Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

S-förslag är realistiska och framtidsinriktade

Publicerad 2013-04-09 13:36:00 i Allmänt, jobb, politik,

I lördagens Smålandspost kunde man läsa en debattartikel av Katarina Brännström moderaterna som helt saknar verklighet. Att skriva att socialdemokraternas partikongress förlorat i betydelse, visar med tydlighet hur lite Brännström vet. Vår kongress med 350 valda ombud från hela landet beslutar om vår framtida politik. Att media alla kategorier finns på plats och bevakar vår kongress säger åtminstone mig att Socialdemokraterna och vår politik är viktigt för Sverige. Men för Moderaterna och Brännström kanske det saknar betydelse.

I artikeln kan man läsa om skrämselpropaganda för vår S-politik utan tillstymmelse till egen självkritik över den misslyckade jobbpolitiken. I Kronobergs län är arbetslösheten dubbelt så hög mot 2006. Alliansregeringen har infört en sänkt arbetsgivaravgift för unga som ett redskap för att skapa fler jobb. Tycker Brännström den politiken har funkat hitintills när vi nu börjar närma oss en 25% arbetslöshet hos unga ?

Vidare skriver Brännström att vi kommer höja skatterna samt att det är dunkelt vilken politik vi kommer driva tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet. Detta blir än mer märkligt i en tid när väljarundersökningar gång på gång visar att centern och kristdemokraterna inte kommer in i riksdagen.

Tycker nog att Katarina Brännström och hennes allierade som har ansvaret för landet borde oroa sig mer över arbetslösheten och hur de ska få bukt på den, än att vilseleda väljare med skrämselpropaganda. Sen borde moderaterna vara mer ödmjuka vad gäller samarbetspartner då det blir allt tydligare att det inte är någon Dans på Rosor i regeringskansliet mellan de fyra borgliga partierna. När en stor äter och tär på tre mindre uppstår det ofta bråk och skiv, det är väl det vi ser nu när regeringen står mer eller mindre handelsförlamade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela