Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Märkliga elområden

Publicerad 2011-10-31 08:22:27 i Allmänt,

Idag ska jag till Malmö och medverka på debatt om elområden. Sverige ska från och med i morgon delas in i fyra områden vad gäller energiförsörjning. Vi i södra Sverige är ett där man tror att priset kommer att bli högre då inte energin räcker till här ,rätt som inte vi har byggt ut tillförseln tillräckligt. Att det sen finns överskott i norra Sverige( särskilt med tanke på att de har älvarna) spelar ingen roll, ingen fördelningsmoral här inte. På en ny och europeisk marknad räknas inte sånt. Kan undra vart vi är på väg. Funderar också över hur hur elområde Malmö verkar vara utan Oskarshamn, vad undertecknad vet ligger det fortfarande i Småland. Enligt Svenska kraftnäts karta ingår kärnkraftverket i område Stockholm , undrar varför ?. Nu måste regeringen ( som inte verkar gjort något åt detta de senaste två åren) ta krafttag för att lösa detta, med att bygga ut nätkapaciteten, det. Det brådskar.

Kan väl också konstatera att när marknaden får styra så uppstår sådana här situationen, syftet och krafterna bakom handlar om att Danmark anmält Sverige till kommissionen och de fått rätt. Allt detta bara för att den nordiska elmarknaden ska fungera bättre.Man tar inte alls hänsyn till konsumetperspektivet eller vikten av att varje land bör vara självförsörjande. 

När Juholt säger att vi är beredda att se över elmarknaden bör även detta perspektiv vara med 

 Carina

Vem bryr sig !

Publicerad 2011-10-31 07:48:06 i Allmänt,

I eftermiddag har undertecknad varit i Kosta, fikat och skulle köpa en julklapp. Inne i samhället låg det en katt ihjälskörd. Alltid lika trist,någon har mist ett husdjur, en familjemedlem. Katten bara låg där mitt i körbanan ingen hade stannat och kollat så den var död eller flyttat den så den inte blev påkörd ytterligare en gång.

 Stannade kollade att den var död, knackade på i två hus,tänkte man känner väl igen om det är grannes katt eller om nu var deras egen. Ingen hemma i något av husen.

 Funderade vad gör man nu, kom fram till finns inte mycket att göra, flyttade undan katten, la den så att förhoppningsvis ägaren kan hitta den.

 Under tiden undertecknad knackade dörr osv körde det nog förbi tio bilar ingen stannade…..

 Undrar har vi slutat bry oss, om varandra ? Kom att tänka på att chefen för SOS Alarm berättade att det händer att folk ringer112 om olyckor och när man ställer följdfrågor om hur pass skadad personerna är eller hur många osv. Så visar det sig att man har inte tagit sig tid att stanna och titta efter. Hur kan det bli så kan man undra.Carina

ps) Detta skulle varit utlagt igår,men då det är så dålig motagning trådlöst i Lenhovda kunde inte undertecknad lkomma in på internet(ds

Uppretad på IT-teknik Som inte funkar

Publicerad 2011-10-30 22:51:39 i Allmänt,

Har nu haft problem senaste månaden ( senaste halvåret ) med uppkoppling mot nätet nästan jämt när jag är hemma i Lenhovda.( detta skrivsa just nu på Alvesta järnvägsstation)Det är skandal som jag ser det att inte min uppdragsgivare i detta fall riksdagen klarar att lösa detta eller rättare sagt har valt ett alternativ som inte funkar på landsbygden. Carina

Mycket som snurrar runt

Publicerad 2011-10-26 11:29:46 i Allmänt,

Just nu är det mycket som snurrar runt i tankarna.

En make med diskbråck som knappt kan förflytta sig och med en värk som gör att han mår på ett sätt som är svårt att beskriva i ord.

 

Detta påverkar psykiskt som närstående , MEN man måste vara stark och livet är på nöd och lust, just nu är det mest en nödperiod.

 

Demokratin föds nu i Tunisien , fantastiskt vilken självkänsla de måste ha , blir lite glad i själen när jag tänker på det och att nu börjar folkets rätt till inflytande.

 

Hackers på nätet , hur kan vi vara så sårbara

 

Fler unga kvinnor drömmer om att bli hemmafruar ……… Hur tänker de kan man undra eller är det bara drömmar. Att vara fri på riktigt är för mig att vara självförsörjande och inte stå i beroendeställning till en make.

 

Att regeringen ev ska flytta miljöprövnings ärendena från länsstyrelsen i Kronoberg och det blir en allt mer centralisering gör mig urförb……. Får bli en interpellation

 

Radio Kronoberg har gjort en undersökning har de rapporterat om ang  annonser som erbjuder hushållsarbete , trädgårdstjänster osv en del av dem hade verken f-skattsedel eller organisationsnummer. Får nog bli en IP på det också.

 

Förövrigt så är moderaterna ute och försöker skriva om historien, tidigare har de kopierat oss och vår retorik nu säger de att de jobbat för allmän rösträtt , ändock röstade de NEJ när beslutet togs i riksdagen. Carina

Från mörkret stiga ...

Publicerad 2011-10-15 22:36:43 i Allmänt,

Många känner just nu att de kanske inte kan lita på oss socialdemokrater efter senaste veckans händelser.

Till alla er tänk igenom saken en gång till. Undertecknad vill ge rådet utifrån person och politik.

Partiledaren Håkan Juholt har gjort fel och varit slarvig inte tal om annat, men det är person
våra politiska idéer som vår partiledare står bakom och driver framåt är utmärkta.

Att fördela resurserna mer rättvist mellan individer är ett steg på resan, vi brukar kalla det för fördelningspolitik
i vardagstal. Att alla ska ha rätt till jobb, att energipriserna är för höga, att skolan idag inte skapar möjligheter för alla elever är också något vi vill ändra på. För mig är det viktigare än att dömma ut någon som handlat i god tro.

Undertecknad fick lära sig redan som barn att man ska vända andra kinden till ,känner att det är läge nu att leva upp till det precis som det är i vår arbetaresång


Från mörkret stiga vi  mot ljuset .............

Fritt fall eller Iskall

Publicerad 2011-10-13 22:57:46 i Allmänt,

Just nu känns det som man ville köra huvudet i sanden och bara vänta tills orkanen bedarrat, inte för jag räds att möta styrkan i vinden utan för vilket är den rätta vägen.

Vi kan inte ha en statministerkandidat som har fått fel ersättning för boendet i Stockholm säger många ,Ja det är lätt att hålla med om , men samtidigt om  man begått ett fel ska man då inte få en andra chans.

Samtidigt tänker jag att Sveriges statminister har köpt illegal arbetskraft och finansministern svart städhjälp är inte det en medveten handling. Kan inte minnas jag hört dem vid något tillfälle säga att de ska göra rätt för sig till de personer de har utnyttjat. Men det är väl skillnad på vilka krav vi/ samhället  har på en Socialdemokratisk statsminister och en moderat.

Funderar lite på reseräkningarna, kommer fram till att det är klantigt men är det gjort med uppsåt eller är det det mänskliga faktorn som felat ! Förövrigt varför har inte riksdagens tjänstemän som granskar våra reseräkningar sett detta ?

Tänker att de som nu kräver Håkans avgång VARFÖR så bråttom, ska vi inte invänta förundersökningen, eller finns det andra krafter bakom. Att vara iskall och våga invänta tills orkanen börjar bedarra kan också vara en styrka och leda tills att man klarar med ökad kraft att städa upp efter vindarnas förödelse.

Till alla de som läcker ut diverse saker till  media där en hel del faktiskt inte är sannt eller att sanningen har förvanskat så det med stor sannolikhet passaren en själv och skadar den man vill komma åt.
Hur tänker NI sannolikt på ert eget ego eller hämnd.

Men just nu tänker undertecknad HUR mår en Håkan och hans familj. Att valsa runt som första nyhet på ett såpass negativt sätt gör med stor sannolikhet att man inte sover så bra på natten och att tankarna gnager kanske också tårarna rinner. Hur orkar man och hur länge. 

Enade vi står , söndrande vi falla är ett mantra från 1800-talet, vågar påstå att i dessa moderna tider 100 år senare håller det fortfarande ,för det är det som håller på att hända just nu mitt framför ögenon på oss.

Främsta orsak är inte partiledarens slarv och blunder utan alla egon. Därav är socialdemokratiska partiet just nu i fritt fall känns det som.

Häng honom ropar folket

Publicerad 2011-10-11 21:54:31 i Allmänt,

Ropen skalla arbete åt alla, NÄ inte just nu utan ropen skalla häng honom han har begått ett fel.

 Att som politiker göra fel som Håkan Juholt gjort med ersättningen för lägenhet i Stockholm

så finns ingen tillstymmelse att man kan be om ursäkt

-  Jag gjorde fel, jag betalar tillbaka och ska bättra mig. Nä det är det hårdaste straff som gäller Vi förlåter dig aldrig, INGEN ska få en andra chans.

 Så upplever undertecknad drevet eller jakten på socialdemokraternas partiledare just nu.

 Självklart ska man alltid följa regler som gäller det är inte det men saker och ting måste ha rimliga konsekvenser. Att media spekulerar dygnet runt, finns i korridorer lite överallt här i huset för att leta skop känns lite överdrivet i detta läge.

 En förundersökning är inledd varför kan man inte avvakta den.

  Att medlemmar och väljare känner sig svikna har undertecknad full förståelse för MEN rättvisan måste ha sin gång och då känns det fel med mediadrevet som spekulerar om mer än vad som är rimligt. Carina

Jämställdhet med andra ögen

Publicerad 2011-10-05 08:02:24 i Allmänt,

Vi i den svenskaa deligationen ville få till i det papper med åsikter vi antar på varje COSAC få in en rad om vikten av att sammanhållingspolitiken genomsyras av att kvinnor och män får samma rätt till del av. Det vill säga vi ville få in jämställdhet i texten. Det skulle vara enighet i buslutet. Ett land gick emot tycket inte det hörde hemma där och att det inte var något problem idag. Har inga ord för hur arg jag är över detta , för i och med det landets åsikt så blev det ingen konsensus. Carina 

ps ) Landet är Litauen (ds

Trasiga skor

Publicerad 2011-10-03 18:15:56 i Allmänt,

Har haft ett inlägg i debatten om EU:s sammanhållningspolitik här i Warszawa. Att det var uppe på agendan handlar om att det inför nästa period ska förhandlas fram en ny som ska gälla från 2014-2020. 
Det kommer att handla om enligt kommisionens förslag att sätta tydliga mål och utgå från EU 2020.
Av EU:s budget kommer sammnhållningspolitiken att vara ca 30%. 

I mitt anförande berörde jag vikten av att utjämna mellan olika regioner ,klart att de fattigast regionerna i första hand behöver stöd för att kunna växa och skapa jobb, men alla medlemsländer måste vara en del av för annars blir det ingen trovärdighet i medlemsländerna.

Somliga går med trasiga skor ,Säg vad beror det på ( Cornelis Vreeswijk) använde undertecknad som symbol för den fördelningspoltik som måste till. Att några regioner i EU är urfattiga är vi alla förlorare.

Om vi ska få ett framtida  förenat Europa  med tillväxt måste kvinnor och män få samma möjlighet till arbete,då blir det fler som har bättre skor. Carina

EU och framtiden

Publicerad 2011-10-03 12:37:00 i Allmänt,

På plats här i Warszawa på Cosacmöte står EU:s framtidsbudget på agendan. Här är många inlägg och synpunkter när vi parlamentariker från alla medlemsländer träffas.

Ska EU:s budget ökas med tanke på finskrisen eller ska EU:s budget vara mer restrektiv. Sverige stödjer det sistnämnda. Jordbrukspolitiken hur gör vi med den ? förvånadsvärt många är för neddragningar. Vi i sverige tycker att bidraget ska avskaffas. Sammanhållningspolitiken hur gör vi med den, här kanske vi inte riktigt är överns i Sverige mellan blocken, men det finns ett förslag enligt komisionären får kolla upp hur det ser ut när undertecknad är på hemmaplan.

Vad gäller skatteförslaget från KOM så är tyckandet olika. Från Svensk sida tycker vi att EU inte ska lägga sig i.

Återkommer med fler tankar NU när skreativiteten återkommit vad gäller skrivandet. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela