Lessebo och Uppvidinge samt vår distriktsordförande ett öppet brev till Regeringen om Glasrikets framtid. Här är en länk till brevet

http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/glasriket-maste-raddas(3513557).gm

Smuggling av alkohol , Vad göra ?

Publicerad 2012-11-07 17:46:30 i Allmänt,

För ett par veckor sedan lämnade undertecknad in en skriftlig fråga till justitieministern ang den ökade smugglingen av alkohol. http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Fragor-for-skriftliga-svar/tgarder-mot-organiserad-illeg_H01167/ Att det också langas mycket till ungdomar är ett stort problem och det är allt för lättillgängligt. Nu har svaret kommit från Finansminister Borg där han säger att han inte tänker tillsätta någon utredning . Här nedan är det pressmeddelande undertecknad sänt ut med anledning av svaret. PRESSMEDDELANDE FRÅN SOCIALDEMOKRATERNA I RIKSDAGEN Datum: 2012-11-06 Åtgärder mot organiserad illegal handel med alkohol Det har nu gått sju år sedan Alkoholinförselutredningen flaggade för ett problem i antågande när det gäller den illegala sprithandeln. Idag är problematiken ett faktum och en svart spritmarknad har vuxit fram, och är framför allt utbredd i Skåne som utgör inkörsport via Öresundsbron och sjötrafikens hamnar. – – Regeringen bör ta denna fråga på största allvar och koncentrera blicken mot effekterna av den svarta alkoholmarknaden. Det har ju varit ett uppmärksammat dilemma under hela den borgerliga regeringsperioden, menar riksdagsledamot Carina Adolfsson Elgestam (S). Sveriges framtida alkoholpolitik måste ställas i förhållande till omvärldens priser och fri rörlighet av varor inom EU. I en skriftlig fråga som ställts till finansministern undrar därför Carina Adolfsson Elgestam om regeringen avser tillsätta en utredning för att på sikt komma tillrätta med den illegala alkoholinförseln. Finansministern svarar NEJ och skjuter över ansvaret till ANDT-gruppen som ligger under socialdepartementet. Men frågan fokuserar på de kriminella aktiviteterna kopplad till smuggling och med en regering som säger sig prioritera trygghet från brott är det ett förvånansvärt lamt svar. – Det här är en fråga som splittrar Alliansen, men jag tycker ändå att finansministern borde kunna sätta det åt sidan och ta ett större ansvar för att komma till rätta med problematiken, kontrar Carina Adolfsson Elgestam.

Obama Yyyyyesssss

Publicerad 2012-11-07 08:45:00 i Allmänt,

Tur för amerikanarna och resten av världen att Obama får fortsatt förtroende. Det är viktigt att ha en president som tror på alla människors lika värde. Det handlar om frihet t.ex att inte döma någon för sin sexuella läggning eller att kvinnor har rätt att bestämma över sin kropp. Att vilja utjämna klyftor i ett land där det är gigantiska skillnader mellan medborgarnas möjligheter, och det redan innan finanskrisen. Detta är frågor som är minst lika viktiga i vårt land och i EU. Visst finns det politiker här som utger sig för att stå för typ svenska modellen men undertecknad känner att det är en Ulv i fårakläder. Allt för att vilseleda.

En oense allians visas sitt rätta jag

Publicerad 2012-11-05 11:41:03 i Allmänt,

Idag kan vi ta del av hur oense alliansen är i utbildningspolitiken. Det är särskilt intressant med tanke på den experimentverkstad de håller på med. Tänker på att de förändringar inom skolpolitiken där det är viktigare med betyg och att genomföra nationella prov än att se barn och ungas rätt till utveckling efter sin egen förmåga. När folkpartiets partiledare tillika utbildningsminister i regeringen föreslår en 1 årig utbildning för alla skoltrötta så reagerar nu allianskolleger med att - Det har vi aldrig kommit överens om. Undertecknad känner att det måste vara någon ordning i klassen och det måste bli ett slut på att dessa fyra partier vilseleder väljare. ÄR man i regeringsställning så är man det 24 timmar om dygnet 365 dagar om året både i Rosenbad och i riksdagen samt på respektive partikansli. Att som KD gör se nedan -Typ skyll inte på mig de var han, håller inte. Citat från Ekot ” Kritiken träffar både oppositionen och utbildningsminister Jan Björklund (FP). – Det är riktigt allvarligt om människor ute i landet tror att vi vill sänka ambitionerna för den unga generationen, samtidigt som vi hävdar med bestämdhet att Sverige ska utvecklas ännu mer till att vara en kunskapsnation långt fram i den globala kunskapsmarknaden i världen, säger Yvonne Andersson, skolpolitisk talesperson för Kristdemokraterna. – Då är det allvarligt om det ges fel bild, den bilden har vi aldrig kommit överens om i alliansen.” slut citat Är man minister i en regeringen är man det hela tiden alla dagar i veckan om man då kastar ut ett förslag så är det ett regeringsförslag, sen att ministern får backa då det saknar majoritet visar bara att regeringen inte har förtroende för sina förslag. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5334125

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela