Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Kastar sten i Glashus

Publicerad 2013-09-03 11:24:00 i Allmänt, företagande, jobb, politik,

Idag kan man läsa ett debattinlägg av näringsminister Annie Lööf i Dagens Industri. Hon kallar vår socialdemokratiska näringslivspolitik för ett PR-trick. Tänker när jag läser det är att "genom sig själv känner man andra".
 
Bakgrunden till artikeln är ett svar till vår gruppledare Mikael Damberg och då främst ang att vi vill avskaffa andra sjuklöneveckan. Kan bara konstatera att denna veckan vill inte Annie Lööf det, förra veckan ville hon. Inte utan att man funderar hur det är med trovärdigheten för näringsministern. Med tanke på att arbetslösheten ökar och allt för många företag har det tufft så borde näringsministern vara lite ödmjuk och ställa sig frågan vad gynnar tillväxten bäst.
 
Är det mer pengar till företagen, eller ska man stimmulera marknaden. Jag tror på stimmulans av marknaden, typ högre barnbidrag, ökat studiebidrag och liknande saker. Det är grupper som är i behov av ökade intäkter. Byggande och fordon är också välkända faktorer, som stimmulerar precis som ROT avdrag. Det sistnämnda är ju permanent så det redskapet har inte alliansregeringen.
 
Nä, mot den bakgrunden och med ett centerparti som ligger och skvalpar runt 4% så kan jag bara konstatera att näringsministern Kastar sten i glashus.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela