Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Minska klyftorna mellan människor

Publicerad 2014-02-05 08:26:00 i Allmänt, Carina Adolfsson Elgestam, arbete, bostäder, familj, företagande, företagare, jobb, näringsliv, personal, sjukvård, skola, uppsagd,

 
 
 
 
I en fastighet kan det bo en medborgare som råkat bli arbetslös, sökt 100 jobb, inte fått någon möjlighet till KOMVUX' eller arbetsmarknadsutbildning. Denne arbetslösa medborgare får med a-kassa från vår gemensamma fackliga försäkring omkring 10 000 i månaden. Vår arbetslösa medborgare har inte fått del av alliansens jobbskatteavdrag. 

Grannen till vår arbetslösa medborgare har jobb, 3- skift inom industrin och har en lön på ca 30 000 i månaden. Grannen har fått fem jobbskatteavdrag och därmed kunnat ta med familjen på semesterresa till Thailland och bytt tak och fönster med hjälp ROT-avdraget. Var fjortonde dag kommer en kvinna och städar huset. 
Jobbskatteavdraget har gett vår granne 2100 kr/ månaden. 
 
Båda är med i facket och a-kassan och har därmed inte sedan alliansen tillträdde fått skattereduktion för A-kassan eller för pensionssparandet.  Vår medborgare har sedan hen blev arbetslös slutat pensionsspara. 
 
Klyftorna ökar i vårt svenska samhälle och det går snabbt, den ena dagen har du ett jobb och en bra tillvaro med hyggliga levnadsvillkor, en eller tre månader senare kan man vara arbetslös och leva på gränsen till svält. 
 
Det är allvar nu , om vi vill ha en mer solidarisk politik. Tid för en höjning av a-kassan så fler får ut 80%. Så håller vi ihop samhället och minskar klyftorna. 
 
Här ni läsa Stefan Löfvens artikel i Aftonbladet om de ökade klyftorna
 
här kan ni se klippet från SVT 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela