Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Att rusta i tid

Publicerad 2008-04-17 18:37:30 i Allmänt,

Efter att ha fått lite distans till borgarnas förslag till vårproposition så stärks min känsla av att borgarna (samma gamla vanliga borgliga idéer som alltid) slösar Sveriges chans för ökat tillväxt. allt för tron på sänkta skatter och att marknaden och den enskilde själv ska stå på egna ben.
Inget fel att stå på egna ben eller att vi har en marknadsekonomi ,men när det blir nedgång i tillväxten och sysselsättningen så är inte lösning sänkta skatter allra helst inte för de som står längst bort på arbetsmarknaden.
De har det tufft redan nu och för dem kommer det ytterligare att hårdna nu.
Inte heller blir arbetsgivarna mer benägna att anställa på heltid för att man tar bort möjligheten att deltidsstämpla längre än 75 dagar. Däremot gör man vardagen tuffare särskilt för många kvinnor som nu kanske kommer att bli arbetslösa på heltid, de kanske inte har råd att arbeta deltid. Med utgifter för resor och barnomsorg.
andra kommer kanske att ta två jobb med resor emellan så vardagsstressen ökar. Om man då är ensamstående mamma jobbar 66% inom vården eller handel så kan vardagen bli tuff .Samtidigt sänker borgarna skatten så de som har mycket i plånboken redan för mer. Detta är inte acceptabelt, Sverige hårdnar och det är långt till 2010 då det kan bli förändring. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela