Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Mississippi

Publicerad 2013-02-28 23:41:19 i

Dagen har helt gått i hamnen tecken med start av styrelsemöte med hamnstyrelsen. Många investeringar förs. Visste ni läsare av bloggen att hamnen i New Orleans är dörren in i USA. Jag visste inte det , precis som så många andra tänker jag musik och mat när jag hör New Orleans. Har nu lärt mycket nytt. Bild kommer senare då det just nu inte är åtkomst för mig till mina bilder. Blir lite irriterad .....

Skanska bygger smart

Publicerad 2013-02-28 23:31:45 i

Besökte Skanska och byggarbetsplatsen här i New Orleans. De bygger ett helt nytt universitet sjukhus, det gamla blev förstört av Katrina. Här jobbar man med att säkra för framtida orkaner , så sjukvården kan fortgå även då. Ambulans ska kunna köra in via ramp. Att i förväg bygga upp visningsrum som operatonssal, akutrum, vårdsal osv som alla inblandade te.x läkare , sköterskor kan gå in fysiskt och titta på är utmärkt och sparar mycket pengar gissar undertecknad, när man inte behöver göra ändringar när det är färdigbyggt. Att 1200 personer jobbar med bygget och 75% av dem kommer från närområdet är bra för tillväxten. Att det kommer besökare från olika delar av världen för att titta på hur de jobbar med bygget skapar också utveckling här i NOLA. Nu 8 år efter Katrina kan man se en stad och region som växer och utvecklas. Mycket pengar från stat och region satsas, vilket gör att standarden höjs. Ett sådant exempel är skolorna. De var sådär innan, blev förstörda och nu byggs det nya fräscha.

Skanska och i spåren av ...

Publicerad 2013-02-28 03:37:32 i

Igår åkte vi kilometer efter kilometer och såg kvarter hur de såg ut idag, nästan åtta år senare. Det var mycket nybyggt och renoverat men också allt för många hus stod orörda sen augusti 2005. Idag har vi åkt i kvarter med nybyggda hus som varit med i arkitekt tävling spännande och visar på det nya New Orleans. passerade också Fats Dominos hus. Han blev enligt uppgift räddad från taket vid Katrina. Globen Green bygger fantastiska intelligenta hus med solenergi.

Utbildning och bygge skapar framtid

Publicerad 2013-02-27 04:47:29 i

Att jobba med tillväxt är något de flesta samhällen gör. Att då satsa på utbildning har alltid lätt till utveckling och tillväxt. Trygga människor vågar. Här i New Orleans och Lussiana är inte vardagen någon dans på rosor men det byggs och det skapar jobb. Att många filmer spelas i här och Brad Pitt investerat i hus och solceller visar på en framtid med tillväxt. Att allt fler kryssningsfartyg stannar till här, de senaste åren gör att turismen växer. De flesta förknippar nog New Orleans med musik och mat , men de kan mer och bygger för framtiden.

Historia och Mississippi

Publicerad 2013-02-26 15:49:16 i

Vaknar upp i ett soligt New Orleans, börjar dagen med en promenad längs med Mississippi, denna mytomspunna flod. Idag blir det blandade möten med start på Word Trade Center. Att lära mer om platser ger ökad förståelse för händelser. Hur New Orleans byggdes upp påverkade katastrofen vid Katrina. Det var inte floden och sjön i sig som var det största problemet utan att fördämningarna brast. Att sedan staden är byggd Up town och Down town där floden kröker sig ger sitt till. Torrt eller träskmark. Förövrigt höll på att glömma det satt en pelikan vid kanten vid floden. Nu måste jag rusa till första mötet.

Sirap , kaffe i NOLA

Publicerad 2013-02-25 18:50:15 i

Efter strul äntligen på plats. Gårdagskvällen blev en promenad på Bourbon street i regn, som övergick i skyfall. Idag började dagen med besök på konsulatet för information, här händer mycket vad gäller återuppbyggnaden , men samtidigt tar det tid. Har inte fått koll på ännu hur det gått för de som blev ifrågasatta av försäkringsbolag. Att importera kaffe och sälja vidare ut över världen är en stor industri här i NOLA. Här finns flera kaffeindustrier. Fortsättning följer.

New Orleans här kommer ...

Publicerad 2013-02-25 05:47:38 i

Efter lång väntan så äntligen på plats i NOLA. Tänk det funkade med väskan, den den var med. Det första man hörde i shuttel på väg till hotellet var stormvarning och regn med åska. Allt har infriats under kvällen. Var som sjöar på Bourbon street efter skyfall. Är ju här för att se vad som hänt sedan Katrina 2005. Var här 2006 och mycket har hänt. Hur mycket och vad återstår att se. Vissa säger att det är mycket kvar att göra.

"Strandsatt" i Chicago

Publicerad 2013-02-24 17:42:47 i

Har precis borstat håret med fingrarna. Funkar hyggligt, precis som att klä sig i gårdagens reskläder. Åkte igår (lördag 15.40 Svensk tid) från Köpenhamn med målet New Orleans, via Chicago. Tyvärr ställdes flyget till Nola in vid nio-tiden i gårkväll. Lagom trött och efter halvbra bemötande så blev det övernattning på ett hotell nära flygplatsen. Efter en dyr men god frukost blir det nu en promenad i ett snöigt men soligt Chicago. Håll tummarna för att flyget går i eftermiddag , planet på morgonen var fullbokat.

Ta chansen

Publicerad 2013-02-17 19:57:39 i

Hör just nu på rapport hur engelsmännen köper mer lokalt producerat efter den så kallade köttskandalen (tycker den är något överdriven, det ska vara rätt deklarerat ,men att äta hästkött är inte skandal) Om vi nu kan gå mot ett samhälle där fler vill köpa sitt kött av lokala entreprenörer, så kan undertecknad känna att det trotts allt blir en mening med det som sker just nu. Att laga och äta mat där man ätit så mycket råvaror som möjligt som kommer från lokalsamhället tror jag gör att vi mår bättre. Upp till kamp , för en bra vardag.

Ord för en vecka

Publicerad 2013-02-17 14:16:32 i

Ibland har undertecknad ingen skrivarlust. Då flyter inte ord och texter. Därför blir dessa ord symbol för de meningar som tvekar med att flyta fram via tangentbordet. VU Kronoberg , tåg, riksdagen, gruppmöte, Naturskyddsföreningen , riksdagsgrupp, Företagarna, Kommunal, utskott , frågestund, IF Metall, begravning , kurs, mamma, fru, mormor, matte, dotter. Ord för en vecka som gått.

De är på gång norröver

Publicerad 2013-02-16 23:07:43 i

Efter två dagar i Norrbotten med arbetsplats besök och information om nuet och framtiden blir det en tydlig bild att Norrbotten har framtidstro. Såg ett flertal byggkranar vilket visar på förnyelse. Etableringen av Facebook spelar roll inte minst kommer det skapa fler jobb och fler företag. Treehotell denna underbara affärsidé där man hyr en koja uppe i ett träd. Folk reser från hela världen och hyr en av dessa fem kojor och får en upplevelse utöver det vanliga.

Närproducerat = bäst

Publicerad 2013-02-11 14:56:00 i

Har alltid varit intresserad av mat och råvaror. Är väl bondegenerna man bär på i kombination med att i barndomshemmet var det noga med vilken mat vi åt. Att sedan jobba på Konsum och lära mer om mat och ursprung gör väl sitt till. Med detta vill jag säga att mina drivkrafter vad gäller vikten av bra råvaror som är närproducerade känns som den enda rätta vägan mot bakgrund av den information vi nu får del av vad gäller hästkött i lasagne. Problemet i sig är inte hästköttet utan dels att man lurar oss konsumenter men framför allt att det är marknadskrafterna på lägsta pris som blir avgörande. Produktionskostnad och inköpspris. Vart är vi på väg med vår mat?

I väntans tider

Publicerad 2013-02-08 08:30:23 i

Snöar idag , och det sägs det ska bli kallare. Själv känner jag förväntan och längtan när snödroppar vågar sticka upp ur jorden. Längtar efter vårvindar .

Hägglund måste agera nu

Publicerad 2013-02-06 09:51:00 i

Under lång tid har det varit ett problem att personer dömda till rättspsykiatrisk vård kan försätta pågå brott. Tillgången till mobil och dator skapar dessa problem. Lagen måste ändras. Minister Hägglund har hela tiden skurit fram ett avgörande. Nu måste ministern visa på handling. Den som vill läsa mer kan läsa i Smålandsposten http://web.retriever-info.com/services/facsimile/pdf_id-057316201302062tV8622F1UG80xem8G1M08a210000101080o_x-312493bd9f5975d631be26705d66e248_mt-print_y-d2b10157c0371c11eb0e1012f75c46fb.pdf;jsessionid=29D98BC9E922DD9936EC657C92D77375 eller gå in på riksdagens hemsida och läs den interpellation jag lämnat in. www.riksdagen.se

Nyckel

Publicerad 2013-02-05 13:56:54 i Allmänt,

Om en nation ska ha framgångar krävs det att folket har bra utbildning,då måste det börjas i tid och alla måste få chansen inte bara några.
 
  • Allmän förskola från två års ålder
  • Högre kvalitet i förskolan
  • Öppna upp förskolan för alla barn
 
 

 

Syftet med förslagen är dels att säkra alla barns rätt till en bra förskola men också att underlätta för föräldrar att arbeta. Forskningen om barns tidiga lärande visar att barn som har gått i en kvalitativ förskola lyckas bättre i skolan och i livet i stort. Detta gäller särskilt barn som växer upp i en mer studieovan hemmiljö.

Investeringar i en kvalitativ förskola ger bättre resultat än resurser som investeras i senare åldrar. Vår första utgångspunkt är därför att alla barn ska ha rätt till en bra förskola. Tidigare sågs förskolan enbart som barnpassning när föräldrarna arbetade.

Idag är den en viktig pedagogisk verksamhet och då borde det vara självklart att barnen ska få möjlighet att gå där oavsett vad föräldrarna gör. Fortfarande är det grupper av barn som inte har tillgång till förskolan i tidiga åldrar eller som bara får gå i förskolan på deltid.

Den andra utgångspunkten är att förskolan ska underlätta för föräldrarna att arbeta, bidra till samhällsekonomin och tjäna pengar till familjen. Reformer som vårdnadsbidraget har istället försämrat incitamenten att arbeta eller utbilda sig, och då framförallt för kvinnor, som redan står långt från arbetsmarknaden

 

I Kristianstad för debatt

Publicerad 2013-02-04 16:00:06 i Allmänt,

Idag har jag blivit inbjuden till Kristianstad för att delta i ett samtal om hur Kristianstad kan växa som företagarstad (läs inbjudan här). Under tiden jag är i Kristianstad så passar jag på att göra en del arbetsplatsbesök. 

Vi Socialdemokrater har den senaste tiden lämnat en hel del förslag som kan användas till att skapa fler företag och jobb. Många företag här i Kristianstad skulle ha stor nytta av vår småföretagarpolitik, en politik för alla företag och inte bara för vissa branscher.

6 av 10 utan

Publicerad 2013-02-04 09:15:00 i

Idag rapporterar Radio Kronoberg (länk här) om att 6 av 10 arbetslösa i länet är inte med i a-kassan. Då blir naturligtvis min fråga -Vad lever de av då? Socialen ? Respektive med jobb eller ? Det är ett kallt Sverige vi ser. Samtidigt kan man höra arbetsmarknadsutskottets moderata ordförande uttala - vi moderater är kända för en politik som skapar jobb inte höjda ersättningar i försäkringsskydd. Vad hon menar är vi satsar på skattesänkningar inte försäkringssystem som ger skydd när något händer. Då gäller det även premien som höjdes så allt för många inte hade råd vara med i A-kassan. Sen finns det tyvärr en allmän trend bland främst unga att inte vara med , då man kan använda pengarna till roligare saker än att avsetts medel till skydd om något händer. När vi socialdemokrater har pratat om vikten av ett bra försäkringssystem där många tycker det viktigt vara med och många får ut 80% har man nästan hånat oss. Kanske vår ideologi endock är rätt bra. Alla ska kunna känna trygghet och kunna påverka sitt eget liv och framtid.

Med sting

Publicerad 2013-02-02 22:38:50 i

I kväll har vi njutit av en skinkstek med sting. Gjorde ett experiment då jag ville få steken lite annorlunda. Så här gjorde undertecknad. 1kg skinkstek med svål. Tre skivade vitlöksklyftor, 1 tsk ungersk paprikamix, 1 tsk kapris, 2 dl gula kantareller. Började med att bryna steken i stekpanna, samtidigt la jag vitlök, kapris och paprikan i stekgrytan tillsammans med 1 tesked mynta, och dragon. När steken verkade lagom brynt la jag den i stekgrytan. Stekte därefter kantarellerna i stekpannan, slog på ett par dl vatten och sen även det i stekgrytan. Fick sen småputtra till 76 g. Slog på ett par msk grädde i skyn och redde sedan med majsena. Före serveringen tog jag bort svålen och skivade steken. Serverade med kokt potatis.

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela