Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Regeringens förslag verkar inte intressera !

Publicerad 2012-04-17 08:07:47 i Allmänt,

Här nedan är ett utdrag av det pressmeddelande vi socialdemokrater i Kronoberg skickade ut med anledning av att regeringen presenterade vårpropposition . Ramarna för budgeten som inte verkar röna något större intresse i Kronobergsmedia. Lite förvånande kanske då det är med dessa ramar vi ska forma en politik för jobb. Med tanke på arbetsmarknadsläget i vårt län borde det vara fullt med satsningar.
Vi har företag som söker arbetskraft men hittar inte med rätt kompetens, vi har också företag som känner av konjunkturen och vi har ovanligt hög arbetslöshet i länet. Något måste göras och det hastar. Carina

Regeringen konstaterar att matchningen på arbetsmarknaden har försämrats och att långtidsarbetslösheten kommer att öka. Här är Kronobergs län extra utsatt med en stor industri som länge signalerat att de har svårt att hitta personal med rätt kompetens. Arbetsförmedlingen har dessutom pekat ut Kronoberg som ett av de län där strukturomvandlingen kommer slå som hårdast. 400 jobb riskerar att försvinna menar Arbetsförmedlingen i en prognos från december 2011.

 Riksdagsledamoten Carina Adolfsson Elgestam besökte Arbetsförmedlingen i Växjö samma dag som regeringen släppte sin vårbudget. Behovet av en aktiv politik från regeringens sida är extra tydlig i Kronoberg.

 - Regeringen slår sig för bröstet och säger att fler är sysselsatta idag men för Kronobergs del är 4500 färre sysselsatta idag jämfört med 2006, säger Carina Adolfsson Elgestam, riksdagsledamot med ansvar för småföretagarfrågor och näringspolitik. Regeringen väljer att inte göra någonting när arbetslösheten i Kronoberg fördubblats på bara ett par år.

Fakta om arbetsmarknadsläget i Kronoberg

Sedan alliansen tillträdde har läget på arbetsmarknaden i Kronoberg kraftigt försämrats. Speciellt illa är det med sysselsättningen.

Sysselsatta personer

Sysselsatta 2006 95 000 personer

Sysselsatta 2011 90 500 personer

Förändring - 4500 personer eller 5,7 procent – mest i landet!

 

Öppet arbetslösa

Snitt 2006 3129 personer

Februari 2012 4245 personer

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela