Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Somliga går med trasiga

Publicerad 2010-11-22 13:52:30 i Allmänt,

Allt fler säger NEJ till att bli partiledare,kan man läsa som rubrik i dagens Smålandspost och förmodligen i ett flertal media runt om i vårt avlånga land. Inte så konstigt i sig då det inte är media som bestämmer vem det ska bli, det gör vår kongress och vi kommer att ha en valberedning som jobbar med att förbereda valet. Själv är jag inte nått orolig utan att det kommer att finnas kandidater både kvinnor och män som vill bli partiledare, det är bara det att det inte är media som ska fråga.

 

Det undertecknad slås av är att vem som ska bli partiledare för socialdemokraterna är fortfarande medianyhet, säger väl en del om betydelsen av socialdemokraterna och vår politik.

Vi är efterfrågade och det  trotts vårt dåliga valresultat. Fast man ska också komma ihåg att det är  mer än 30% av väljarna som delar våra värderingar och sympatiserar med vår  ideologi.

 

Känner också själv i dessa dagar av kritik och prat om förnyelse att alla de som röstade alla de som satte ett kryss på just undertecknad att det finns många som fortfarande tror på vår samhällside om hur man bygger land.

 

Kände igår kväll än mer tydligt vikten av att vi håller i och blir bättre på att förmedla vår politik. Orsaken till känslan just igår var att maken och undertecknad var och såg filmen

Cornelis, man blir så tydligt påmind om klassklyftorna och inte minst om hur de ökar i dessa dagar. Strofen somliga går i trasiga skor känns lika aktuell nu som då. Carina

 

Ps)filmen är mycket sevärd(ds

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela