Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Skola,strejk och politik

Publicerad 2014-06-04 07:43:00 i Allmänt, Carina Adolfsson Elgestam, arbete, barn, fred, företagare, jobb, lärare, nazism, personal, politik, skola, utbildning,

Jag stödjer fullt ut Sekos strejk och att Öresundstågen inte går. Det är hög tid vi får mer debatt och opinion om arbetsförhållande och arbetstider.
Idag är debatten mest om skatter, precis som det är det ända viktiga i vardagen. Det som byggt Sverige starkt är att vi haft den svenska modellen och att näringsliv, fack och konsumentintreseen vägs samman för allas bästa. 
 
Mer om strejken kan ni läsa här och här
 
Ska vi släppa in nazistpartier i skolan ? Tveksamt naturligtvis. Sunt av de skolelever som reagerar och ingen ska behöva bli kränkt i skolan. Det som oroar mig är möjligtvis att det går över till att inga politiska partier alls får komma. Vet via SSU att det redan innan denna debatt har funnits skolor som sagt nej. 
 
Risk att allt fler unga inte möter några politiker, det vi nu ser på allt fler arbetsplatser. Jag tror det är ett större hot, då debatten tystnar och man inte byter åsikter. Kanske ger det mer möjligheter för partier med otvilaktiga åsikter. 
 
Här kan n läsa beskedet från skolverket och här kan ni läsa e artikel från Stefan Löfven
 
25 år sedan himmelska fridens torg massakern. Minns det så tydligt och hoppades då på att Kina skulle bli en demokrati. Så blev det inte tyvärr. Idag får man inte ha minnesceremoni i Peking , vilket säger allt om läget i diktaturen Kina. Människor är fängslade, Google nerstängt. Idag möts man i Hongkong, de har mitt stöd för att minnas och för demokrati. 
 
Att tysta debatt är farligt, tror det är bättre att mötas i debatt även om debatten skulle kännas kränkande för några. Det är så fria människor kan höra argument för och emot en sakfråga, och det är nog så vi ska möta de allt fler rasistiska och nationalistiska partierna. 
 
läs mer om massakern på himmelska fridens torg här

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela