Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Rovdjuren är de mätta !

Publicerad 2012-01-22 13:01:19 i Allmänt,

Många rovdjur på vårt blod sig mätta
men när vi nu till vårt försvar,
en dag en gräns för dessa sätta,
skall solen stråla lika klar.

Textrad ur Internationalen känns lite som en symbol över det som nu sker.

Läser i Östran utdrag ur en intervju med Håkan ( kommer i sin helhet i morgon) att han kände att han inte blivit accepterad i vissa kretsar utan betraktats som Åsa-Nisse. Detta kan man naturligtvis ta som kritik man undertecknad tänker att visst kan det på ytan låta så, men i grunden  är ju Åsa-Nisse fortfarande folkkär.

När man nu kollar runt lite i olika media så är det blandad kompott. Mycket kredit till Håkan, vilket han förtjänar, men också mycket om att Rosornas krig delvis fortsätter. Tänker vad det gäller krigsrubriken om storgräl på telemöte. Lite svårt att tro på det, har själv deltagit i ett visst antal telemöten. Det är inget forum där  man tar den typen av diskussioner. Tror att de som vill sälja lösnummer försöker skapa en bild av osämja, för att få sälja.

Så jag vill med detta säga ta medias rapportering just nu med en liten gnutta salt, och försök nyansera. Sen är det många media som rapporterar helt korrekt, tror att alla kloka medborgare kan göra bedömning.

Läser idag i brukshundsklubbens tidning nr 4 2011 ett reportage med rubriken
Hur står det till med din hunds samarbetsvilja.
Rätt intressant läsning inte minst om vargen här kommer ett stycke ur texten "Vargen har en för hunddjur ganska ovanlig förmåga att bilda och leva i grupper. Varför har då vargen och några andra hunddjursarter utvecklat en sådan förmåga ? Anledningen kan förklaras med uttrycket,” styrka genom antal”.
Är man fler kan man jaga tillsammans. Ju större byten, desto större fördel att vara många". slut citat.
(texten är skriven av Kenth Svartberg om någon undrar om källan)

Var och en får väl göra sin tolkning, men undertecknad tänker att som likt i Internationalen så är det nu Upp till kamp som gäller, och tillsammans om vi håller ihop är vi många som då kan slåss mot rovdjuren. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela