Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Redo för årets utmaningar

Publicerad 2012-01-17 09:25:08 i Allmänt,

Sitter i skrivande stund på tåget på väg till Stockholm. Det är första arbetsdagen i riksdagen efter juluppehållet.
Dagen börjar på Tillväxtverket med information.

Sen blir det en ceremoni för Raul Wallenberg och hans gärningar. Därefter blir det träff med rapport om Reklam riktat mot barn. Sen väntar datorn och e-posten innan det blir tid för riksdagsgruppen.

2012 tror undertecknad blir ett tufft år för många. Dels naturligtvis för alla sjuka och arbetslösa som redan lever på knappa marginaler, men också för industrin som spås en nedgång och i dess kölvatten väntar ökad arbetslöshet och ökad utslagning.

Just därför är det lätt att vara frustrerad över att regeringens utslagningspolitik blir så lite granskad.

Det borde vara svarta rubriker varje dag till förmån för alla de som nu slås ut ( fast vem vill vara huvudperson i aktuellt eller rapport för att man är långtidssjukskriven eller långtidsarbetslös , man vill ju inte blotta sig)
Fattigdomen ökar, barn blir vräkta, människor med alvarliga sjukdomar blir utförsäkrade. För allt detta har vi en politik som utjämnar klyftorna och minskar fattigdomen och folk skulle få en möjlighet att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Tyvärr är inte det så intressant för journalister ( det säljer väl inte första sidor lika bra )
Utan istället granskas vår partiledare ( inte fel isig ) men med tanke på gårdagen undrar man men är regeringen i Sälen och om vad säger de, om framtidens försvar. Vad säger de om ekonomin för försvaret.

 

Fick just ett telefonsamtal från rapport,det blir ingen intervju. Synd en viktig fråga. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela