Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Fler föräldrar "VOBBAR"

Publicerad 2014-02-17 11:31:26 i Allmänt,

I dag hade SVT på morgonnyheterna ett reportage om hur allt fler föräldrar jobbar medan de är hemma med sina sjuka barn. det har till och med skapats ett nytt ord för detta: VOBBA.
 
Den senaste tiden så har det kommit flera rapporter om detta, men den absolut senaste kommer från fackförbundet Unionen. 
Här kan ni läsa hela rapporten
 
Ur historisk synvinkel så är det här ett nytt fenomen. långt tillbaka så fick barn vara hemma själv eller med ett äldre syskon, alternativt så fick det sjuka barnet följa med en av föräldrarna. Senare så införde Socialdemokraterna det utmärkta systemet där föräldrarna får vara hemma med ett sina sjuka barn med ersättning. Men för att ersättning ska betalas ut så får man enligt Försäkringskassan inte jobba. Så gäller än idag. 
 
Här kan ni se SVT klipp
 
Jag förstår att det idag på den tuffa arbetsmarknaden ibland kan krävas att man får arbeta en del hemma. Men jag tycker inte om det. När man är hemma med sjukt barn så kan man tycka att det är det som borde vara fokuset. Men samtidigt så känner många stress över att högen på skrivbordet på kontoret bara växer.
 
Förstår att många inte tycker att det är lätt. Jag hoppas att så många som möjligt trots allt tar sig tid att vara hemma ordentligt när deras barn är sjukt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela