Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Allt går att sälja med mördande reklam

Publicerad 2011-04-13 22:51:45 i Allmänt,

Trotts regeringens reformer är det fortfarande inte tillräckligt lönsamt att gå från arbetslöshet till arbete för många av dem som står utanför arbetsmarknaden. Denna mening står att läsa i regeringens vårpropp som lämnats till riksdagen idag. (sid 35 2.4.1)

 

Detta skriver alliansregeringen i en tid då Sverige har tigerekonomi, och redan försämrat villkoren för alla arbetslösa. Även om det inte i daxläget går att utläsa fler försämringar

Utöver att arbetslösa inte får ett femte jobbskatteavdrag så blir det tydligt vart det är tänkt politiken ska gå. Lägre löner för arbetare, medans rika och de med kapital för mer i plånboken.

 

Undertecknad kommer med regeringens förslag att få ytterligare skattesänkning uppemot 630 kr. Detta sker i ett land med tigerekonomi och det finns medborgare ensamstånde föräldrar som lever under existensminimum. Träffade en kvinna med två barn som berättade för mig

Att när glasögonen gick sönder för ett av barnen fick de tejpa ihop dem och flickan fick ha dem så i flera månader då de inte hade råd förrän de sparat till reparationen.

 

Så ser det ut i vårt svenska samhälle där klyftorna ökar, och späs på med kapitalistpolitik från regeringens sida. Carina

Avsaknad av fördelningspolitik i ett hårdare Sverige

Publicerad 2011-04-12 09:51:05 i Allmänt,

Blir näst intill förb…. när jag hör att regeringen med Borg och Reinfeltd i spetsen föreslår ett femte jobbskatteavdrag,med motivet att minska trösklarna på arbetsmarknaden.

 

Med tanke på att detta exkrement med sänkta skatter pågått under snart 5 år och arbetslösheten ökat under tiden borde de fundera om deras teorier håller.

 

När mer än 40 000 blivit utförsäkrade när mer än 8% av arbetskraften är arbetslös borde man använda pengarna till arbetsmarknadsåtgärder och rehabilitering. En värdig rehabilitering där människan inte tiden står i centrum. Om den som är sjuk ska kunna komma tillbaka på arbetsmarknaden måste man få läka i sin egen takt inte efter en tidsram som regeringen och borgarna lagt fast.

 

Alliansregeringen har en politik för friska och rika och saknar  fullständigt vilja till fördelningspolitik där vi som har jobb och är friska och lever på solsidan delar med oss till de som är sjuka, arbetslösa eller av någon annan anledning fattig, och lever på den sidan det ständigt regnar. Att dela med sig av solidaritet har varit Sveriges framgång under de senaste 80 åren men då har inte högerkrafterna styrt. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela