Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

I vardagen

Publicerad 2012-01-11 17:15:05 i Allmänt,

Att vara ute på arbetsplatsbesök är alltid lika givande. Att som politiker ha möjligheten att få se in i många olika människors vardag är en favör.

Sen gäller det att lyssna in och ta till sig den information som ges. Av de två senaste dagarna är det två saker som företagare lyft. Elprisområden som slår stenhårt mot elintensiv industri är för de företag som är drabbade lite av a och o.

 

Sjuklöneregler är också en fråga som lyfts och det är kanske tid nu att ta bort det ansvaret från företagarna och lägga det som ett gemensamt samhällesansvar. Kanske samhället är bättre på att se människan i alla fall om det är vi socialdemokrater som styr.

 

Vi tror på människan och att alla vill utvecklas,till skillnad mot borgarna som tror att människor fuskar,varför har de annars stramat upp reglerna.

 

Nu börjar verkligheten komma ifatt Anders Borg som fått mycket kredit för sina insatser som finansminister. Man funderar naturligtvis mycket över hur välgrundande de undersökningarna är men inte för det  närmaste året  lite av upp till bevis. Nu spår alla en kraftig konjunktur nedgång.

 

Arbetsförmedlingen har i en rapport visat på att 25 000 industrijobb kommer att försvinna. Det blir tufft för många i en omställning.

 

Nu behövs det handlingspolitik inte skryt. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela