Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Måndag i Almedalen

Publicerad 2006-07-03 23:41:07 i Allmänt,

Håller marknadsekonomin på att förändras ? I gränslandet mellan privat och offentlig verksamhet. Så löd rubriken på det seminarium som jag medverkat på idag. Det kom fram lite olika teorier om detta ämne,där flera av de andra medverkande ansåg att lösningen var mer privatisering. Enligt dem så var det enda lösningen för tillväxt och mer innovationer.

Själv talade jag om socialt företagande och hur man kan använda företagsformen kooperativt företagande som en utveckling av ekonomin,vilket i sin tur är lite av hur gränslandet i markandsekonomin kan utvecklas. Social ekonomi har utvecklingspotential och binder samman entreprenörskap med individens behov av arbete.

Förövrigt har vi minglat omkring mött polisen,vårdförbundet,Seko sjöfolk bl.a

 

Ikväll har vi haft två partivänner på lite grillafton. Har nu också vid denna sena timma förberett morgondagens seminarium med S-kvinnor. Carina

Kommentarer

Postat av: Berith Wikström

Publicerad 2006-07-05 16:18:12

Bra sagt Carina! Alltför ofta begränsas kreativiteten och nytänkandet kring ekonomisk förnyelse till en evig balanskonst mellan de två ytterligheterna privat-offentligt ... social ekonomi och kooperation betyder i bästa fall att man kan plocka russinen från de bägge världarna - Både effektivitet OCH mänsklighet.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela