Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Märkliga elområden

Publicerad 2011-10-31 08:22:27 i Allmänt,

Idag ska jag till Malmö och medverka på debatt om elområden. Sverige ska från och med i morgon delas in i fyra områden vad gäller energiförsörjning. Vi i södra Sverige är ett där man tror att priset kommer att bli högre då inte energin räcker till här ,rätt som inte vi har byggt ut tillförseln tillräckligt. Att det sen finns överskott i norra Sverige( särskilt med tanke på att de har älvarna) spelar ingen roll, ingen fördelningsmoral här inte. På en ny och europeisk marknad räknas inte sånt. Kan undra vart vi är på väg. Funderar också över hur hur elområde Malmö verkar vara utan Oskarshamn, vad undertecknad vet ligger det fortfarande i Småland. Enligt Svenska kraftnäts karta ingår kärnkraftverket i område Stockholm , undrar varför ?. Nu måste regeringen ( som inte verkar gjort något åt detta de senaste två åren) ta krafttag för att lösa detta, med att bygga ut nätkapaciteten, det. Det brådskar.

Kan väl också konstatera att när marknaden får styra så uppstår sådana här situationen, syftet och krafterna bakom handlar om att Danmark anmält Sverige till kommissionen och de fått rätt. Allt detta bara för att den nordiska elmarknaden ska fungera bättre.Man tar inte alls hänsyn till konsumetperspektivet eller vikten av att varje land bör vara självförsörjande. 

När Juholt säger att vi är beredda att se över elmarknaden bör även detta perspektiv vara med 

 Carina

Kommentarer

Postat av: MOD

Publicerad 2011-11-19 23:46:14

Detta är inte en regeringsfråga, utan en myndighetsfråga. Och elområdesgränserna har vi inte ritat på måfå. De följer de fysiska begränsningar som vi de facto har i elnätet,

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela