Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Att våga på två sätt

Publicerad 2011-05-26 19:54:56 i Allmänt,

Att våga driva företag på landsbygden är naturligtvis en utmaning. Att driva Spa med visionen ekologisk är naturligtvis ännu tuffare, men ligger nog helt rätt i tiden. Är stor beundrare över alla de som vågar och känner att de har mycket mod men också tålamod med sina drömmar.

Tänker  på att om man vill göra en investering i att bygga en fastighet för övernattning till

Kunder så är kostnaden lika hög ute på landsbygden som den är i staden. För landsbygdsföretaget som önskar en offert av byggföretaget oavsett vad det ligger har samma omkostnad. Undertecknad är självklart för marknadsekonomi, men ibland måste vi fundera över om alla har samma förutsättningar.

 

Idag har jag också haft  förmånen att få träffa organisationen Våga va. Vilket jobb de gör med små medel. Känner stor beundran för alla de som finns där. För er som vill veta mer gå in på deras hemsida www.vagava.nu

 

Utdrag från den här nedan

 


Välkommen till VågaVa
VågaVa är en verksamhet som finns i Ljungby, Halmstad och på Internet. Vi erbjuder ett alternativ åt människor som vill sluta med sitt missbruk. Under parollen "inga pekpinnar" och genom att lägga fokus på våra egna erfarenheter, kan vi erbjuda en mötesplats präglad av gemenskap och förståelse både för missbrukaren och de anhöriga runt missbrukaren. Vi anser att missbruk är en familjesjukdom som drabbar hela familjen och alla andra närstående, hos oss är givetvis alla lika välkommna.

Sex, askmoln och Bodström vad vet han om folkrörelse

Publicerad 2011-05-24 17:07:16 i Allmänt,

Inom Svenska kyrkan har en ledare för barnverksamheten gripits i samband med barnporr. Brottet är lika alvarligt oavsett var man arbetar, bilden framställs som om arbetstagare inom vissa yrken skulle ha mer moral än andra, så är det nog tyvärr inte.

 Askmoln igen, blir problematiskt för de som är drabbade såväl människor som djur. Vi andra som reser i tjänsten eller har planerat en semesterresa kanske drömresan i många år blir också drabbade om än på ett annat sätt. Sedan förra gången har man lärt sig mer och myndigheterna har ökad kunskap men kan ändå inte låta bli att tänka tanken att har nu plan tidigare haft problem i samband med vulkanutbrott så vem vill flyga. Däremot måste flygbolagen ha reservplaner om hur man transporterar sina bokade passagerare. Det är inte acceptabelt att man ska bli sittande dygn efter dygn någon stans i världen.

 Bodström och hans bok som kom ut igår där han” innefrån”  skriver och refererar till sin bild av verkligheten. Kan inte låta bli utan att slås av att det verkligen blir hans bild,för vad vet Tomas Bodström egentligen om vår folkrörelse och vårt parti.

När vi andra riksdagsledamöter går på föreningsmöten i den lokala S-föreningen eller Arbetarekommun så driver han företag och skriver böcker. Inget fel i det men  kanske Bodström ska fundera över att  på det sättet får vi olika bilder av verkligenheten.

 Undertecknad vet inte hur många arbetsplatser eller för den delen föreningsmöten runt om i vårt land jag besökt som har framfört kritik (tyvärr) mot vår förra partiledare och då främst med att de inte kände förtroende. Att då via en bok referera till att det var en kupp från några kritiker i partiet som förmodligen också hört det undertecknad hört och såg svårigheterna efter den brakförlust socialdemokraterna gjorde i valet, handlar väl mer om att våga vara ärlig och framföra sin åsikt , inte dra till USA.

 Det var justitieminister Tomas Bodström som tackande nej i valrörelsen 2006 till ett arbetsplatsbesök på en industri i Alvesta kommun, där hans partikamrater gjort program och pratat med arbetskamrater som såg fram emot besöket. Anledningen var defus och vi var många som var uppretade om hur man ser på folkrörelse och möte med människor.

 Två veckor senare besökte den moderate partiledaren och då tilltänkte statministern

( tillsammans med nationella media ) med samma arbetsplats, antar att varje läsare själva kan förstå vad de anställda då fick för bild av politiker och vårt parti.

 Undertecknads råd till Bodström blir att när du kommer hem från USA börja med att ta ett politiskt uppdrag i en S-förening eller Arbetarekommun så du lär dig folkrörelse. Carina

 

 

 

Björklund experimenterar med våra ungar

Publicerad 2011-05-12 07:31:51 i Allmänt,

Nu tar major Björklund ett nytt steg i utbildningspolitiken, eleverna ska få "betyg" så kallad anteckning om hur många timmar de skolkat från skolan. Självklart är det inte ok att skolka men man måste jobba med orsakerna bakom skolket inte med straffåtgärder.
Undertecknad upplever att denna straffpolitik hör det förgångna  det var så man löste problem förr men det fick inga större framgångar, verken inom försvaret eller barnuppfostran. Det finns många som kan vittna om detta.

När en elev skolkar måste skolan fundera och ta reda på orsakerna, dels måste föräldrarna underrättas, men sen måste man prata med eleven. Det kan handla om mobbing ( vilket allt för många vuxna som lämnat skolan vittnar om) det kan handla om elevens sociala situation  eller kanske att mamma och pappa ska skiljas och livet känns jobbigt eller kanske man inte tycker att skolan är tillräckligt intressant utan det är roligare att dra på stan med kompisar.

Om skolan misslyckas med att motivera en elev att komma dit så måste skolan och lärarna jobba med att motivera och få eleven att känns lust till lärande.

Om en elev har en social situation som gör att eleven skolkar så brukar skolan känna till hemförhållande, då måste skolan mycket professionellt jobba på ett tidigt stadium för att motverka.

Om föräldrarna ska skiljas, eller man blivit sexuellt utnyttjad, våldtagen av någon kompis som kanske kan ligga bakom skolk så måste skolan ha kunskap att möta och se att eleven mår dåligt.


För att skolan ska klara att möta eleven i olika skeden i livet krävs det kompetenta lärare som fortlöpande får utbildning men också med krav på att de under sin utbildning får beteendevetenskap och psykologivetenskap
för att kunna möta vardagen i skolan. Kraven på rektorn som ledare bör också öka utifrån samma sak, precis som det är viktigt att det finns annan personal i skolan som kan fånga upp elevens signaler.

Detta tror jag är en bättre lösning på skolkande elever än straffpolitik.

Hej vuxenvärlden se mig jag gör revolt därför att ..........

Hej elev vi ser dig vi vill du är i skolan VAD kan vi göra1 maj1 maj varje sliten kavaj...

Publicerad 2011-05-01 10:25:04 i Allmänt,

 

Första maj  är något alldeles speciellt. 

Temperaturen stiger – i luften och i politiken.

I går tände vi valborgsmässoeldar – idag brinner våra hjärtan.

De brinner för trygghet, för rättvisa och för gränslös solidaritet.

 De värderingar vi drivs av idag är de samma som vi broderade på fanorna i förra seklet. Det är frihet, jämlikhet och solidaritet. Tidlösa värderingar som är lika viktiga idag som igår,precis som fördelningspolitik för var och en efter förmåga till var och en efter behov.

 1 maj är dagen då vi samlas under våra röda fanor och demonstrerar för trygghet och solidaritet.

 En del frågar sig, behövs verkligen första maj fortfarande? Har det inte spelat ut sin roll.

 Svaret på det är ett nej.

 Första maj behövs så länge vi har ett klassamhälle där orättvisor  skiljer männi­skor åt.

 Första maj behövs så länge kvinnor och män inte har lika rättigheter i arbetslivet och familjelivet.

 Första maj behövs så länge en enda människa går utan arbete.

 Och Första maj behövs så länge som kamrater i andra länder saknar demokrati och mänskliga rättigheter.

 Vi demonstrerar inte bara här i Sverige  idag, utan över hela världen. Men överallt är det inte en själv­klarhet att få göra det.

 Tänk för ett ögonblick tanken att militär och polis skulle upplösa vårt möte med tårgas och batonger.  Att ni som är här skulle arresteras för att ni deltar i ett förstamajmöte.

 Så ser verkligheten ut i många länder. 

 Så ta chansen, gör din röst hörd idag, gå ut och demonstrera. Carina

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela