Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

God Jul

Publicerad 2007-12-23 10:00:52 i Allmänt,

God jul alla bloggare.Jag kommer att umgås med familjen och sitta vid datorn så lite som möjligt de närmaste dagarna.

Lev väl och ät och drick lagom.Carina

Orättvisor

Publicerad 2007-12-18 21:11:57 i Allmänt,

Sitter just nu och väntar på att komma upp i debatten om exportfrämjande frågor .Har tidigare idag även debatterat med Anders Borg om orättvisorna för småföretag med anledning av sänkningen för vissa tjänsteföretag.
Märkligt politik de för att gynna vissa skapar orättvisa konkurrensvillkor.

Annat som är lika orättvist är försämringarna för arbetslösa och sjuka som blir allt mer jagade precis som förändringarna av fastighetskatten. Totalen  av allt detta blir att regeringens politik är orättvis.

Idag har också domen kommit i Vaxholmsmålet vilket också kan oroa inför framtiden. Hur blir det med våra avtal kommer våra Svenska företag att bli utkonkurrerade när andra företag från länder ii vår EU familj inte behöver följa våra avtal utan bara lagstiftningen.Det är nog ett hot mot vår svenska modell.

Vår väld har aldrig varit rättvis men det går med fördelningspolitik att fördela resurserna bättre.Carina

Göteborg

Publicerad 2007-12-11 12:22:28 i Allmänt,

Var igår i Göteborg.fick god inblick i hur de arbetar för att utveckla näringslivet. det är ingen tillfällighet att det går bra i Västsverige. När man bestämmer sig för ett mål och politiken, näringslivet och utbildning samarbetar ger det resultat.Det är också så att det är de offentligt satsade pengarna som är motor.
Därför är det märkligt att inte näringsminsitern insett detta med tanke på Sveriges fordonsindustri.Carina

Att se människor

Publicerad 2007-12-07 15:09:29 i Allmänt,

Har fått svar av arbetsmarknadsministern vad gäller utländskt födda kvinnor och deras situation på arbetsmarknaden.Ett märkligt svar där ministern bara svarar med Alliansens vanliga svar utifrån hur bra deras jobbpolitik är.
Enligt LO:s utredning så drabbas särskilt utländsk födda kvinnor av de nedskärningar som regeringen gjort och de så kallade instegsjobben har inte varit lyckosamma och för övrigt har en bred majoritet av dem gott till män.

Jag konstaterar bara att ministern ser inte människan bakom arbetslösheten och utanförskapet då hade det funnits lite medkänsla och självkritik i svaret.Carina

LAS och arbetsmiljö

Publicerad 2007-12-06 19:01:48 i Allmänt,

Svenskt näringsliv har gjort en rapport där de tittat på om LAS är ett hinder för röröigheten på arbetsmarknaden.
De har kommit fram till att det skapas inlåsningseffekter rätt som det finns en rädsla hos arbetstagare om man byter jobb pga att man kommer sist in.

Klart att för den som vantrivs på sitt jobb och inte känner att man duger för det jobb man drömmer om kan det kännas som ett problem om man har en trygg tillsvidaranställning.Men det överväger inte på långt när det som LAS innbär vad gäller  trygghet för anställda.
För de som mår dåligt av sin arbetsmiljö är inte lösningen försämringar i LAS som är lösningen utan att hitta bättre sätt att öka deras möjlighet att komma till ett annat jobb.Att parterna på arbetsmarknaden hittar lösningar så det finns möjliget att prova annat jobb under en övergångsperiod.Carina

Veckan som gick

Publicerad 2007-12-02 22:02:33 i Allmänt,

Började veckan med debatt mellan oss sju riksdagsledamöter från Kronoberg.
Det var LO som var värdar det blev en bra och tydlig debatt mellan blocken.
På eftermiddagen träffade jag pensionärerna i Växjö.Vi hade  ett bra samtal.
Åkte som vanligt på tisdagsmorgonen hemifrån 05.15 till Stockholm.
Var på ett ovanligt kort utskottssammanträde, jobbade därefter med post och dylikt.
På onsdagen var jag först på s-kvinnors seminarium om kvinnor och vården för att därefter gå till kammaren där näringsutskottet hade debatt om statliga företag.
Åt lunch med representanter från Frisörsförbundet och fick bra information om deras vardag.Där finns lite att göra runt krav inom branchen.På eftermiddagen hade vi gruppmöte i näringsutskottet och efter voteringen tränade vi i vår sossekör.På kvällen hade Helga(S) en aktivitet.
På torsdagsmorgonen började jag som vanligt med engelska för att sedan gå direkt på utskottet.
Vi voterade runt 12.00-tiden och sedan förberedde jag lite inför fredag o lördagen.På kvällen hade jag möte med skogs och träfackets avtalssekreterare.
Fredagen var en hektisk dag där jag på förmiddagen var i kammaren och hade två interpellationsdebatter. en om fordonsindustrin och dess framtid och en om jämställdhet .Gick sedan på EU-nämnden som håll på ovanligt länge .
På kvällen medverkade jag på ett SSU-utbildning i Rösjön.Var bra och ungdomarna hade många frågor inom många olika områden.
På lördagen hade S-kvinnor förbundsstyrelse.Åkte därefter hem och var hemma vid 21-00 tiden på kvällen.Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela