Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Sex, askmoln och Bodström vad vet han om folkrörelse

Publicerad 2011-05-24 17:07:16 i Allmänt,

Inom Svenska kyrkan har en ledare för barnverksamheten gripits i samband med barnporr. Brottet är lika alvarligt oavsett var man arbetar, bilden framställs som om arbetstagare inom vissa yrken skulle ha mer moral än andra, så är det nog tyvärr inte.

 Askmoln igen, blir problematiskt för de som är drabbade såväl människor som djur. Vi andra som reser i tjänsten eller har planerat en semesterresa kanske drömresan i många år blir också drabbade om än på ett annat sätt. Sedan förra gången har man lärt sig mer och myndigheterna har ökad kunskap men kan ändå inte låta bli att tänka tanken att har nu plan tidigare haft problem i samband med vulkanutbrott så vem vill flyga. Däremot måste flygbolagen ha reservplaner om hur man transporterar sina bokade passagerare. Det är inte acceptabelt att man ska bli sittande dygn efter dygn någon stans i världen.

 Bodström och hans bok som kom ut igår där han” innefrån”  skriver och refererar till sin bild av verkligheten. Kan inte låta bli utan att slås av att det verkligen blir hans bild,för vad vet Tomas Bodström egentligen om vår folkrörelse och vårt parti.

När vi andra riksdagsledamöter går på föreningsmöten i den lokala S-föreningen eller Arbetarekommun så driver han företag och skriver böcker. Inget fel i det men  kanske Bodström ska fundera över att  på det sättet får vi olika bilder av verkligenheten.

 Undertecknad vet inte hur många arbetsplatser eller för den delen föreningsmöten runt om i vårt land jag besökt som har framfört kritik (tyvärr) mot vår förra partiledare och då främst med att de inte kände förtroende. Att då via en bok referera till att det var en kupp från några kritiker i partiet som förmodligen också hört det undertecknad hört och såg svårigheterna efter den brakförlust socialdemokraterna gjorde i valet, handlar väl mer om att våga vara ärlig och framföra sin åsikt , inte dra till USA.

 Det var justitieminister Tomas Bodström som tackande nej i valrörelsen 2006 till ett arbetsplatsbesök på en industri i Alvesta kommun, där hans partikamrater gjort program och pratat med arbetskamrater som såg fram emot besöket. Anledningen var defus och vi var många som var uppretade om hur man ser på folkrörelse och möte med människor.

 Två veckor senare besökte den moderate partiledaren och då tilltänkte statministern

( tillsammans med nationella media ) med samma arbetsplats, antar att varje läsare själva kan förstå vad de anställda då fick för bild av politiker och vårt parti.

 Undertecknads råd till Bodström blir att när du kommer hem från USA börja med att ta ett politiskt uppdrag i en S-förening eller Arbetarekommun så du lär dig folkrörelse. Carina

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela