Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Att göra

Publicerad 2007-04-24 17:46:06 i Allmänt,

Hela dagen har gått åt till möten.
Åkte hemmifrån kl.05.25 för flyg till huvudstaden.
Har sedan varit utkvittad från Näringsutskottet för att delta på Svensk exportKredits årsstämma.
Gick sedan direkt till centralen och var där med partikamrater och delade ut en bok om vår politik.
Därefter gick jag och lyssnade på information om Vattenfalls arbete i Tyskland sen åt jag lite sen lunch för att som hastigast gå igenom posten.
nu har vi haft riksdagsgrupp och straxt ska jag gå med de andra från näringsutskottet och träffa Svenskt näringsliv.
klockan 21.00 har jag telefonsammanträde. Carina

PS) imorgon onsdag åker jag till Köpenhamn(ds

Solidaritet med andra

Publicerad 2007-04-23 22:08:50 i Allmänt,

Intressant att läsa hur man tänker när man inte känner  solidaritet med andra.Tänk att reta sig på att man är med och betalar skatt till saker i samhället som man själv inte nyttjar. Att leva som Roland Persson påstår att han gör med två katter och förövrigt får vara med och bidra till alla som släpas hit.
Det är inte utan man funderar över hur åldrandet blir om vi inte har solidarisk finansiering eller sjukvård.Tänk om alla som är friska skulle säga
-Nej jag vill inte betala till sjukvården jag är aldrig sjuk, eller jag vill inte betala till äldrevården jag har inga gamla föräldrar och själv kommer jag inte att behöva någon äldrevård förren om 40 år.
Vilket hemskt samhälle vi skulle få där var och en bara skulle se till sig själv.
Tur att det finns många som tror på Frihet ,jämlikhet och solidaritet det är enbart så vi kan få ett bra välfärdsamhälle..Carina

Retar mig

Publicerad 2007-04-23 21:56:48 i Allmänt,

I min hemkommun Uppvidinge kommer 90% av villaägarna att förlora på förändringen av fastighetskatten.
vilket visar att det är de rika kommunerna i stockholm som får mer pengar medans små glsebyggdskommuner ska betala,jag blir uppretad när jag tänker på det.Carina

Orättvisor och otrygghet

Publicerad 2007-04-20 14:28:35 i Allmänt,

Idag kom jag av någon anledning att tänka på flickan men svavelstickorna det var en berättelse jag läste ofta som barn och led med flickan och grät på slutet. har även läst den för min dotter då hon var liten.
kom att tänka på hur formas vi människor utifrån att lära oss känna empati med andra.
Jag kan än idag känna känslan för fattigdommen och hungern som jag upplevde flickan med svavestickan kände.

Att jag tänker på detta beror på två saker det ena är det som händer på Rosengård och kanske inte då att  ungdommarna är hungriga men de känner endå av fattigdommen utifrån att inte vara efterfrågad sedd eller hörd.
Att inte ha ett arbete att gå till är frustrerande och fast man aldrig kan asspetera våld eller att man medvetet tänder eld på saker och ting så kan jag ändå förstå den frustration de måste känna. Nu blir de sedda media kommer politiker kommer polisen kommer hoppas nu bara att de kan få jobb eller möjlighet utbildning också.

Det andra handlar om hur barnen har det i länder som Sudan Darfur,Burma,Zimbabwe vad tänker de på när de går och lägger sig känner de trygghet och är de mätta.

Tänker då att i vårt rika land Sverige har vi partier som tyvärr med framgång får fler sympatisörer på andras olycka.Carina


Vårbudget

Publicerad 2007-04-16 21:56:29 i Allmänt,

Ute skiner vårsolen och i riksdagshuset presenterar finansministern en budget som gör att klassklyftorna i samhället ökar.
De som är arbetslösa och sjuka är de som ska betala skattesänkningar för de rikaste.
Det är falks marknadsföring av regeringen att kalla detta en budget för jobb.
Det är en budget med sänkta skatter och de som gynnas mest är de som redan har mycket i plånboken. Carina

Vårdnadsbidrag o jämnställdhet

Publicerad 2007-04-13 14:09:25 i Allmänt,

Går vårdnadsbidrag och jämnställdhet att förena ? jag tror inte det.
Har idag debatterat detta med socialministern och han hade inga bra svar och jag kan bara konstatera att det kommer ytterligare att förstärka klass och kön.

Införandet av ett kommunalt vårdnadsbidrag kommer ytterligare att försämra kvinnors situation på arbetsmarknaden. Det finns stor risk att arbetsgivarna gör bedömningen att kvinnor kommer att vara mer frånvarande än männen eftersom det är få män som kan tänka sig att vara hemma med vårdnasbidrag. Under debatten frågade jag socialministern om det gjorts någon undersökning som visar hur många män som kan tänka sig att vara hemma med vårdnadsbidrag. Socialmininstern hade inget svar på den frågan, säger Carina A Elgestam och forsätter:

Vårdnadsbidraget blir en kvinnofälla som bidrar till att det blir ännu svårare att förena arbets- och familjelivet. Vi vet redan idag att unga kvinnor blir diskriminerade när de söker arbete därför att de är i fertilålder och väntas skaffa barn i framtiden, vilket inte unga män i samma ålder blir. Med ett vårdnadsbidrag ökar risken ytterligare att kvinnor som bor i kommuner med vårdnadsbidrag får ännu svårare att hävda sig på arbetsmarknaden på grund av i vilken kommun de är bosatta. Detta leder inte till att jämställdheten i arbetslivet ökar. Lösningen är inte ett vårdnadsbidrag på 3000 kr per månad. Carina

Ta från Fattiga och ge till rika

Publicerad 2007-04-03 20:56:57 i Allmänt,

Det är inte utan att man känner att nu har vi omvända tider. Den borgliga regeringen är tydlig i sin politik.
vV tar från de fattiga och ger till de rika jag kan inte tyda deras fördelningspolitik på något annat sätt.

Idag kom jag igen att tänka på den man jag mötte i valrörelsen som sa till mig
- Jag har redan röstat, jag vet vilket parti som är bäst för mig och min familj. Jag har arbete med lönebidrag och fem barn så jag har inte råd att rösta på något annat parti än socialdemokraterna.
Tyvärr var det andra som hade andra tankar och drömmar om framtiden.

När nu regeringen tar bort fastighetsskatten så gynnar det mest de som bor i stora städer där priserna och taxeringsvärderna drivits upp av de som har tjocka plånböcker. Därtill ska man ta bort förmögenhetsskatten vilket gynnar samma grupp.
För alla dem som bäst behöver fördelningspolitiken att det utjämnas mellan grupper har jag inte sett några förslag.


Så precis som Gessle sjunger

Det blir tuffa tider

Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela