Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Vinst eller förlust !

Publicerad 2014-05-27 17:57:01 i Allmänt, Carina Adolfsson Elgestam, arbete, bostäder, dinröst, fred, företagande, näringsliv, utbildning,

Nu när jag fått lite distans till valresultatet, känns det ok att skriva om det. Först kändes som en förlust. vilket det är eller. Tänker då inte på vårt dvs socialdemokraternas resultat. Klart vi ville haft mer men det var dock 113 000 fler som röstat på oss. Att många väljare har valt ett Nationalistiskt parti både här och runt om i europa känns som en förlust. Tänker ... men inte vill väl alla de väljarna att vi ska stänga gränserna ? Att vi inte ska göra affärer med våra grannländer ? En  fjärdedel av Britter,fransmän och danskar  och ca 9% av svenskarna tycker uppenbarligen att det skulle bli bättre om våra länder isolerar sig och utvecklar främlingsfientligheten. Undrar om alla deras väljare har läst deras partipogram eller om de bara går på en känsla av utanförskap.
 
I europa och i Sverige växer dess värre misstron mot samhället i takt med hög arbetslöshet och ökad fattigdom, då är det lätt att skylla på någon annan och lätt att förledas och tro att om det inte kommer hit några från ett annat land då löser sig allt. dock är inte tingens ordning så enkel.
 
Tyvärr kan man också känna igen mönster, från 1920-och 30-talet. hör arbetslöshet och fattigt folk lyssnade dess värre på Adolf Hitler och hans folk som spred sina rasistiska åsikter på pubar och dyligt. Ur misstron kunde han sedan få fler röster och anhängare.
 
Tänker också att lösningen för att komma i från fattigdom och misstänksamhet är jobb till europas medborgare och en annan ekonomsik politik. För det krävs det mer samarbet inte mindre. Inför det nationella valet tror jag väljarna här i Sverige kommer tänka om lite, och med en S-regering skulle vi utifrån våra möjligheter driva på för en bättre fördelningspoltiik.
 

Kommentarer

Postat av: patik fogelsröm

Publicerad 2014-06-11 11:49:51

hej carina sverige demokraterna är inte främlings fientliga dit parti därimot har dit parti ängnat sig åt rasforskning och tvångsstärilisering. bara för att man vill minska på invandringen är man inte rasist vi har inte råd att ta in fler det tar 7år innan dom änns får ett arbetstilstånd det finns inga bostäder vart ska dom bo.sen tyker jag att det är förjävligt att du vill ta bort internet på rättpsyk för såna som sköter sig jag håler med om att pedofiler inte ka ha tillgång till det men vi andra som bara vill ha kontakt me nära o kära eller bestäla kläder exempel för vi kommer inte ut så ofta att vi kan handlajag tycker det är upp till läkaren att avgöra vilka som ska ha tillgång till det

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela