Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Varje arbetad timme behövs

Publicerad 2012-03-29 10:22:03 i Allmänt,

Igår lämnade undertecknad in en skriftlig fråga efter möte med synskadades förening i Kronoberg. Ett möte som förövrigt var mycket bra. Utöver information om deras vardag fick vi äta frukost med bindel, vilket naturligtvis var en utmaning. Undertecknad hade tur att inte spilla. det funkade också hyggligt därför att vi fick kaffet upphällt av en kille som hade 10% syn imponerande bara det. Vi fick också frallorna serverade vid bordet skulle vi gått och hämtat dem hade det nog blivit kaos.

Här nedan ser ni det pressmeddelande undertecknad sände ut i går samt en länk till reportage i smålandsposten i tisdagstidningen.

Nu kom just meddelande att Tolgfors avgår så nu hinner jag inte leta efter länken tar det lite senare.

Carina Adolfsson Elgestam ställer fråga till arbetsmarknadsministern

Carina Adolfsson Elgestam besökte måndagen den 26 mars de synskadades Riksförbund i Växjö för att där informeras om de synskadades verklighet. Carina Adolfsson Elgestam är ansvarig för näringslivsfrågor och småföretagande i Riksdagen för Socialdemokraterna.

- Det är oroande att syselsättningsgraden för synskadade i yrkesverksam ålder är under 50 %, säger Carina Adolfsson Elgestam. Utslagningen för de som blir synskadade i vuxen ålder är betydande och de saknas en kvalificerad arbetslivinriktad rehabilitering för dessa personer.

De synskadades Riksförbund har påpekat att enligt FN konventionen artikel 27 ” arbete och sysselsättning” så skall staten främja förverkligande av rätten till arbete.

Carina Adolfsson Elgestam ställer nu en skriftlig fråga till Arbetsmarknadsministern vad regeringen avser göra för att de synskadade inte skall diskrimineras i arbetslivet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela