Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Underbar sommar

Publicerad 2006-07-28 18:44:37 i Allmänt,

Visst är det underbart när solen skiner himmlen är blå och det är så varmt så man sitter mest i skuggan på dagarna.
Att ligga i hängmattan och läsa en bra deckare, äta lite gott och bara vara. Känns som om vi alla behöver detta på olika sätt för att orka med vardagen när den kommer. (allt för snabbt)
För min del handlar det om valrörelsen som förmodligen kommer att bli tuff.
Nu ska jag gå ut och spela boule med grannarna.Carina

Privat räddningstjänst?

Publicerad 2006-07-07 22:25:07 i Allmänt,

Vem väljer eget företag? Så löd rubriken på det seminarium jag medverkade på idag.

Det var bra och lite olika synpunkter kom fram. Bortsätt från att borgarna (som idag representerades av centern) tror att om vi bara satsar på företagande/företagare så löser sig allt.

Där går skiljelinjen mellan oss. Vi socialdemokrater vill bygga samhället med trygghet utbildning och företagande. Jag fick en fråga om vad jag trodde skulle vara skillnaden

och det främst  att vi tror på ett samhällsbyggande där man inte gör avkall på trygghetssystemen.

 

Här på Gotland ser räddningstjänsten för sjukvården lite annorlunda ut. Vid två tillfällen idag har det varit en helikopter här och landat. Det är en ambulanshelikopter  och det kan man kanske behöva på en ö vid vissa tillfällen. Vårt samhälle ser olika ut och vi behöver olika lösningar på olika platser i landet.

 

Förövrigt finns det en sak som retat mig under veckan och det är att det inte är tyst vid/på stranden ,utan där är det några som spelar hög dunka dunka musik som hörs alltför väl upp till vår stuga.. Om man bor/hyr ett hus på landet då tycker jag det är skönt med att höra vågornas brus, barnens lek och stoj men inte diskomusik. Varför kan vi inte bara nöja oss med naturens ljud.

 

Nu börjar min/vår semester och i morgon styr vi kosan hem och därefter till vårt älskade Vita Sand.Carina

 

Ps)Vi ska hämta Kalle också som nog blir glad att träffa husse och matte igen, vi längtar i alla fall, som husse sa igår kväll

- jag har aldrig varit borta från Kalle så här länge förut.(ds

Kvinnorna

Publicerad 2006-07-05 10:50:22 i Allmänt,

 

Idag har jag varit på Björkhaga  för första gången och då två gånger. Vi började morgonen där S-kvinnors förbundssekreterare och jag. Vi  talade om framtiden men också om nutiden och vår kampanj mot prostitution och den tröja vi S-kvinnor tagit fram som blivit en succé.

 

Att få möjlighet att prata om framtiden och om hur vi organiserar oss tillsammans med ett gäng kvinnor skapar alltid nya idéer vilket ger så mycket. Så tack alla ev. klubbister som läser detta för att ni alltid bidrar i debatten och med era idéer.

 

I efter middag har maken och jag tagit det lugn, mest solat och vilat, men även promenerat utmed stranden och undertecknad retade upp sig lite på ett gäng ungdomar.

De packade ihop sina grejer och gick. Kvar på stranden låg deras tidning och min fundering är

-Vem skulle plocka upp den efter dom. Sånt stör mig som är uppvuxen under 60- och 70- talet då kampanjen håll ”Sverige rent” höll fick man lära sig att inte kasta skräp i naturen.

 

I kväll har vi varit på grillafton på Björkhaga trevlig och framför allt så sjung vi vilket undertecknad gillar. Så dagen har varit bra.

Därtill så hörde jag på nyheterna att

prostitution i Tyskland under fotbolls VM inte ökat som man befarat. Det har varit färre kunder vilket visar att det hjälper att protestera. När fler män blir medvetna går det på rätt håll men det är lång väg kvar, Så det är bäst vi fortsätter hålla bollen om människohandel i rullning. Carina

 

(I går kväll (tisdag) krånglade min uppkoppling på datorn så jag kunde i publicera detta på bloggen.)

 

Nu idag onsdag ska vi åka in och deltaga i Manifestationen för kollektivavtalen.

Måndag i Almedalen

Publicerad 2006-07-03 23:41:07 i Allmänt,

Håller marknadsekonomin på att förändras ? I gränslandet mellan privat och offentlig verksamhet. Så löd rubriken på det seminarium som jag medverkat på idag. Det kom fram lite olika teorier om detta ämne,där flera av de andra medverkande ansåg att lösningen var mer privatisering. Enligt dem så var det enda lösningen för tillväxt och mer innovationer.

Själv talade jag om socialt företagande och hur man kan använda företagsformen kooperativt företagande som en utveckling av ekonomin,vilket i sin tur är lite av hur gränslandet i markandsekonomin kan utvecklas. Social ekonomi har utvecklingspotential och binder samman entreprenörskap med individens behov av arbete.

Förövrigt har vi minglat omkring mött polisen,vårdförbundet,Seko sjöfolk bl.a

 

Ikväll har vi haft två partivänner på lite grillafton. Har nu också vid denna sena timma förberett morgondagens seminarium med S-kvinnor. Carina

Stolt men inte nöjd

Publicerad 2006-07-03 00:15:25 i Allmänt,

Idag har varit en bra dag. Startade dagen med frukost med utsikt över Östersjön. Fridfullt och därefter solade vi oss en stund innan vi styrde kosan in till Visby. (vi bor vid  Tofta Strand)

Gick där på ett kort seminarium om vad Sida  kan göra mot trafficking. Därefter gick vi till Almedalen där smålandsposten väntade.

Lite senare var vi tillbaka hos Sida på mingel där bl.a lokalt producerade livsmedel presenterades och vi fick provsmaka.

 

Sedan dagens största begivenhet Göran Perssons tal som innehöll det som undertecknad anser  är de viktigaste frågorna. Miljön och jobben men också hur vi ska klara framtiden vad gäller förtidspensionärer och omsorgen om våra äldre .Det gladde mig särskilt när Göran i sitt tal omnämnde det arbete kommunalarbetarna(jag tänker särskilt på de som jobbar inom äldreomsorgen) utför i vardagen. Precis som det arbete vi S-kvinnor kämpat för om kvinnors rätt till arbetsmarkand där exempelvis rätten till barnomsorg är en av de viktigaste frågorna.

 

Efter att nu på kvällskvisten grillat en gutekorv och gått en kvällspromenad längs med havet

Så känns det som om det är time för sleep. Carina

PS)Att jobba på datorn via mobiln tar tid så detta publiceras efter midnatt)

Almedalen

Publicerad 2006-07-01 10:32:57 i Allmänt,

Om någon timme åker jag till Gotland och medverkar under almedalsveckan på några semenarium. Övrig tid finns det hur många andra aktiviteter som helst att lyssna på. Det kommer att bli lärorikt och kul.
Förövrigt är nu alla brädor till huset grundade, så nu är det "bara" lasyrmålingen kvar.

När jag kommer hem från Gotland tar jag semester och kommer inte att skriva så ofta på bloggen.

Ha en bra sommar. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela