Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Skapar rädsla förtryck?

Publicerad 2014-03-10 09:02:00 i Allmänt, fred, nazism, politik,

I helgen har personer som deltog i en demonstration mot våld i Malmö blivit utsatta för brott, bl.a så har de blivit knivskurna. Enligt uppgift från polisen är det personer med nazistiska värderingar. 
Att ta till våld mot en demonstration är mycket allvarligt. Man vill så klart uppnå ett syfte , att folk ska känna rädsla. Klarar de det så har de kommit en bit på vägen. När människor känner rädsla, så finns det en risk att det skapas tankar hos människor som gör att du inte litar på din nästa. När du är misstänksam mot personer du möter, så går du i försvarsställning, och är därmed inte öppen för nya intryck och lärdomar. När du inte är öppen för nya människor, så kan förtryck utövas. 
 
Kampen för demokrati är viktig varje dag. Inget är självklart. Rätten till åsiktsfrihet, utan att bli slagen och misshandlad, är en självklarhet idag. Men om nynasistiska krafter, tillsammans med andra extrema högerkrafter får större inflytande så kan lätt demokratin sättas ur spel. Det har vi sett i flera länder under 1900 -talet och det är något vi ska göra allt vi kan för att undvika ett upprepande av. Vi får aldrig glömma att våld föder våld.
 
Sverige är väldens bästa land att bo och leva i, just för att vi är en öppen demokrati, vi litar på varandra och att vi socialdemokrater som byggt upp landet har skapat ett VI samhälle, där det är självklart att vi delar på de ekonomiska villkoren. 
 
De senaste attackerna i Malmö kan du läsa mer om här
 
Mer här från expressen
 
Här kan du läsa om attackerna i Kärttorp som vi upplevde för en kort tid sedan 
 
De här attackerna vi har fått uppleva den senaste tiden har också lett till stora massdemonstrationer mot våldet. Det är vackert att se att svenska folket tillsammans protesterar mot dessa extrema högeryttringar
 
läs om motdemonstrationerna här

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela