Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Vinst eller förlust !

Publicerad 2014-05-27 17:57:01 i Allmänt, Carina Adolfsson Elgestam, arbete, bostäder, dinröst, fred, företagande, näringsliv, utbildning,

Nu när jag fått lite distans till valresultatet, känns det ok att skriva om det. Först kändes som en förlust. vilket det är eller. Tänker då inte på vårt dvs socialdemokraternas resultat. Klart vi ville haft mer men det var dock 113 000 fler som röstat på oss. Att många väljare har valt ett Nationalistiskt parti både här och runt om i europa känns som en förlust. Tänker ... men inte vill väl alla de väljarna att vi ska stänga gränserna ? Att vi inte ska göra affärer med våra grannländer ? En  fjärdedel av Britter,fransmän och danskar  och ca 9% av svenskarna tycker uppenbarligen att det skulle bli bättre om våra länder isolerar sig och utvecklar främlingsfientligheten. Undrar om alla deras väljare har läst deras partipogram eller om de bara går på en känsla av utanförskap.
 
I europa och i Sverige växer dess värre misstron mot samhället i takt med hög arbetslöshet och ökad fattigdom, då är det lätt att skylla på någon annan och lätt att förledas och tro att om det inte kommer hit några från ett annat land då löser sig allt. dock är inte tingens ordning så enkel.
 
Tyvärr kan man också känna igen mönster, från 1920-och 30-talet. hör arbetslöshet och fattigt folk lyssnade dess värre på Adolf Hitler och hans folk som spred sina rasistiska åsikter på pubar och dyligt. Ur misstron kunde han sedan få fler röster och anhängare.
 
Tänker också att lösningen för att komma i från fattigdom och misstänksamhet är jobb till europas medborgare och en annan ekonomsik politik. För det krävs det mer samarbet inte mindre. Inför det nationella valet tror jag väljarna här i Sverige kommer tänka om lite, och med en S-regering skulle vi utifrån våra möjligheter driva på för en bättre fördelningspoltiik.
 

Frihet också

Publicerad 2014-05-18 22:41:05 i Allmänt,

Efter 14 års frånvaro för mig och maken har vi nu åter campat. Så härligt och efter en timme

i Råbocka i Ängelholm hade fler grannar hälsat, än vad de gör i vårt bostadsområde hemma. Tänker när man campar så är man tillsammans som ett stort kolkektiv på nått vis. Hur som helst vi trivs och visst är det en särskild känsla av frihet. 

Kan man lita på Olofsson

Publicerad 2014-05-13 21:39:23 i Allmänt, arbete, energi, jobb, konflikt, näringsliv, politik,

Informerade du statsministern innan Nuon  köpet? Frågar reporten i aktuellt. Maud Olofsson svarar inte på frågan, svamlar runt konstitutionen. Ägardirektiv svamlar hon också om. Det är ägaren som ger direktiv, det vill säga i detta fall då Alliansregeringen. Att stå i aktuellt och säga att socialdemokrater var med på affären är inte heller sant. Vi ställde kritiska frågor och ifrågasatte affären sen är det naturligtvis svårt för opinionspartier med lite resurser att utreda om det är en lämplig affär. Vi måste i ett sådant fall lite till de uppgifter vi får från departement. Klart är att Maud Olofsson slarvat bort skattebetalarnas vinst i Vattenfall. 
Grunden är väl att alliansen inte vill att staten äger företag. Visst är det lite märkligt att gruppledare från opposition fick information om affären men inte statsministern. 

Fler behöver trygga jobb

Publicerad 2014-05-07 10:19:00 i Allmänt,

I dagens partiledardebatt inför EU-valet frågar Mikael Damberg (s) Vad alliansen och statsministern ska göra åt att allt fler idag lever under osäkerheten med visstidsanställning. Statsministern svarar att det är viktigt att företagen har möjlighet till denna flexibilitet. 
Ett tydlig besked till alla löntagare som lever med att bli inringd på morgonen till ett jobb. Ett tydligt besked till alla de som inte kan låna pengar, teckna hyreskontrakt eller mobilavtal då de saknar tillsvidareanställning. Byt regering och rösta för ett rött Europa. 
 
Här kommer kan ni läsa mer kring de eskalerande antalet visstidsanställningar fårn Svenska dagbladet
 
och här kan ni se ett inslag från svt kring unga männniskor som har 15 sekunder på sig att svara på ett jobbsms på morgonen

Nyindustrialisering ett måste

Publicerad 2014-05-06 15:01:00 i Allmänt,

I Tyskland har politiken och näringslivet samverkar i ett program som rönt framgång. Namnet på projektet är 4.0 En viktig satsning för Tysk industri och hur den utvecklas och höjer sin konkurrenskraft. 
Här i Sverige säger den moderata statsministern att industrin inte har någon framtid. Tror Reinfeldt har helt fel. Med en satsning på samverkan mellan politik näringsliv akademi och fackförening kan Sverige ta nya marknadsandelar i den globala konkurrensen. När vi 
satsa på industrin kan vi skapa jobb, om vi satsas på utbildning kan de ge jobb. 
Att jobba i indistrin idag krävs utbildning. Att jobba i industrin är mestadels bra arbetasmiljö och bra lön. 
Märkligt att inte fler unga vill?
Industrin måste nog funderar över hur de ska attrahera ung arbetskraft. 
Måste till förändring ända möjligheten är Byt regering 
 
Här kan ni läsa mer om industraliseringen 4.0
 
Här kan ni läsa om vårt förslag om nyindustrialisering

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela