Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

1 maj kl 05.00

Publicerad 2012-05-01 21:29:31 i Allmänt,

Stefan Löven talar i Göteborg denna 1 maj. En viktig fråga om jobb och framtid presenterade han där. Innovationsråd där näringsliv,fackförbund,forskningen och samhället ska samarbeta, rådet ska ledas av statministern.
Det handlar att möta den globala konkurrensen men också om vår utveckling.

Själv har jag och maken tillbringat dagen på ett mycket annorlunda sätt, mot vad vi brukar. Klockan ringde 05.00 för att vi skulle packa bilen med fika och hundar för avresa mot Asarum där Whippetrace väntade. Vår hund Danny har tränat sedan han var ca 10 månader ( nu är han 2½) på att springa whippetrace en rakbana på 137 meter. För två veckor sedan fick vi besked av tränarna i klubben ( Kalmar) att han är redo för att ställa upp i tävling. Slumpen avgjorde då efter ett telefonsamtal från partiombudsmannen att just detta år ska du inte 1 maj tala. Efter övervägningar i familjen kom vi fram till att vi gör denna dag annorlunda.

Det började kl 09.00 med vetrinärbesiktning, och tävlingen började kl 10.00. Vår Danny hade lottats till lopp fyra med rött täcke och lopp nummer 1 i andra omgången blått täcke. det gick bra för honom han vann första och blev tre i andra. Därefter blev det finaler och vår Danny sprang C final och kom trea. Bra jobbat och det som är det bästa är att hela denna tävling bygger helt och hållet på hundens vilja och lust att springa. Förövrigt vann han en engångsgrill och hundgodis. Vi känner oss mycket nöjda med denna annorlunda dag och tänker: har demonstrerat varje år sedan 1987 och maken sedan 1973. nästa år blir det nog som vanligt igen. Förövrigt är vi nog lite bitna nu av race så det blir Halmstad 26 maj. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela