Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Avveckla de arbetslösa

Publicerad 2013-04-04 09:59:05 i Allmänt, jobb, politik,

Stefan Löven lovade igår i sitt inledningsanförande att Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU.http://www.dagensarena.se/innehall/lofvens-mal-lagst-arbetsloshet-i-eu-till-2020/ Det är bra. för som läget är idag, med massarbetslöshet, går vi mot ett samhälle med allt fler som blir utslagna. Att vara arbetslös tär på människan. Att inte känna sig behövd och efterfrågad är bland det värsta som kan hända en människa.http://www.aftonbladet.se/nyheter/skongressen/article16534022.ab

Vi behöver också lägga ner eller förändra arbetsförmedlingen. Framför allt behöver arbetsförmedlingens uppdrag förändras så de jobbar med rätt saker men också har rätt kompetens ,tänker då främst att som platsförmedlare måste du ha arbetslivserfarenhet i möte med arbetslösa  jobbsökande personer och arbetsgivare.

Moderaterna försöker sig på med motargument som att manipulera med siffror och statistik, vilket visar tydligt att de helt saknar politik för jobb, eller rättare sagt ,den enda lösning de har är sänkta skatter och privata företag som driver arbetsförmedling. Idag rapporterar t.e.x SVT http://www.svt.se/nyheter/sverige/kursen-var-rent-nonsensom riskkapitalister som privata aktörer på arbetsmarknaden och att det inte går särskilt bra för de arbetslösa som de möter ,medan vinsterna till företaget går lysande.

 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela