Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Regeringen gör för lite för personer med funktionsnedsättning

Publicerad 2012-04-09 22:01:35 i Allmänt,

Elgestam har fått svar på frågan av  arbetsmarknadens minister Hillevi Engström om vad regeringen avser göra för synskadade inte ska diskrimineras i arbetslivet? Det svar ja har fått är högst beklagligt, regeringen tänker inte vidta några åtgärder utan man hänvisar till en pågående utredning. 

 - Det finns redan idag konkreta åtgärder som skulle stärka personer med funktionsnedsättnings ställning på arbetsmarknaden. Åtgärder som att förbjuda diskriminering på grund av funktionsnedsättning med avseende på alla frågor som gäller alla former av yrkesverksamhet. Eller att främja möjligheter till anställning och befordran för personer med funktionsnedsättning på arbetsmarkanden och hjälp att finna, erhålla, bibehålla och återgå till en anställning, säger riksdagsledamot Carina Adolfsson Elgestam (S).

- Sverige ska vara för alla, alla ska ha möjligheten till att arbeta och försörja sig själva. Den moderatledda regeringen delar inte denna uppfattning. Deras arbetslinje verkar inte gälla alla, avslutar Carina Adolfsson Elgestam.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela