Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

När turen vänder

Publicerad 2008-06-30 22:53:44 i Allmänt,

Tänk att när borgliga politiker får styra Sverige har de alltid otur.
Nu hör vi snart dagligen att företag varslar personal,exempelvis i Göteborg häromdagen i Ingelstad idag.
När dessa varsel blir verkställda kommer de som blir arbetslösa att drabbas av borgarnas politik dubblet upp.
Med försämrad A-kassa men också med anledning av att den moderatledda regeringen tror fullt ut på marknadskrafterna och att stimmulans via forskning och utbildning inte är ett sätt att hålla hjulen igång.

Nu ökar utanförskapet och fler blir arbetslösa några av de som kommer att bli arbetslösa inom nån månad eller två har kanske också valt att stå utanför facket och a-kassan då avgiften varit för hög. Det blir dubbel börda och enda möjligheten att då få mat för dan om man inte hittar nytt jobb är socialbidrag.

Borgarna har helt enkelt slarvat bort Sveriges och Svenska folkets högkonjuktur på kortsiktigt politik med marknnadskrafter och kapitalismens som rättesnöre. Carina

Till MFC

Publicerad 2008-06-23 21:01:22 i Allmänt,

Som undrar varför jag inte var i kammaren och röstade ang. FRA.
Jag var utkvittad enligt det kvittningssytem vi har.
Orsak personlig angelägenhet.

Vad kostar demokratin

Publicerad 2008-06-23 20:59:03 i Allmänt,

Idag har public service via SVT som en av sina huvudnyheter vad demokratin kostar. Det vill säga hur mycket varje skattebetalare betalar i skatt för  de partier som finns representerade i kommunfullmäktige får för att upprätthålla demokratin. Jag kan känna en viss upprördhet om hur det framställs .Att kommunpolitikerna roffar åt sig av skattemedel på ett sätt som inte är sjyst. Sen en proffesor som förstärker att det är så.
Inte ett ord om Vad är alternativet. Hur skulle det se ut i Sverige om vi inte hade några politiska partier ?
Hur skulle det se ut i Sverige om vi inte hade folkvalda personer som vill jobba med politik och hur vi kan förändra och förbättra vårt land. Om inte demokratin skattesuventioneras hur ska då politiska partier få en möjlighet.

Om vi inte hade ett särskilt system uppbyggt om hur pengar fördelas och till vilka partier hur skulle då demokratin fungera.
Jag tycker vi redan idag har ett demokratiskt underskott på många sätt inte minst via det fria ordet och våra media.
Av vilka ägs de hur styrs Svensk Media  i förhållande till makt och pengar.
Jag är glad att vi har public service som inte ägs och finansieras av någon riskkapitalist som lägger sig i vad som förmedlas utan står fria.

Moppe

Publicerad 2008-06-22 18:11:37 i Allmänt,

Har nu införskaffat en EU moppe (Suzuki) Hur kul som helst att vara ute och åka i lagom takt 35 km/tim hinner känna dofterna i naturen men också om det ligger nått ivägen på körbanan.
Klart att det känns lite ovant på vägen är mest van vid att sitta inne i bilen,där är man skyddat på ett annat sätt.

Midsommar har som vanligt varit bra men vädret sådär.Sedvanlig dans kring midsommarstången och vilken glädje det är att se alla barn dansa av hjärtans lust.

Går nu mot nya äventyr med moppen.Carina

Att rädda ansiktet

Publicerad 2008-06-18 20:06:12 i Allmänt,

Jag tycker att borgarna hanterar FRA klantigt i klartext. Att inte försvarsministern förhandlat med de tveksamma regeringskollegerna är märkligt. Har man inte majoritet i en fråga måste man ju förhandla det vill säga ge och ta för att komma överens.Efter att ha lyssnat på gårdagens debatt blev det tydligt att han inte lyssnat på kritikerna.
Nu blir det en kompremiss för att rädda ansiktet på regeringen eller för att regeringen inte ska pricka.
Inte verkar det bli bättre med intrigriteten heller. Nu tänker jag åka hem och trappa ner tempot inför midsommar och bara vara med mina nära och kära.Carina

Privatisering av Posten

Publicerad 2008-06-17 19:56:59 i Allmänt,

Idag har näringsutskottet haft debatt i kammaren om den inledande privatiseringen av Posten AB. Det handlar om en fusion mellan danska och svenska posten så långt är det ok, men det som inte är ok är att det även via danska posten är ett kapitalistbolag inblandat ägarmässigt som naturligtvis ser sitt ägande på ett helt annat sätt än vad vi gör.
Beroende på lönsamhet är det idag svårt att avgöra vilket agerande och krav de kan ställa .Det som i det perspektivet är oroande är att regeringen inte gjort någon djupare analys eller konsekvensutredning.De kör bara på i ullstruporna utifrån sin ideologi att staten inte ska äga.
Denna så viktiga fråga drunknar tyvärr i skuggan av FRA debatten där ett flertal borgliga riksdagsledamöter nu har lite problem om hur de ska lägga sin röst i morgondagens votering. Carina

En stjärna

Publicerad 2008-06-15 11:24:39 i Allmänt,

Dolly Parton Vilken stjärna vilket glitter jag älskade varje minut av konserten.

 Även om jag frös lite på slutet. Tvärt emot svenska fotbollslandslaget så var konsertens andra halva bäst.

Inte bara för att det var mer gamla hits utan det kändes mer ett med publiken.

Min favorit av alla Dollys låtar är Cout af Colors och även om jag hör och njuter av den bättre i vår V70 där jag får känslan av att det är Dolly och jag i bilen så kändes det fantastiskt att få höra låten live men också hennes egna ord om sin familjehistoria. Att vara fattig men ändå känna sig rik för man har en stor familj tak över huvudet och mat för dan visar för mig att man känner förståelse för andra människor.Att vara annorlunda klädd gentemot sina kamrater och höra deras ord i ryggen frestar på ett barnhjärta Nu som då.

Att som avslutande extranummer få höra Dolly:s röst live i "I Will Always Love Yuo" blir helt perfekt för en romantiker som undertecknad.

Så tack kära dotter för den underbara julklappen.Carina


Ps) vill bara ge en känga till de (inte så många )som var där som bara tänker på sig själva,när det är sittande platser är det inte läge kanske att stå framför de som sitter bakom.

Om man tagit med en kikare för att se bättre behöver man väl inte stå upp när man tittar så att de som sitter bakom inte ser (ds

Att duga

Publicerad 2008-06-14 17:38:36 i Allmänt,

Under veckan har skolministern föreslagit att alla barn och ungadomar ska få omdömen det vill säga betyg från första klass.Jag tycker det är horibelt att betygsätta 7 åringar. Att kanske som 7 eller 8 åring få veta att man inte duger kan påverka hela skolgången negativt. Alla barn reagerar inte positivt och känner att nu måste jag lära mer när jag inte är så duktigt.Det är allt för många som tappar tron på sig själva, och ett sådant skolsystem vill jag inte ha.

System vi har idag med utvecklingssamtal med lärare,föräldrar och elev tycker jag är ett bättre sätt att utveckla varje barn i skolan.Carina

Dolly

Publicerad 2008-06-14 17:30:53 i Allmänt,

Sitter i Malmö hos dottern och väntar inte som så många andra på forbollsmatchen utan på årets händelse.
Dolly Parton på stadion i Malmö.Ska bli spännande att få sin min favoritartist live.Carina

138-126

Publicerad 2008-06-05 14:21:23 i Allmänt,

Nu börjar utsoteringen av långtidssjuka.Vi förlorade som väntat omröstningen om införandet av en ny rehabiliteringstjedja.
Det finns bättre sätt att rehabilitera människor än att utförsäkra dem. Vi har många som har kroniska sjukdomar eller arbetsrelaterade. Att putta ut dem ur systemet  gör att utanförskapet ökar och hela ansvaret läggs på den enskilda individen.Carina

Ett hjärtslag från sjukskrivning

Publicerad 2008-06-04 22:43:10 i Allmänt,

Idag har debatten varit lång om borganrnas förfärliga förslag där det nu blir en jakt på sjuka mäniskor.
I regeringens nya sjukförsäkring ska man efter 3 månader sjukskrivning prövas på sitt jobb  .efter 3-6 månader som man inte klarar av det gamla jobbet av någon anledning ska man omplaseras.Det vill säga efter 6 månader och man inte fungerar på sin arbetsplats ska man gå till arbetsförmedlingen och söka lämpligt arbete.

Undrar vilka arbetsgivare som står på kö för att anställa dessa sjukskrivna medborgare.

Det är ett syniskt sätt att se på männsikor och lite av att kanske man inte är riktigt sjuk,jag kan inte finna nått anant motiv.

Det är varit stark kritik från fackförbunden men regeringen har inte lyssnat,de hör nog dåligt.

Vem som helst av oss kan imorgon varas långtidssjukskrivna,en krock med bilen,överkörd på ett gångställe,hjärtinfrakt osv. Vi måste ha en sjukförsäkring som sätter individen /arbetstagaren i centrum och sätter tidsperspektiv på arbetagivare och myndigheter att tillsammans med den sjukskrivne göra en rehbiliteringsplan.
Nu blir det den enskilde själv som ska ta ansvar.Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela