Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Förändringarnas vind blåser

Publicerad 2012-05-08 08:29:13 i Allmänt,

I Grekland har det varit val.Högerpartier gick fram. Kanske inte så konstigt efter tuffa år med hårda nerdragningar. Samtidigt kan man tänka tror Grekerna att de nu med en ny regim inte behöver spara mer !
Undertecknad tror att Grekernas vardag kommer att bli än tuffare inte minst med tanke på att man nu kan läsa på nyheterna att Grekland förbereder utträde ur euron. Måste handla om drömmen att det var bättre förr.

I Frankrike har socialisterna vunnit presidentvalet ,där kommer säkert förändringarnas vindar nu börja blåsa och ett samhälle som utgår från alla människors lika värde börja sätta agenda.

Hur kommer detta att påverka oss ? svårt att sia om denna morgon men om greklands ekonomi faller än mer så påverkar det främst Tyskland och Frankrike. Om de stora länderna i vår närhet får ekonomiska problem påverkar det vår vardag.

Här i vårt allt mer kapitaliststyrda land är det allt fler som ställs utanför samhället som utförsäkrade. allt fler unga kommer att slås ut då de inte får något jobb och regeringen verkar inte bry sig nämnvärt. anledningen är ju att de tror i sin ideologi att var och en är ensam stark och kan stå på egna ben och göra egna val. Om man inte klarar det är man lat.

Idag ska undertecknad ha en interpellationsdebatt med Hägglund om apotek i glesbygd. Vad kommer att hända om ett år när avtalet går ut ? Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela