Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Nuon och våra skattepengar

Publicerad 2014-03-27 11:35:54 i Allmänt, Carina Adolfsson Elgestam, arbete, demokrati, energi, företagande, företagare, jobb, konflikt, miljö, näringsliv, politik,

Idag granska KU ( konstitionsutskottet) regeringen och Nuon affären. Fd näringsminister och då ansvarig för statliga företag Maud Olofsson är kallad till utskottet. Hon vägrar komma och har sänt ett brev, där hon tycker det räcker med det som varit.
Så enkelt är det inte, köpet av Nuon är svenska statens största företagsköp. Då när det var aktuellt var det mycket hyss,hyss kring allt. När vi socialdemokrater i näringsutskottet ställde frågor, ville de inte riktigt ge oss information. När Maud och övriga fick klart för sig att riksdagen bör få insyn, fick vi knapphändiga uppgifter. Det var ju en affär, och det handlade om affärshemlighemligheter. 

Vi fick tydliga besked att vi svartmålade denna fantastiska investering, vi hade ju minsann under vår regeringstid köpt i Tyskland. 

Redan då varande experter för att det var ett överpris, samt att det skulle bli kostsamt med alla investeringar som behöver göras för att ställa om företaget till mer energieffektiva miljövänliga alternativ.

Vågar påstå alliansregeringen med Olofsson i spetsen inte lyssnade.
Idag betalar svenska folket prislappen. Vattenfall som vi äger gemensamt skriver ner sina resultat gång på gång. Det senaste bokslutet visar vinst bara för ledningen som fått ökade bonusar.

När man slarvar med svenska folkets företag på detta sättet, borde man visa lite ödmjukhet, och komma och förklara sig, när de som är folkvalda kallar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela